Filme despre arhitectură şi design care te vor inspira! - Design Cafe & Club

Filme despre arhitectură şi design care te vor inspira!

  • ianuarie 24, 2019
Filme despre arhitectură şi design care te vor inspira!

Filme despre cei care iubesc frumosul și au revoluționat lumea prin ideile lor! Îți propunem să-ți transformi weekendul în unul arhitectural și îți prezentăm 5 filme despre arhitectură și design cu care să te delectezi!

How Much Does Your Building Weigh, Mr. Foster?

Norman Foster este unul dintre cei mai străluciți arhitecți ai epocii. Englezul a primit, de-a lungul timpului, peste 300 de recompense mondiale și a câștigat mai mult de 60 de concursuri internaționale. Documentarul îl prezintă pe  arhitectul riguros și pretențios vorbind cu simplitate și sinceritate despre viața și creațiile sale. În film acesta apare alături de soția sa, Elena Ochoa, profesor de psihopatologie și jurnalistă la televiziunea spaniolă. Regizorii reitereaza viața și opera creatorului.

EAMES: The Architect and The Painter

Filmul EAMES: The Architect and the Painter reprezintă o incursiune în colaborarea, căsnicia și munca lui Ray și Charles Eames în studioul creat de aceștia în Venice, California. Povestea lor este spusă de către membri ai familiei și de către istorici în design. Filmul este alcătuit din materiale de arhivă, în principal din filme și fotografii produse de Charles, Ray și echipa lor, pe perioada a 40 de ani petrecuți în biroul Eames.

Everything Must Change — Piet Zwart

Este un documentar despre Piet Zwart, fondatorul designului olandez, care a trăit pentru frumusețe și inovație. Pete a studiat la Școala Națională de Arte Aplicate din Amsterdam. Dar, în ciuda educației sale clasice, artistul nu a aderat la regulile tradiționale de tipografie. În 1919, colaborând cu arhitectul Jan Wils, Zwart a devenit popular. Împreună, au proiectat numeroase clădiri înalte, o clădire a bisericii și chiar un muzeu municipal din Haga. Timp de 10 ani a creat aproape 300 de proiecte. Primul război mondial a schimbat punctele de vedere ale lui Pete Zwart și a trecut de la modern la avangardă și constructivism.  Dar în 1920 el a ales tipărirea publicității drept principalul tip de activitate. În 2000, Asociația Designerilor Olandezi i-a acordat titlul de „Designerul secolului”.

John Portman: A Life of Building

Un film despre arhitectul John Portman,  ce surprinde abordarea sa într-un portret intim care, la rândul său, îi evaluează și apreciază munca. Portman este acum recunoscut ca fiind unul dintre cei mai inovativi și imitați arhitecți vreodată. În peste 45 de ani, afirmațiile sale urbane iconice și interioarele au fost dezvoltate în 60 de orașe de pe patru continente pentru a redefini orașele din America, din China și din restul Asiei.

Sketches of Frank Gehry

Arhitectul Frank Gehry însuși a inițiat filmarea unui film despre soarta sa. Acest film este dedicat vieții și muncii lui Gehry, care este implicat direct în filmări, povestind regizorului Sidney Pollack despre fapte interesante din biografia sa. De asemenea, implicați în proiect sunt prieteni ai arhitectului, critici de artă, curatori, artiști. Filmul este sincer, dar nu naiv; la început este foarte asemănător cu un video din arhiva personală de familie, probabil pentru că regizorul filmului, Sidney Pollack, este un bun prieten al arhitectului.

Vizionare plăcută!

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova