Filme despre arhitectură şi design care te vor inspira! - Design Cafe & Club

Filme despre arhitectură şi design care te vor inspira!

  • ianuarie 24, 2019
Filme despre arhitectură şi design care te vor inspira!

Filme despre cei care iubesc frumosul și au revoluționat lumea prin ideile lor! Îți propunem să-ți transformi weekendul în unul arhitectural și îți prezentăm 5 filme despre arhitectură și design cu care să te delectezi!

How Much Does Your Building Weigh, Mr. Foster?

Norman Foster este unul dintre cei mai străluciți arhitecți ai epocii. Englezul a primit, de-a lungul timpului, peste 300 de recompense mondiale și a câștigat mai mult de 60 de concursuri internaționale. Documentarul îl prezintă pe  arhitectul riguros și pretențios vorbind cu simplitate și sinceritate despre viața și creațiile sale. În film acesta apare alături de soția sa, Elena Ochoa, profesor de psihopatologie și jurnalistă la televiziunea spaniolă. Regizorii reitereaza viața și opera creatorului.

EAMES: The Architect and The Painter

Filmul EAMES: The Architect and the Painter reprezintă o incursiune în colaborarea, căsnicia și munca lui Ray și Charles Eames în studioul creat de aceștia în Venice, California. Povestea lor este spusă de către membri ai familiei și de către istorici în design. Filmul este alcătuit din materiale de arhivă, în principal din filme și fotografii produse de Charles, Ray și echipa lor, pe perioada a 40 de ani petrecuți în biroul Eames.

Everything Must Change — Piet Zwart

Este un documentar despre Piet Zwart, fondatorul designului olandez, care a trăit pentru frumusețe și inovație. Pete a studiat la Școala Națională de Arte Aplicate din Amsterdam. Dar, în ciuda educației sale clasice, artistul nu a aderat la regulile tradiționale de tipografie. În 1919, colaborând cu arhitectul Jan Wils, Zwart a devenit popular. Împreună, au proiectat numeroase clădiri înalte, o clădire a bisericii și chiar un muzeu municipal din Haga. Timp de 10 ani a creat aproape 300 de proiecte. Primul război mondial a schimbat punctele de vedere ale lui Pete Zwart și a trecut de la modern la avangardă și constructivism.  Dar în 1920 el a ales tipărirea publicității drept principalul tip de activitate. În 2000, Asociația Designerilor Olandezi i-a acordat titlul de „Designerul secolului”.

John Portman: A Life of Building

Un film despre arhitectul John Portman,  ce surprinde abordarea sa într-un portret intim care, la rândul său, îi evaluează și apreciază munca. Portman este acum recunoscut ca fiind unul dintre cei mai inovativi și imitați arhitecți vreodată. În peste 45 de ani, afirmațiile sale urbane iconice și interioarele au fost dezvoltate în 60 de orașe de pe patru continente pentru a redefini orașele din America, din China și din restul Asiei.

Sketches of Frank Gehry

Arhitectul Frank Gehry însuși a inițiat filmarea unui film despre soarta sa. Acest film este dedicat vieții și muncii lui Gehry, care este implicat direct în filmări, povestind regizorului Sidney Pollack despre fapte interesante din biografia sa. De asemenea, implicați în proiect sunt prieteni ai arhitectului, critici de artă, curatori, artiști. Filmul este sincer, dar nu naiv; la început este foarte asemănător cu un video din arhiva personală de familie, probabil pentru că regizorul filmului, Sidney Pollack, este un bun prieten al arhitectului.

Vizionare plăcută!

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
„Nu totdeauna e locul de a fi foarte conceptual, uneori trebuie să fii înțeles.”🖤
.
.
👉Urmărește prezentarea arhitectului și designerului Corvin Cristian despre cum poate fi prezentat un proiect, prin prisma biroului Microsoft de la Timișoara pe care l-a realizat.
Accesați link-ul din Bio pentru a vedea prezentarea video ☝️
Mobilier inspirat din geometria torus.
Cum vi se pare? Noi o adorăm 🖤
@yoshinobu_miyamoto
.
.
#designcafeclub
#lorddproducts #AmericanArchitecture#bookofhomes #fineinteriors#finearchitecture #interiors#interiordesign #architecture#decoration #interior #loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#interiordecorating #furniture#mansion #home #house
Cum vi se pare arhitectura din Singapore? 🌲🚄 📷 @jimchanfc
#designcafeclub#luxuryhouse#luxuryhouses#homeoftheday#houseoftheday#luxhousesinsta#housesinsta#modernhomes#millionairehomes#beautifulhouse#designbuild#housedesign#residentialdesign#interiorlovers#villas#houseandhome#housebeautiful#modernhome#luxuryrealestate#moderndesign#instahouse#luxuryvilla#beautifulhome#exteriordesign#mansion #house#home#architecture #realestate#homesdecorations
🏆Premiului European pentru Arhitectură 2019 a fost câștigat de compania daneză @henninglarsenarchitects. 
Lucrările semnate de Henning Larsen au fost apreciate pentru sustenabilitate, viabilitate și artistism.🖤
Vă invitam să accesați link-ul din Bio pentru a vedea cum arată acest proiect arhitectural inedit. Nu durează decât 2 minute.
☝️
#designcafeclub #henninglarsen #henninglarsenarchitects #finesocial#fineinteriors #finearchitecture#interiors #interiordesign#architecture #decoration #interior#loft #design#architecturephotography #luxury#art #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#furniture#mansion #home #house
Hotelul Oaza este conceput de @woha_architects ca un turn verde viu în centrul orașului Singapore.
Turnul verde, care izbucnește în verdeață, îi împiedică pe zgârie-norul tipic și elegant să ofere o imagine care valorifică climatul tropical pentru a forma un "turn viu".
📷Photograph: @k.kopter, @patrickbinghamhall. •
#designcafeclub
#AmericanArchitects#AmericanArchitecture #finesocial#fineinteriors #finearchitecture#interiors #interiordesign#architecture #decoration #interior#loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#interiordecorating #furniture#mansion #home #house
Devenit cunoscut în Chișinău prin arhitectura sa inedită, hub-ul creativ @artcor_center i-a adus arhitectului Calujac Maxim @calujac_architecture, căruia îi oferim sincere felicitări, aprecierea cititorilor @archdaily și Strelka Magazine @strelkamagazine , devenind astfel unul din cele trei proiecte câștigătoare ale ArchDaily & Strelka Award. ☺️ Când se va alege marele câștigător dar și ce premiu va câștiga vedeți în articolul de astăzi accesând link-ul din Bio ☝️
#designcafeclub #artcor #archdaily #strelkamagazine #maximcalujac #project #architecture #moldova #chișinău