Expoziția Maison&Object, văzută de designerul moldovean Alina Bodișteanu - Design Cafe & Club

Expoziția Maison&Object, văzută de designerul moldovean Alina Bodișteanu

  • ianuarie 22, 2019
  • Imagini:Alina Bodișteanu
Expoziția Maison&Object, văzută de designerul moldovean Alina Bodișteanu

Peste 3000 de branduri din 160 de țări ale lunii au format un adevărat spectacol creativ în cele 4 zile ale expoziției Maison&Object Paris. Cele mai renumite companii și-au prezentat colecțiile noi, dictând tendințele anului. Și noi am fost martori la acest eveniment, datorită tinerei designer Alina Bodișteanu, ce-și desfășoara activitatea în cadrul biroului AB+Partners și care a plecat la Paris pentru a-și îmbogăți bagajul inspirațional. Alina a împărțit cu generozitate din imaginile și impresiile sale pariziene. Te invităm să le descoperi mai jos.

Trenduri prezentate la Maison&Object

„Materialele naturale rămân în topul preferințelor designerilor. Fotolii din piatră, mobilier din lemn și stofe naturale în nuanțele pământului sunt doar câteva dintre exemplele pe care le pot oferi. Pe de altă parte, un accent important se pune pe eficientizarea resurselor. Astfel, cu ușurință putem identifica obiecte din lemn și piele naturală reutilizate. Mobilierul creat fără produse de origine animală și produsele sintetice care le imită pe cele naturale s-au numărat, de asemenea, printre exponatele ce s-au bucurat de succes.”

„Elementele tribale au fost vedetele expoziției. Decorul, dar și unele elemente de mobilier par desprinse dintr-un îndepărtat ținut african. Acestea chiar transmiteau o parte din energia exotică, de unde își au inspirația.”

„Un alt fapt care impresionează și se numără printre tendințele prezentate la Maison&Object este scara pe care o iau obiectele de decor. Acestea au o grandoare deosebită. Ghivece pentru plante ce depășesc un metru jumătate, candelabre masive destinate lumânărilor mici și obiecte de artă ce domină interioarele devin elemente demne de inclus în proiectele de design interior.”

„Bineînțeles că nu putem exclude corpurile de iluminat din lista elementelor cărora li se acordă o atenție deosebită. Ei bine, în acest an, ele devin adevărate opere de artă. Masive, expresive, creative – acestea sunt demne de a fi accente în unele proiecte.”

„Nelipsită de la M&O a fost renumita Zaha Hadid. Compania a ieșit vădit în evidență prin minimalismul de care a dat dovadă. ZHA au rămași devotați stilulului laconic și elegant pe care l-au oferit obiectelor prezentate. De altfel, această simplitate a formelor este caracteristică și companiilor japoneze care s-au expus. În cazul lor, însă, eleganța cedează în fața modestiei calme.”

Vezi mai multe imagini în galeria de mai jos.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova