eVolo Skyscraper Competition și-a anunțat câștigătorii -

eVolo Skyscraper Competition și-a anunțat câștigătorii

  • mai 7, 2019
  • Timp de citire:2 minute
eVolo Skyscraper Competition și-a anunțat câștigătorii

eVolo Skyscraper Competition a anunțat cele mai inovative proiecte în domeniul construcțiilor verticale. Din cele 478 de proiecte înregistrate în competiție, juriul a ales 3 câștigători. De asemenea, 27 de concurenți s-au bucurat de Mențiuni de Onoare. Premiul anual, înființat în 2006, recunoaște ideile vizionare care, prin utilizarea noilor tehnologii, materiale, programe, estetici și organizări spațiale, dezvoltă  modul în care înțelegem arhitectura verticală și relația acesteia cu mediile naturale și cele construite.

Câștigătorii eVolo Skyscraper Competition 2019

eVolo Skyscraper CompetitionPrima poziție în clasament a fost obținută de proiectul METHANESCRAPER, creat de Marko Dragicevic, din Serbia. Proiectul reprezintă un cartier vertical din Belgrad care servește drept depozit de deșeuri cu capacități de reciclare.

Cel de-al doilea loc este ocupat de Klaudia Gołaszewska și Marek Grodzicki, din Polonia, care au prezentat proiectul  AIRSCRAPER. Acesta vine să rezolve problema poluării excesive a aerului. Proiectul prevede un zgârie-nori care curăță aerul din așezările urbane puternic poluate

CREATURE ARK: BIOSPHERE SKYSCRAPER, proiectat de arhitecții din Marea Britanie Zijian Wan, Xiaozhi Qi și Yueya Liu, s-a situat pe locul trei. Proiectul reprezintă un zgârie-nori cu facilități de cercetare, destinat rezervațiilor naturale.

Printre cele 27 de proiecte, care au obținut Mențiuni de Onoare, se numără un zgârie-nori de gheață, care împiedică topirea în continuare a calotelor glaciare, un zgârie-nori din lemn, care schimbă viziunea asupra utilizării lemnului în structurile verticale, un zgârie-nori orizontal pentru granița SUA-Mexic, dar și alte proiecte inovatoare.

Vezi aici câștigătorii ediției 2018.