Fotografia arhitecturală care emoționează: 7 principii de realizare - Design Cafe & Club

Fotografia arhitecturală care emoționează: 7 principii de realizare

  • octombrie 30, 2019
  • Sursa:adaptat după materialele archspeech.com
  • Timp de citire:4 minute
Fotografia arhitecturală care emoționează: 7 principii de realizare

Fotografia arhitecturală înseamnă emoție, chiar dacă nu exprimată prin mimici și dramatism profund. Este tipul de fotografie care trezește emoție prin compoziția rezultată din magia luminii și umbrei, a texturilor, a spațialității, a punctului de stație decisiv. Fotograful care observă arhitectura trebuie să fie cel care vede conceptul de construcție și de integrare a clădirii în mediu. Pozele lui au menirea de a stimula în privitor dorința unei experiențe personale, de a vedea structura în realitate, de a o observa și a o simți. Pentru a obține un astfel de rezultat, vă dăm jos un șir de principii ce vă vor fi de ajutor.

1 Fotografia arhitecturală, la fel ca și arhitectura, este despre vertical

Image © Claudio Cantonetti,

Verticalele stricte sunt una dintre principalele recomandări tehnice pentru fotografia de arhitectură. Mai mult, în urmărirea liniilor drepte, este important să nu denaturați perspectiva generală a obiectului. Și având în vedere că arhitectura nu are nevoie de unghiuri largi și unghiuri ascuțite, îți va fi mai ușor să alegi aparatul foto și obiectivul cu care vei lucra.

2 Condițiile meteo sunt importante

Image © Robert Walker

Timpul de afară este cel mai important factor extern, care poate consolida sau eșua complet observarea arhitecturală a clădirii. De aceea, fotografii de arhitectură, în planificarea ședinței foto, urmăresc obligatoriu prognoza meteo și pe baza acestor date își construiesc programul. În același timp, nu este întotdeauna vorba de vreme senină, există multe structuri pe care le avantajează un cer mohorât.

3 De la general la particular

Image © Barry Tweed-Rycroft

Principiul de proiectare, care este familiar arhitecților, funcționează și pentru fotografia arhitecturală. Așa cum niciun arhitect nu îți începe planul general cu stabilirea localizării scărilor de evacuare în caz de incendiu, așa și fotograful arhitectonic trebuie să înceapă fiecare serie prin a arăta locația obiectului în contextul orașului. Și apoi treptat, imaginile se apropie mai mult de textura fațadelor și a detaliilor liniare.

4 Oamenii în fotografia arhitecturală

Image © Nick Frank, Germany

În interioarele de birou stricte, statica sterilă este acceptabilă, dar un obiect arhitectonic mare fără pic de viață nu arată natural. Este un principiu recent ajuns în Europa de est, avându-și originile în țările vestice. Dinamica imaginii finale creează un joc compozițional mult mai atractiv decât fixarea statică și rece a proiectului. În același timp, mișcările aleatorii pot prelungi timpul în care vei obține un cadru perfect. Din această cauză este indicat ca fotograful arhitectural să ia inițiativa și să regizeze imaginea.

5 Prost production-ul – la fel de important ca shooting-ul

Image © Oscar Lopez, Germany

Post-procesarea durează de obicei mai mult decât fotografierea și trebuie să fii pregătit pentru asta. Nu există unghiuri perfecte în viață și nu toate obiectele pot fi scoase din cadru la fotografiere, dar clientul vrea aproape întotdeauna să vadă imaginea perfectă, gata de a se oglindi în reviste. Prin urmare, după obținerea fotografiilor va trebui să ai grijă de retușarea firelor, prizelor și obiectelor în exces.

6 Banii sunt importanți, experiența nu are preț

Image © Franklin Neto

La începutul unei cariere, experiența este întotdeauna mai importantă decât banii, așa că un fotograf arhitectural ar trebui să fie pregătit să lucreze gratuit pentru un portofoliu. În plus, numai în practică vine o înțelegere a nuanțelor tehnologiei, poți face cunoștință și cu potențialii clienți. Principalul plus al acestei etape este capacitatea de a selecta în mod independent obiecte interesante pentru fotografiere și nu așteptarea unei oferte.

7 Un proiect străin este mai bun

Image © Tim Cornbill

Educația arhitecturală oferă o mulțime de abilități, conceptul de culoare, lumină și compoziție, pe care se bazează și fotografia. Dar, de cele mai dese ori, arhitecții nu își pot fotografia proiectele finalizate în cel mai bun mod. Acesta lucru se datorează, în primul rând, abordării „estompate”. Din cauza cunoașterii detaliate ale proiectului, fotograful va acorda mai multă atenție detaliilor la care a lucrat mai mult, nu celor care impresionează într-adevăr.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
📸Abilitățile și creativitatea fotografului arhitectural pot schimba viziunea și perceperea obiectului arhitectural de către privitor. 💡Acest lucru îl demonstrează concursul anual de 📷fotografie arhitecturală organizat, deja al 8-a an, de Architectural Photography Award în colaborare cu Sto și susținută de  World Architecture Festival @worldarchfest. 📌Lista nominalizărilor de anul acesta a fost selectată din aproape 2000 de înscrieri din 42 de țări. 🔝Vezi care sunt cele mai bune fotografii accesând link-ul din Bio ☝️
🌍Un gastrobar la hotelul boutique din pustia unei păduri scandinave, nu prea departe de Hønefoss, Norvegia. 📌Așa arată propunerea arhitectului - o clădire compactă, dar totuși destul de spațioasă, cu 2 săli separate pentru a avea o halbă, a petrece timp cu prietenii sau pur și simplu a contempla peisajul frumos din jur. 💡by @alex_nerovnya 📍Norway. 2019

#designcafeclub#dcc #dcclifestyle
#architecture#design#architect#norway#oslo#alexnerovnya
🏨Hotel în stil neoclasic în onoarea marelui Firmino Didot. 🤔Întreg proiectul îl puteți vedea în 📰articolul de astăzi. 😊
🔗Link-ul în Bio☝️
🔻Dacă urmărești tendințele în Designul de Interior sau vrei să-ți renovezi bucătăria, acest articol este pentru tine. 👇Vezi care sunt trendurile în bucătărie pentru anul 2020, 🔗link-ul îl găsești în descrierea paginii. ♥️
🔥Un design de produs ingenios și original de la Otília Andrea Erdélyi @otiliaerdelyi. 🤔Interesant cum ar arăta pentru un număr mai mare de ouă?!🥚 #inktober #sketchzone #gillde#sketch_arq #practice #sketching#ideation #instasketch #sketchy#productdesign #industrialdesign#ideation #produktdesign#dailysketch #graphicroozane#productsketch #id #idsketching#thumbnails #idsketches #idsketch#sketch #sketches#thumbnailsscribbles #digitalsketch#designinspiration #ideasketch#designinspo #sketchbookBy
✨Ne amenajăm living-ul în dependență de dorințele noastre sau💡 inspirați din poze de pe Pinterest, dar cu toate acestea facem ❌ greșeli. 🔻Trebuie să ții cont de suprafața pe care o ai și stilul pe care l-ai ales atunci când alegi să-ți renovezi sau amenajezi living-ul. 👇Însă la ce trebuie să atragi atenția atunci când îți amenajezi living-ul află din articolul de astăzi. 🔗Link-ul îl găsești în descrierea paginii ☝️