Fă-ți locuința comodă, chiar dacă stai cu chirie! Iată câteva trucuri de decor ce te vor ajuta

Fă-ți locuința comodă, chiar dacă stai cu chirie. Iată câteva trucuri de decor care te vor ajuta

  • ianuarie 23, 2019
Fă-ți locuința comodă, chiar dacă stai cu chirie. Iată câteva trucuri de decor care te vor ajuta

Nu toți se pot lăuda cu o locuință proprie pe care să o amenajeze după bunul plac. Închiriind un apartament, nu ești dispus să cheltui mult pentru a amenaja spațiul, mai ales că nici nu poți face schimbări radicale. Cu toate acestea, ai vrea ca decorul sa fie primitor si sa ai sentimentul de acasă. Ți-am demonstrat de mai multe ori că detaliile fac diferența, iar acest caz este unul care confirmă regula. Iată câteva trucuri de decor care te vor ajuta să dai comoditate locuinței, chiar dacă stai în ea temporar.

Alege textilele după bunul plac

Covoarele, plăpumile și  draperiile sunt principalele elemente care îți pot transforma casa cât ai zice „pește”. Oricum le vei folosi pentru că sunt obiecte indispensabile în interior, de ce să nu le alege după bunul plac și să  le transformi în tușa ta de decor în interior. Alege un covor colorat pentru living și draperii calme pentru dormitor. Astfel poți oferi fiecărei încăperi emoția și anturajul dorit.

Adaugă perne decorative

Sunt elemente de decor ce pot fi schimbate cu ușurință, fără a recurge la modificări radicale ale interiorului. În același timp, ele pot transforma atmosfera care domină în interior. Poți opta pentru pernuțe din textilele preferate sau blană, le poți combina cu plăpumile sau transforma în accente contrastante. Dintre diferitele mărimi, culori și texturi ai ocazia să le alegi pe cele potrivite energiei și temperamentului tău.

Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!

Pune draperii vesele

Clar că este o opțiune mai rar întâlnită pentru dormitoare, însă este unul dintre cele mai simple trucuri de decor prin care îți poți anima bucătăria sau chiar livingul. Cu cât mai neobișnuit și vesel va fi imprimeul acestora, cu atât mai energizantă va deveni camera. Greu de crezut, dar niște flori în culori aprinse îți poți schimba total dispoziția într-o zi ploioasă.

Folosește trucuri de decor a pereților

Apartamentul în care stai are pereții vopsiți într-o singură culoare și îți par plictisitori și … străini? Evită această senzație, ai la dispoziție o mulțime de trucuri de decor pe care le poți utiliza. Poți transforma unul dintre pereți într-o galerie de fotografii cu cei dragi sau de tablouri care te inspiră. Cu siguranță ai pe undeva salvate imagini cu eroii sau epoca pe care o admiri. Pune-le în ramă și agață-le pe perete pentru a crea o atmosferă în care să te simți bine.

Evită greșelile: 3 greșeli pe care le faci când pui tabloul pe perete

Înlocuiește becurile cu lumânări și ghirlande

Este unul dintre trucurile potrivite pentru încăperile intime. Dacă îți dorești o atmosferă romantică și relaxantă în dormitor adaugă lumânări și ghirlande. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți definitiv la corpurile de iluminat tradiționale, însă lumina caldă și discretă a noilor elemente este o bună alternativă pentru serile în care ai nevoie să-ți încarci bateriile cu căldură și calm.

Optează pentru plante vii

Plantele vii te fac să te simți în mijlocul naturii, dând naturalețe interiorului. Aici vorbim nu doar de florile din ghivece, ci și de elementarele mici buchete pe care le poți adăuga în orice încăpere. Chiar nu contează dacă e propria locuință sau una închiriată, un buchet de flori va aduce vara în casă, indiferent de anotimp.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Un interviu cu Viktoria @viprada despre fotografie și emoții, descoperiți în interviul video de pe 👉designcafeclub.md 🖤
Societatea din Xangjiang bazată pe Shanghai a proiectat librăria "chongqing zhongshuge" din China, cu o scară escher care crează o iluzie optică imposibilă.

V-ar plăcea să ajungeți aici?

Photo by @harimaolee 
#designcafeclub #designboom #architecture #bookstore #escher #staircase #lookingup_architecture #lookupotd#architecture #arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture #ic_architecture#ptk_architecture#instagram#vscocam#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#vsccam #ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
🔻Ești curios/ă să afli care sunt etapele de elaborare a unui Design corect? Dacă da, va trebui să fiți cu ochii pe noi pentru că vă vom prezenta aceste etape în mai multe părți. 📌Astăzi pe www.designcafeclub.md vorbim despre doi factori fiziologici, obiectivi care dictează construirea unui interior: cel funcțional și cel ergonomic.
Accesează Link-ul din Bio și spune-ne dacă articolul de astăzi ți-a fost de folos🖤☝️
#designcafeclub#interiors #design
Reflecția portului Tazacorte situat pe coasta de vest a orașului La Palma.
O adevărată creație arhitecturală!

Image by @mx.jack.
#designcafeclub #digitalart#architecturephotography#designboom#canaryislands#building#streetview#up#upthere#archi#archidaily#rustlord_unity#bestworldshots#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture
📌Astăzi îți vorbim despre pardoseli, tavane, fațade - într-un cuvânt FINISAJE. 
Recomandăm în acest sens pe cei de la Material MD @material_md_showroom care vă permite să găsiți toate soluțiile necesare pentru finisări într-un singur loc. 🛒

Pentru detalii accesați Link-ul din Bio☝️
#designcafeclub #finisaje #pardoseli #fatade #interiordesign #inspiration #showroom
”Micul adăpost” din Bangkok al firmei Department of Architecture co. încorporează o fațadă strălucitoare de lemn și policarbonat șindrile, prevăzute ca peștii de pește pentru a deveni un plan arhitectural etanș. 
Nu-i așa că arată minunat?
Photo by @wisont
#designcafeclub #designboom#architecture#hotel#bangkok#lookingup_architecture #lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#architecturephotography#sendinglove#airbnb#beautifuldesign#finearchitecture