Expoziția Maison&Object, văzută de designerul moldovean Alina Bodișteanu - Design Cafe & Club

Expoziția Maison&Object, văzută de designerul moldovean Alina Bodișteanu

  • ianuarie 22, 2019
  • Imagini:Alina Bodișteanu
Expoziția Maison&Object, văzută de designerul moldovean Alina Bodișteanu

Peste 3000 de branduri din 160 de țări ale lunii au format un adevărat spectacol creativ în cele 4 zile ale expoziției Maison&Object Paris. Cele mai renumite companii și-au prezentat colecțiile noi, dictând tendințele anului. Și noi am fost martori la acest eveniment, datorită tinerei designer Alina Bodișteanu, ce-și desfășoara activitatea în cadrul biroului AB+Partners și care a plecat la Paris pentru a-și îmbogăți bagajul inspirațional. Alina a împărțit cu generozitate din imaginile și impresiile sale pariziene. Te invităm să le descoperi mai jos.

Trenduri prezentate la Maison&Object

„Materialele naturale rămân în topul preferințelor designerilor. Fotolii din piatră, mobilier din lemn și stofe naturale în nuanțele pământului sunt doar câteva dintre exemplele pe care le pot oferi. Pe de altă parte, un accent important se pune pe eficientizarea resurselor. Astfel, cu ușurință putem identifica obiecte din lemn și piele naturală reutilizate. Mobilierul creat fără produse de origine animală și produsele sintetice care le imită pe cele naturale s-au numărat, de asemenea, printre exponatele ce s-au bucurat de succes.”

„Elementele tribale au fost vedetele expoziției. Decorul, dar și unele elemente de mobilier par desprinse dintr-un îndepărtat ținut african. Acestea chiar transmiteau o parte din energia exotică, de unde își au inspirația.”

„Un alt fapt care impresionează și se numără printre tendințele prezentate la Maison&Object este scara pe care o iau obiectele de decor. Acestea au o grandoare deosebită. Ghivece pentru plante ce depășesc un metru jumătate, candelabre masive destinate lumânărilor mici și obiecte de artă ce domină interioarele devin elemente demne de inclus în proiectele de design interior.”

„Bineînțeles că nu putem exclude corpurile de iluminat din lista elementelor cărora li se acordă o atenție deosebită. Ei bine, în acest an, ele devin adevărate opere de artă. Masive, expresive, creative – acestea sunt demne de a fi accente în unele proiecte.”

„Nelipsită de la M&O a fost renumita Zaha Hadid. Compania a ieșit vădit în evidență prin minimalismul de care a dat dovadă. ZHA au rămași devotați stilulului laconic și elegant pe care l-au oferit obiectelor prezentate. De altfel, această simplitate a formelor este caracteristică și companiilor japoneze care s-au expus. În cazul lor, însă, eleganța cedează în fața modestiei calme.”

Vezi mai multe imagini în galeria de mai jos.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa