Fă-ți locuința comodă, chiar dacă stai cu chirie! Iată câteva trucuri de decor ce te vor ajuta

Fă-ți locuința comodă, chiar dacă stai cu chirie. Iată câteva trucuri de decor care te vor ajuta

  • ianuarie 23, 2019
Fă-ți locuința comodă, chiar dacă stai cu chirie. Iată câteva trucuri de decor care te vor ajuta

Nu toți se pot lăuda cu o locuință proprie pe care să o amenajeze după bunul plac. Închiriind un apartament, nu ești dispus să cheltui mult pentru a amenaja spațiul, mai ales că nici nu poți face schimbări radicale. Cu toate acestea, ai vrea ca decorul sa fie primitor si sa ai sentimentul de acasă. Ți-am demonstrat de mai multe ori că detaliile fac diferența, iar acest caz este unul care confirmă regula. Iată câteva trucuri de decor care te vor ajuta să dai comoditate locuinței, chiar dacă stai în ea temporar.

Alege textilele după bunul plac

Covoarele, plăpumile și  draperiile sunt principalele elemente care îți pot transforma casa cât ai zice „pește”. Oricum le vei folosi pentru că sunt obiecte indispensabile în interior, de ce să nu le alege după bunul plac și să  le transformi în tușa ta de decor în interior. Alege un covor colorat pentru living și draperii calme pentru dormitor. Astfel poți oferi fiecărei încăperi emoția și anturajul dorit.

Adaugă perne decorative

Sunt elemente de decor ce pot fi schimbate cu ușurință, fără a recurge la modificări radicale ale interiorului. În același timp, ele pot transforma atmosfera care domină în interior. Poți opta pentru pernuțe din textilele preferate sau blană, le poți combina cu plăpumile sau transforma în accente contrastante. Dintre diferitele mărimi, culori și texturi ai ocazia să le alegi pe cele potrivite energiei și temperamentului tău.

Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!

Pune draperii vesele

Clar că este o opțiune mai rar întâlnită pentru dormitoare, însă este unul dintre cele mai simple trucuri de decor prin care îți poți anima bucătăria sau chiar livingul. Cu cât mai neobișnuit și vesel va fi imprimeul acestora, cu atât mai energizantă va deveni camera. Greu de crezut, dar niște flori în culori aprinse îți poți schimba total dispoziția într-o zi ploioasă.

Folosește trucuri de decor a pereților

Apartamentul în care stai are pereții vopsiți într-o singură culoare și îți par plictisitori și … străini? Evită această senzație, ai la dispoziție o mulțime de trucuri de decor pe care le poți utiliza. Poți transforma unul dintre pereți într-o galerie de fotografii cu cei dragi sau de tablouri care te inspiră. Cu siguranță ai pe undeva salvate imagini cu eroii sau epoca pe care o admiri. Pune-le în ramă și agață-le pe perete pentru a crea o atmosferă în care să te simți bine.

Evită greșelile: 3 greșeli pe care le faci când pui tabloul pe perete

Înlocuiește becurile cu lumânări și ghirlande

Este unul dintre trucurile potrivite pentru încăperile intime. Dacă îți dorești o atmosferă romantică și relaxantă în dormitor adaugă lumânări și ghirlande. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți definitiv la corpurile de iluminat tradiționale, însă lumina caldă și discretă a noilor elemente este o bună alternativă pentru serile în care ai nevoie să-ți încarci bateriile cu căldură și calm.

Optează pentru plante vii

Plantele vii te fac să te simți în mijlocul naturii, dând naturalețe interiorului. Aici vorbim nu doar de florile din ghivece, ci și de elementarele mici buchete pe care le poți adăuga în orice încăpere. Chiar nu contează dacă e propria locuință sau una închiriată, un buchet de flori va aduce vara în casă, indiferent de anotimp.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa