Istoria lemnului, povestită de fondatorul TOR-Design, Dmitrii Solodcenco -

Istoria lemnului, povestită de fondatorul TOR-Design, Dmitrii Solodcenco

  • iulie 1, 2019
  • Imagini:arhiva personală
  • Timp de citire:2 minute
Istoria lemnului, povestită de fondatorul TOR-Design, Dmitrii Solodcenco

Posibil demult nu ați auzit istorii care își au începutul odată cu destrămarea URSS. Ei bine, azi noi o să vă povestim una, pe cea a lui Dmitrii Solodcenco, fondatorul TOR-Design – unul dintre primii antreprenori post-sovietici din Criuleni. A fost mereu fascinat de lemn, iar fondarea propriei companii a fost pentru el încă un motiv de a se aprofunda în arta tâmplăriei.

Panourile din lemn semnate de el, pe care le-am văzut la MDW  ne-au hipnotizat și, curioși din fire, am încercat să descoperim ce se ascunde dincolo de materia primă.

„Pentru mine lemnul este un simbol al legăturii dintre Cer și Pământ, al Sfârșitului și Infinitului. Este un fenomen extraordinar, un exemplu veritabil de explozie a energiei vii, ce se ridică măreață dintr-o sămânță microscopică. Este un material prietenos, confortabil vizual și tactil. În ultimă instanță, lemnul este luxul veritabil.”, spune Dmitrii Solodcenco.

Pornind de la această iubire față de lemn și natură, a luat naștere și filosofia companiei TOR-Design: Împărtășește frumusețea și bucuria Existenței cu toată lumea, adu Frumusețea în cotidian. Timp de 30 de ani au adus această frumusețe în zeci de proiecte, printre care se numără și Președinția, Mănăstirea Curchi, EcoSport GYM, restaurantele „Mi Piace”, „Buffalo” și multe altele.

Lucrările companiei se deosebesc prin unghiul de percepție și atitudinea față de material, colaboratorii TOR-Design fiind cei care dezvoltă noi tehnologia. Sunt în căutare și înțelegere continuă a particularităților principalului material cu care lucrează – lemnul. Anume această tendință spre inovație  face ca produsele lor să fie unice chiar și în afara Moldovei.

Mereu în căutarea perfecțiunii TOR-Design

Cu toate acestea, Dmitrii Solodcenco spune că perfecționismul nu îi permite să se bucure prea mult de lucrările sale: „Fiul meu mai mare spune că eu trebuie să privesc lucrările o singură dată. La cea de-a doua privire deja am idei despre cum aș fi putut să fac mai bine. Când văd pentru a treia oară lucrarea, simt un fel de indiferență și sunt gata să cuceresc alte orizonturi.”

De altfel, fondatorul TOR-Design recunoaște că în sertarele biroului său se ascund multe idei legate, însă, de un singur cântec – cel al lemnului. Tot el mărturisește că sursa sa de inspirație și singurul său dascăl este un irepetabil și magic designer – Existența.

Iar această existență, Dmitrii Solodcenco, o percepe doar în strânsă legătură cu natura, chiar își dorea în tinerețe să fie pădurar, însă circumstanțele nu i-au permis.

„Nu am renunțat la această idee. Cu timpul, însă, ea s-a modificat. Îmi doresc să plantez o pădure, împreună cu familia mea. În ea și voi fi pădurar!”, mărturisește eroul nostru.

Ei bine, noi vom aștepta. Cine știe, poate peste câțiva ani, vă vom povesti istoria unei păduri, povestită de același om.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
@ira.trifanova cea care vrea să arate celorlalți lumea așa cum o vede ea. 🖤 💬Mai multe despre dragostea față de imagine ne-a dezvăluit în interviu.
Link in Bio☝️
.
#designcafeclub #dccblog #dccinterviews #dcclifestyle
Get the project! 🙃
🤯Simți cum uneori îți explodează capul din cauza ideilor creative și vrei să le pui în aplicare pe toate? 🙄Îți plac provocările creative, dar te plictisești să stai în oficiu 8 ore? 
Ai nevoie urgentă de un proiect nou!🤩 📩Trimite portofoliul și CV-ul tău pe office@designcafeclub.md, iar noi îți vom salva creativitatea și îți vom găsi proiectul care să te inspire.
Get the talent! 🙃
📈Cu siguranță, compania ta este în dezvoltare continuă, iar unele proiecte au nevoie de idei creative, viziuni noi și abordare inedită.
🔍Lucruri pe care s-ar putea să nu le găsești peste noapte, în schimb poți găsi talentul care-ți va transforma proiectul în operă de artă! 📩Profită de oportunitate și înregistrează-ți proiectele pe office@designcafeclub.md, iar noi îți vom găsi persoana potrivită.
🧠Oamenii creativi sunt ca un ocean de idei, mereu ai ce învăța de la ei.
🎞Ți-am pregătit 10 filme ce ți-ar putea alimenta bagajul de idei creative.🤡 În Weekend dedicăm câteva ore inspirației. 😊
Răspândim Creația. 🤩
Vezi Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #dcc #dccblog #dclifestyle #film #design #tbt
Idei de amenajare și decor pentru locuințele cu spații mici. 🖤

Tiny house goals by @littlebyronco 
#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#homeinspiration #cabingoals #cabinlove #interior2you #interior4inspo #interiordesigns #rustichomedecor #myhomevibe #cabininthewoods #outdoordesign #howwedwell #jungalowstyle #interior_and_living #rustichome #homeinspo #cabinporn #cabin #mydomaine #interiordesire #interiorismo #interiorwarrior #cabinlife #bohohome #tinyhome #rusticdecor #interiorlover #rustichomedecor
De ce să arunci, când poți crea produse mobiliere originale! ✨

#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#inktober #sketchzone #gillde#sketch_arq #practice #sketching#ideation #instasketch #sketchy#productdesign #industrialdesign#ideation #produktdesign#graphicroozane#productsketch#idsketching#thumbnails #idsketches #idsketch#sketch #sketches#thumbnailsscribbles #digitalsketch#designinspiration #ideasketch#designinspo #sketchbookBy