Expoziția Maison&Object, văzută de designerul moldovean Alina Bodișteanu - Design Cafe & Club

Expoziția Maison&Object, văzută de designerul moldovean Alina Bodișteanu

  • ianuarie 22, 2019
  • Imagini:Alina Bodișteanu
Expoziția Maison&Object, văzută de designerul moldovean Alina Bodișteanu

Peste 3000 de branduri din 160 de țări ale lunii au format un adevărat spectacol creativ în cele 4 zile ale expoziției Maison&Object Paris. Cele mai renumite companii și-au prezentat colecțiile noi, dictând tendințele anului. Și noi am fost martori la acest eveniment, datorită tinerei designer Alina Bodișteanu, ce-și desfășoara activitatea în cadrul biroului AB+Partners și care a plecat la Paris pentru a-și îmbogăți bagajul inspirațional. Alina a împărțit cu generozitate din imaginile și impresiile sale pariziene. Te invităm să le descoperi mai jos.

Trenduri prezentate la Maison&Object

„Materialele naturale rămân în topul preferințelor designerilor. Fotolii din piatră, mobilier din lemn și stofe naturale în nuanțele pământului sunt doar câteva dintre exemplele pe care le pot oferi. Pe de altă parte, un accent important se pune pe eficientizarea resurselor. Astfel, cu ușurință putem identifica obiecte din lemn și piele naturală reutilizate. Mobilierul creat fără produse de origine animală și produsele sintetice care le imită pe cele naturale s-au numărat, de asemenea, printre exponatele ce s-au bucurat de succes.”

„Elementele tribale au fost vedetele expoziției. Decorul, dar și unele elemente de mobilier par desprinse dintr-un îndepărtat ținut african. Acestea chiar transmiteau o parte din energia exotică, de unde își au inspirația.”

„Un alt fapt care impresionează și se numără printre tendințele prezentate la Maison&Object este scara pe care o iau obiectele de decor. Acestea au o grandoare deosebită. Ghivece pentru plante ce depășesc un metru jumătate, candelabre masive destinate lumânărilor mici și obiecte de artă ce domină interioarele devin elemente demne de inclus în proiectele de design interior.”

„Bineînțeles că nu putem exclude corpurile de iluminat din lista elementelor cărora li se acordă o atenție deosebită. Ei bine, în acest an, ele devin adevărate opere de artă. Masive, expresive, creative – acestea sunt demne de a fi accente în unele proiecte.”

„Nelipsită de la M&O a fost renumita Zaha Hadid. Compania a ieșit vădit în evidență prin minimalismul de care a dat dovadă. ZHA au rămași devotați stilulului laconic și elegant pe care l-au oferit obiectelor prezentate. De altfel, această simplitate a formelor este caracteristică și companiilor japoneze care s-au expus. În cazul lor, însă, eleganța cedează în fața modestiei calme.”

Vezi mai multe imagini în galeria de mai jos.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
„Nu totdeauna e locul de a fi foarte conceptual, uneori trebuie să fii înțeles.”🖤
.
.
👉Urmărește prezentarea arhitectului și designerului Corvin Cristian despre cum poate fi prezentat un proiect, prin prisma biroului Microsoft de la Timișoara pe care l-a realizat.
Accesați link-ul din Bio pentru a vedea prezentarea video ☝️
Mobilier inspirat din geometria torus.
Cum vi se pare? Noi o adorăm 🖤
@yoshinobu_miyamoto
.
.
#designcafeclub
#lorddproducts #AmericanArchitecture#bookofhomes #fineinteriors#finearchitecture #interiors#interiordesign #architecture#decoration #interior #loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#interiordecorating #furniture#mansion #home #house
Cum vi se pare arhitectura din Singapore? 🌲🚄 📷 @jimchanfc
#designcafeclub#luxuryhouse#luxuryhouses#homeoftheday#houseoftheday#luxhousesinsta#housesinsta#modernhomes#millionairehomes#beautifulhouse#designbuild#housedesign#residentialdesign#interiorlovers#villas#houseandhome#housebeautiful#modernhome#luxuryrealestate#moderndesign#instahouse#luxuryvilla#beautifulhome#exteriordesign#mansion #house#home#architecture #realestate#homesdecorations
🏆Premiului European pentru Arhitectură 2019 a fost câștigat de compania daneză @henninglarsenarchitects. 
Lucrările semnate de Henning Larsen au fost apreciate pentru sustenabilitate, viabilitate și artistism.🖤
Vă invitam să accesați link-ul din Bio pentru a vedea cum arată acest proiect arhitectural inedit. Nu durează decât 2 minute.
☝️
#designcafeclub #henninglarsen #henninglarsenarchitects #finesocial#fineinteriors #finearchitecture#interiors #interiordesign#architecture #decoration #interior#loft #design#architecturephotography #luxury#art #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#furniture#mansion #home #house
Hotelul Oaza este conceput de @woha_architects ca un turn verde viu în centrul orașului Singapore.
Turnul verde, care izbucnește în verdeață, îi împiedică pe zgârie-norul tipic și elegant să ofere o imagine care valorifică climatul tropical pentru a forma un "turn viu".
📷Photograph: @k.kopter, @patrickbinghamhall. •
#designcafeclub
#AmericanArchitects#AmericanArchitecture #finesocial#fineinteriors #finearchitecture#interiors #interiordesign#architecture #decoration #interior#loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#interiordecorating #furniture#mansion #home #house
Devenit cunoscut în Chișinău prin arhitectura sa inedită, hub-ul creativ @artcor_center i-a adus arhitectului Calujac Maxim @calujac_architecture, căruia îi oferim sincere felicitări, aprecierea cititorilor @archdaily și Strelka Magazine @strelkamagazine , devenind astfel unul din cele trei proiecte câștigătoare ale ArchDaily & Strelka Award. ☺️ Când se va alege marele câștigător dar și ce premiu va câștiga vedeți în articolul de astăzi accesând link-ul din Bio ☝️
#designcafeclub #artcor #archdaily #strelkamagazine #maximcalujac #project #architecture #moldova #chișinău