Henning Larsen a câștigat Premiul European pentru Arhitectură 2019 -

Henning Larsen a câștigat Premiul European pentru Arhitectură 2019

  • august 21, 2019
  • Sursa:archidaily.com
  • Imagini:archdaily.com
  • Timp de citire:2 minute
Henning Larsen a câștigat Premiul European pentru  Arhitectură 2019

Compania daneză Henning Larsen a fost desemnată câștigătoarea Premiului European pentru Arhitectură 2019. Fiind unul dintre cele mai prestigioase premii în arhitectură, acesta a fost înființat în 2010 de European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies și Chicago Athenaeum. Premiul este acordat anual arhitecților a căror proiecte întruchipează viziunea, angajamentul și un profund respect pentru umanitate și pentru mediul social și fizic. Lucrările semnate de Henning Larsen au fost apreciate pentru sustenabilitate, viabilitate și artistism.

De la înființarea firmei, biroul a explorat și, în multe cazuri, a inventat limitele proiectării în scopul de a crea clădiri rezidențiale mai durabile, dar și orașe înfloritoare pentru publicul larg. Ei cred că arhitectura este un instrument al democrației, iar construind, facem viața mai bună ”, a declarat Christian Narkiewicz-Laine, președinte și CEO al Ateneului Chicago. După moartea fondatorului Henning Larsen, în 2013, firma este condusă de arhitecții Louis Becker și Mette Kynne Frandsen, care au dezvoltat biroul și i-au adus renume mondial.

Printre lucrările iconice ale biroului se numără proiecte recente, precum Primăria Eysturkommuna din 2018, dar și proiecte ce au deja o istorie precum, Biblioteca din orașul Malmö din 1999, Suedia.

Premierea biroului Henning Larsen va avea loc pe 13 septembrie 2019. Tot atunci, la poalele Acropolei din Atena, va avea loc cina de Gală a premierii. De asemenea, în aceeași seară, la Centrul European din Atena, va fi inaugurată o expoziție dedicată lucrărilor semnate de Henning Larsen. Aceasta va bucura publicul până în octombrie.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Faceți cunoștință cu canapeaua inspirată de Tetris, unul dintre cele mai iubite jocuri din anii ’80. 
@manga.arq a conceput canapeaua Tetris pentru a face un loc de ședere confortabil și cu linii definite. 
Ideea principală din spatele ei a fost crearea unui mobilier transformator perfect pentru mai multe scopuri diferite: să stai cu familia, să lucrezi la un birou intern sau chiar să dormi pe el când este nevoie de un pat suplimentar.

#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle #designboom 
#sofa#furniture#mynordicroom#nordikspace#scandinavianhomes #inspohome#nordicinspo #interior123#scandinavianliving #mynordichome#interiorstyling #nordic #interiør#inspohome #interior_and_living#interior2all#nordicstyle#nordicroom#interiorwarrior#scandihome#nordicinterior#interiordetails#finditstyleit #nordicdeco#dream_interiors #interiorlove
Artistul botanic @monsieur_planta instalat o lucrare „uman-vegetală”, intitulată TREE HUG în grădinile din Annecy, Franța.
Lucrarea constă în turnarea armurei dezvoltată împreună cu locuitorii locali din zonă, care au fost „vegetați” și instalați în jurul trunchiurilor de copaci.

#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#ic_architecture#ptk_architecture#instagram#vscocam#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#vsccam #ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
Sculpturile lui sunt un punct de atracție în cadrul hub-ului @artcor_center devenind și destul de populare.🤩 📌Te invităm să savurezi intelectual interviul cu autorul acestor creații, sculptorul Dmitrii Demidov pentru care
👇
”Sculptura este Creație. Dar creația nu poate să rămână doar ca idee, din această cauză muncești și o transformi în artă.”😍 Ia-ți o pauză☕️ de 5 minute pentru a savura o experiență ce inspiră!
Vezi Link-ul în descrierea paginii ☝️
#designcafeclub #dccblog #dcclifestyle #dccinterviews
Baie proiectată de Lizaveta Kuzmenka & Ruslan Bondarchuk la Kiev, Ukraine.(2019)
___________________________________________ 
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#Design_Only #architecture#design #designer #home#arquitectura #arquitetura#archilovers #architectural#architettura #architektur #archidaily#architecturephotography #interior#interiordesign #architect#designinspiration #minimal #render#rendering
Grădini zgârie-nori☁️, piscine 🏊‍♂️reflectorizante, cascade⛲️, terase și ziduri🌴 verzi 🌳alcătuiesc Hotelul Park royal din Singapore, proiectat de @woha_architects. 
O priveliște ce îți taie respirația.🥰
📷 by @_deepsky 
#designcafeclub#dccblog #dcclifestyle #architecturephotography#designboom#parkroyalhotelsingapore#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#ic_architecture#ptk_architecture#instagram#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
IA AMINTE!
🔻Crearea compoziției constituie primul pas în designul interior. ❗️Mai multe despre regulile de bază a construirii compoziției și stăpânirea tehnicilor ei, îți prezentăm în articolul de astăzi. Vezi Link-ul din Bio!☝️
#designcafeclub #dccblog #dcclifestyle