În Dubai a fost inaugurată cea mai mare clădire imprimată 3D - Design Cafe & Club

În Dubai a fost inaugurată cea mai mare clădire imprimată 3D

  • noiembrie 22, 2019
  • Sursa:ecotechnica.com
  • Timp de citire:2 minute
În Dubai a fost inaugurată cea mai mare clădire imprimată 3D

Noua clădire imprimată 3D a intrat oficial în Cartea Recordurilor Guinness

Cu o înălțime de 9,5 metri și o suprafață de 640 m2 , cea mai mare clădire imprimată 3D a fost deschisă în districtul Varsan din Dubai. Aceasta a stabilit un nou record ca mărime între structurile create cu ajutorul unei imprimante 3D. Casa reprezintă o ilustrare clară a beneficiilor utilizării unor astfel de tehnologii în construcții. Autoritățile sunt sigure că, cu ajutorul lor, va fi posibil să revoluționeze industria prin creșterea vitezei procesului de construcție.

Potrivit revistei The National, au fost nevoie doar de 15 persoane pentru a construi zidurile de beton. Într-un proiect de construcție convențional la o scară similară, nevoia de forță de muncă este de două ori mai mare. Datorită utilizării imprimării 3D, volumul deșeurilor a fost redus cu 60%. De asemenea, costurile directe au fost reduse în mod vizibil. Oficialii au menționat că au redus costurile procesului de construcție de la suma medie în industrie de 680 mii de dolari la 272 mii de dolari.

Clădirea servește drept exemplu pentru modul în care imprimarea 3D poate crea forme arhitecturale complexe. Autoritățile emiratului intenționează să încurajeze contribuie această inițiativă și chiar planifică să construiască numeroase clădiri impresionante în întreg orașul.

Potrivit șefului municipalității Dubai, Dawoud Al-Hajri (Dawoud Al Hajri), proiectul construcției a fost gândit special folosind diferite forme arhitecturale pentru a demonstra posibilitatea noilor tehnologii de a materializa elemente complicate.

Proaspăta clădire imprimată 3D din Dubai nu este prima din Emiratele Arabe Unite – în urmă cu trei ani, șeicul Mohammed, vicepreședinte din Emiratele Unite și emir al Dubaiului, a deschis un birou futurist creat cu ajutorul unei imprimante 3D în apropierea Emirates Towers. Strategia de dezvoltare a municipalității prevede dobândirea statutului de lider mondial în domeniul imprimării 3D în construcții.