Europa finanțează creativitatea - Design Cafe & Club

Europa finanțează creativitatea

  • octombrie 29, 2018
Europa finanțează creativitatea

Ai o idee creativă menită să promoveze cultura și creativitatea care contribuie în același timp la schimbul intercultural și dezvoltarea acestor sectoare? Pune-o pe hârtie și depune dosarul până la 11 decembrie, iar Uniunea Europeană te sprijină în realizarea ei prin programul „Europa Creativă”.

„Europa Creativă 2014-2020” este cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii și audiovizualului. Bugetul total al Programului însumează 1,46 mlrd. euro pentru o perioadă de şase ani, adică până în anul 2020.

Republica Moldova are deja experiențe de obținere a finanțării Programului Europa Creativă. Prima dată în 2016, când câștigători ai finanțării au fost organizatorii festivalului de film Documentar „Cronograf”, un al doilea participant moldovean la program care a obținut sprijinul european este Chișinău Youth Orchestra.

Prin intermediul Programului ”Europa Creativă” toţi actorii culturali din Moldova – asociaţiile obşteşti, ONG-urile, instituţiile publice, cu excepţia persoanelor fizice, pot accesa finanţări din partea UE pentru implementarea proiectelor pe care le înaintează. Persoanele fizice nu pot depune aplicații în vederea obținerii de finanțări în cadrul programului Europa Creativă. În același timp, cei care aplică la program trebuie să întrunească un șir de condiții. Mai multe detalii despre proiect aflați aici.

Obiectivele programului vizează păstrarea, dezvoltarea şi promovarea diversităţii lingvistice, culturale şi a patrimoniului cultural al Europei, consolidarea competitivităţii sectoarelor culturale, inclusiv a audiovizualului, precum şi susţinerea cooperării în reţelele transfrontaliere. Un alt domeniu se referă la susţinerea capacităţilor sectoarelor culturale şi creative europene de a funcţiona la nivel transnaţional şi internaţional.

Puteți solicita mai multe informații despre program la europa.creativa@mecc.gov.md.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
@interium_showroom - showroom de mobilier exclusivist, de bucătării, instalații sanitare, corpuri de iluminat, covoare și accesorii.
⠀
În cadrul expoziției Italian Design Day vor fi expuse mai multe produse printre care catedra celebră din colecția mărcii italiene @B&B Italia , Up 2000.
⠀
Pac este o masuță de cafea.
⠀
Se aseamănă cu un tort și combină două materiale omoloage.
⠀
Se inspiră din actul de echilibrare între o bucată de granit greu și o foaie subțire de metal care formează partea superioară a mesei.
⠀
Ce părere ai? 🖤
⠀
#designcafeclub_md #viennadesign #pactable #inspiration #decor #art #interiors #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
F L O S
⠀
În curând la Italian Design Day.
⠀
#expozitie #expo #italiandesign
Cu ocazia evenimentului Italian Design Day, arhitectul italian  Patrizio Corno va merge sa le vorbească studenților de la UTM despre design si arhitectura.
⠀
Cei interesați, puteti vizita pagina de facebook Design Cafe&Club sa vedeți detaliile.
⠀
Notați în agendă evenimentul și sunteți bineveniți!
⠀
#patriziocorno #utm #italiandesignday #urbanism #arhitectura #workshop
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Blăstăm.
Pentru că e un cuvânt care are putere. Noi suntem blestemați să ne trăim suferințele, care sunt mult mai intense decât fericirile.”
⠀ 🖤 Te invităm să cunoști povestea din spatele Blăstămului Basarabean în care trăiește  @piotr_alii - designerul nonconformist al societății noastre.
⠀
designcafeclub.md
⠀
#designcafeclub #design #fashiondesigner #fashioninspiration #piotralii #blestem #basarabia #chisinau #interviu
🧐Nu e de mirare ca un muzeu dedicat roboților să fie construit de roboți nu-i așa? 🤖În era tehnologiei totul este posibil, tocmai de aceea autorii proiectului ,,Robot Science Museum”, Melike Altınışık Architects - MAA, spun că procesul de construcție a muzeului și va constitui prima expoziție a muzeului. 👉Mai multe detalii despre proiect puteți vedea în articolul de astăzi. 👇
Designcafeclub.md