Jurnalul arhitectural de călătorie al designerului Stanislav Balan, din Thailanda - Design Cafe & Club

Jurnalul arhitectural de călătorie al designerului Stanislav Balan, din Thailanda

  • iulie 2, 2019
  • Sursa:Stanislav Balan
  • Imagini:Stanislav Balan
  • Timp de citire:3 minute
Jurnalul arhitectural de călătorie al designerului Stanislav Balan, din Thailanda

De obicei, la designeri, creativitatea vine la pachet cu dorința de a explora locuri noi, care inspiră. Această curiozitate se accentuează și mai mult în vacanță, mai ales dacă această vacanță e în Thailanda. Despre arhitectura pe care a observat-o acolo și designul thailandez, ne-a povestit designerul Stanislav Balan, proaspăt întors din locul exotic de vis.

„Thailanda este țara contrastelor. Ajungând în Bangkok am observat foarte bine acest fapt. Este poate cel mai dezvoltat punct al acestui stat. Arhitectura se ridică la înălțimi. Clădirile, fără să fie, însă spectaculoase, ajung să aibă până la 80 de etaje, aceste înălțimi fiind și un indicator economic al celor care utilizează spațiul. Cu cât mai sus este amplasat apartamentul sau localul, cu atât anturajul este mai dezvoltat.

În general, am observat mult beton masiv, dar și locuri publice bine amenajate, chiar dacă ele constituiau doar anumite oaze urbane. Infrastructura orașului este adaptată unui flux mare de oameni, astfel, în unele puncte strategice, cum ar fi Aeroportul, există acces supraetajat direct către destinația fixă necesară.

Designul și arhitectura pe insulele din Thailanda

Așa arată Bangkokul, din ce am observat în puținul timp pe care l-am petrecut acolo. În ceea ce privește insula pe care am locuit, lucrurile stau altfel. Luxul și opulența lipsesc cu desăvârșire din casele localnicilor. Spun asta pentru că am fost în vizită la unul dintre ei. Culorile interiorului  sunt calde și naturale, nici urmă de Living Coral, Ultraviolet sau alte nuanțe pe care anual ni le pun la loc de frunte tendințele. Pereții monocromi, lemn, piatră și elemente de decor ce au la bază materialele naturale fac simplitatea thailandeză una sofisticată, în care sinceritatea ia locul aparențelor fițoase.

Aceeași tendință am observat-o și în localurile publice, unde totul este simplu, iar designul, de multe ori, vine din lipsa gândirii minuțioase a amenajării. În ceea ce privește stilurile, interioare au elemente din diverse curente, fără însă a predomina spațiul. Totul este de un minimalism care acolo pare firesc și natural.

Au și un tip de arhitectură foarte „efemeră”, care impresionează. Aici fac referință la unele structuri pe care le-am văzut,create în totalitate din lemn, acoperite cu frunze uscate. Nu am aflat care era până la urmă destinația lor, dar sunt sigur că sunt perfecte pentru meditație.

Bineînțeles, templele sacre ale Thailandei sunt construcțiile pe care nu ai dreptul să le omiți din circuitul turistic. Impunătoare, colorate și misterioase, acestea sunt ceea ce am putea numi arhitectură metafizică.”

Cam atât.  În rest, savurați din poze!

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Un interviu cu Viktoria @viprada despre fotografie și emoții, descoperiți în interviul video de pe 👉designcafeclub.md 🖤
Societatea din Xangjiang bazată pe Shanghai a proiectat librăria "chongqing zhongshuge" din China, cu o scară escher care crează o iluzie optică imposibilă.

V-ar plăcea să ajungeți aici?

Photo by @harimaolee 
#designcafeclub #designboom #architecture #bookstore #escher #staircase #lookingup_architecture #lookupotd#architecture #arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture #ic_architecture#ptk_architecture#instagram#vscocam#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#vsccam #ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
🔻Ești curios/ă să afli care sunt etapele de elaborare a unui Design corect? Dacă da, va trebui să fiți cu ochii pe noi pentru că vă vom prezenta aceste etape în mai multe părți. 📌Astăzi pe www.designcafeclub.md vorbim despre doi factori fiziologici, obiectivi care dictează construirea unui interior: cel funcțional și cel ergonomic.
Accesează Link-ul din Bio și spune-ne dacă articolul de astăzi ți-a fost de folos🖤☝️
#designcafeclub#interiors #design
Reflecția portului Tazacorte situat pe coasta de vest a orașului La Palma.
O adevărată creație arhitecturală!

Image by @mx.jack.
#designcafeclub #digitalart#architecturephotography#designboom#canaryislands#building#streetview#up#upthere#archi#archidaily#rustlord_unity#bestworldshots#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture
📌Astăzi îți vorbim despre pardoseli, tavane, fațade - într-un cuvânt FINISAJE. 
Recomandăm în acest sens pe cei de la Material MD @material_md_showroom care vă permite să găsiți toate soluțiile necesare pentru finisări într-un singur loc. 🛒

Pentru detalii accesați Link-ul din Bio☝️
#designcafeclub #finisaje #pardoseli #fatade #interiordesign #inspiration #showroom
”Micul adăpost” din Bangkok al firmei Department of Architecture co. încorporează o fațadă strălucitoare de lemn și policarbonat șindrile, prevăzute ca peștii de pește pentru a deveni un plan arhitectural etanș. 
Nu-i așa că arată minunat?
Photo by @wisont
#designcafeclub #designboom#architecture#hotel#bangkok#lookingup_architecture #lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#architecturephotography#sendinglove#airbnb#beautifuldesign#finearchitecture