Filme despre arhitectură şi design care te vor inspira! - Design Cafe & Club

Filme despre arhitectură şi design care te vor inspira!

  • ianuarie 24, 2019
Filme despre arhitectură şi design care te vor inspira!

Filme despre cei care iubesc frumosul și au revoluționat lumea prin ideile lor! Îți propunem să-ți transformi weekendul în unul arhitectural și îți prezentăm 5 filme despre arhitectură și design cu care să te delectezi!

How Much Does Your Building Weigh, Mr. Foster?

Norman Foster este unul dintre cei mai străluciți arhitecți ai epocii. Englezul a primit, de-a lungul timpului, peste 300 de recompense mondiale și a câștigat mai mult de 60 de concursuri internaționale. Documentarul îl prezintă pe  arhitectul riguros și pretențios vorbind cu simplitate și sinceritate despre viața și creațiile sale. În film acesta apare alături de soția sa, Elena Ochoa, profesor de psihopatologie și jurnalistă la televiziunea spaniolă. Regizorii reitereaza viața și opera creatorului.

EAMES: The Architect and The Painter

Filmul EAMES: The Architect and the Painter reprezintă o incursiune în colaborarea, căsnicia și munca lui Ray și Charles Eames în studioul creat de aceștia în Venice, California. Povestea lor este spusă de către membri ai familiei și de către istorici în design. Filmul este alcătuit din materiale de arhivă, în principal din filme și fotografii produse de Charles, Ray și echipa lor, pe perioada a 40 de ani petrecuți în biroul Eames.

Everything Must Change — Piet Zwart

Este un documentar despre Piet Zwart, fondatorul designului olandez, care a trăit pentru frumusețe și inovație. Pete a studiat la Școala Națională de Arte Aplicate din Amsterdam. Dar, în ciuda educației sale clasice, artistul nu a aderat la regulile tradiționale de tipografie. În 1919, colaborând cu arhitectul Jan Wils, Zwart a devenit popular. Împreună, au proiectat numeroase clădiri înalte, o clădire a bisericii și chiar un muzeu municipal din Haga. Timp de 10 ani a creat aproape 300 de proiecte. Primul război mondial a schimbat punctele de vedere ale lui Pete Zwart și a trecut de la modern la avangardă și constructivism.  Dar în 1920 el a ales tipărirea publicității drept principalul tip de activitate. În 2000, Asociația Designerilor Olandezi i-a acordat titlul de „Designerul secolului”.

John Portman: A Life of Building

Un film despre arhitectul John Portman,  ce surprinde abordarea sa într-un portret intim care, la rândul său, îi evaluează și apreciază munca. Portman este acum recunoscut ca fiind unul dintre cei mai inovativi și imitați arhitecți vreodată. În peste 45 de ani, afirmațiile sale urbane iconice și interioarele au fost dezvoltate în 60 de orașe de pe patru continente pentru a redefini orașele din America, din China și din restul Asiei.

Sketches of Frank Gehry

Arhitectul Frank Gehry însuși a inițiat filmarea unui film despre soarta sa. Acest film este dedicat vieții și muncii lui Gehry, care este implicat direct în filmări, povestind regizorului Sidney Pollack despre fapte interesante din biografia sa. De asemenea, implicați în proiect sunt prieteni ai arhitectului, critici de artă, curatori, artiști. Filmul este sincer, dar nu naiv; la început este foarte asemănător cu un video din arhiva personală de familie, probabil pentru că regizorul filmului, Sidney Pollack, este un bun prieten al arhitectului.

Vizionare plăcută!

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa