Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!

Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!

  • January 9, 2019
Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!

An nou, tendințe noi! Am aflat deja care este culoarea anului 2019, însă acest lucru este doar un indiciu în a crea cele  mai actuale și originale interioare în acest an. Ce materiale sunt în trend? Ce fel de tablouri agățăm? Spre ce stiluri ne orientăm? Sunt doar câteva dintre întrebările a căror răspunsuri diferă de cele din anul trecut. Pentru a te scoate din dificultate, îți prezentăm cele mai actuale sugestii ale designerilor, dar și ce trucuri ar trebui să eviți în acest an.

Trend: SUSTENABILITATE (sau MAI PUȚIN ÎNSEAMNĂ MAI MULT)

Nu este doar o tendință care capătă teren în designul interior, ci o întreagă mișcare socială. Aceasta dictează un comportament strategic în ceea ce privește achizițiile și materialele consumate. Trendul presupune amenajarea spațiilor cu materiale ce depășesc granițele temporale, păstrându-și actualitatea în timp. Totodată, acesta presupune o concizie în decor, utilizând puține piese în acest sens. În mod ideal, ar fi suficient una, care să devină accentul de rezistență a interiorului.

Uită de: AMALGAMUL ECLECTIC

Anume trendul de mai sus face din eclectic un anti-trend. Datorită includerii în interior a obiectelor strict funcționale, în defavoarea celor care au doar funcția estetică, „dezordinea” eclectică pierde teren în acest an. „Tot în ce investești trebuie să aibă un scop” – este principala filozofie a 2019. Cu siguranță că iubitorii stilului eclectic nu vor permite „dispariția” totală a acestuia, doar că specialiștii le recomandă să-l  „cumințească” considerabil.

Trend: BIOPHILIA

În 2019, interesul pentru fortificarea relației dintre om și natură este în creștere. Tocmai pentru a sublinia legăturile dintre ele, materialele naturale ar trebui să devină preferatele voastre.  Materialele  cum ar fi pardoselile din lemn sau piatră, abundența de lumină naturală și plantele vii vor contribui la crearea unei atmosfere naturale în interiorul tău. În era tehnologizării, designerii recomandă să revenim la materialele artizanale și prelucrările personalizate.

Uită de: CAMERE AMENAJATE ÎN FUNCȚIE DE GEN

E timpul să gândim mai larg și să nu divizăm paletele de culori și diversitatea texturilor în funcție de sexul proprietarului. De ce să dăm o direcție gândurilor, știrbind din creativitate. Din această cauză nu mai optăm pentru roz într-o cameră feminină și albastru în cea masculină. Astfel, culoarea 2019 – Living Coral, își va găsi utilizarea în orice interior, fiind o subliniere a emotivității naturale, în pofida tendinței feminine care i se atribuie.

Trend: MEMPHIS DESIGN

Luminos, plin de culoare și cu forme funky – acesta ar fi un mic rezumat a ceea ce reprezintă Memphis Design, tendință care câștigă tot mai mult teren. Bineînțeles, în 2019, acesta va cunoaște o modernizare față de ceea ce reprezenta în anii 80, când a luat naștere. Poate că este doar o nostalgie sau poate că într-o epocă în care ironia este peste tot, este necesar un design care este însuflețit și complet în sine pare profund revigorant.

Uită de: TONURILE GRI RECI

Neutralitatea culorii gri devine obositoare și plictisitoare, iar tonurile reci ale acesteia reduc din senzația de comoditatea a unei locuințe. În 2019 locul griului îl iau ușor colorile mai strălucitoare și mai calde, a căror combinație exprimă  confort și familiaritate.

Trend: ARTA MAXIMALISTĂ

Noul an reduce din curentul de minimalism și din popularitatea designului scandinav, care se caracterizează prin culori neutre și materiale simple. În locul acestora, culorile luminoase și modelele grafice devin din ce în ce mai răspândite. Nu vă fie frică să amestecați culorile, modelele și texturile. Dacă e artă, atunci artă să fie! Un perete poate fi transformat ușor în galerie dacă acoperi un perete întreg cu o imagine bogată și adaugi o piesă dramatică. În acest caz, funcționează regula „Mai mult este mai mult.”

Vezi și: 3 greșeli pe care le faci când pui tabloul pe perete.

Uită de: ARTA MINIMALISTĂ

Ca și  gri, spațiile sterile, minimaliste plictisesc. Marginile curate și uniformitatea designului scandinav fac loc pentru mai multe forme organice și culori mai îndrăznețe. Răspunsul direct la aceasta este maximalismul, care este infuzia de personalitate într-un spațiu. În loc să îți faci griji dacă tabloul se potrivește cu mobilierul tău sau cu culoarea peretelui, încearcă să te gândești la ceea ce-ți place cu adevărat și să-ți personalizezi camera.

FOLLOW US ON INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
Înscrie-te la Advanced: Curs de Design Interior și învață intensiv designul interior în doar 3 luni.
⠀
o Doar cunoștințe practice
o Doar informație actuală
o Abordare individuală
o Fără pregătire anterioară
o Grupuri mici-rezultat maxim
o Primul proiect semnat de tine.
⠀
🎈 Înscrie-te aici: bit.ly/dcc-advanced
🎈 click link din bio
⠀
Cursul este pentru toți care doresc să învețe în scurt timp o nouă profesie și să facă o carieră în design, dar și pentru studenții care au deja o bază în domeniul artelor și doresc să își actualizeze cunoștințele.
⠀
📍 1 Iulie
📍 Artcor
Vedetă în cadrul festivalului @moldovandesignweek și premiată la Red Dot Design pentru designul său inovator și vizionar. 
Vezi despre ce produs este vorba urmând link-ul din descriere.🖤 O recunoașteți?
Casa Grădinilor Secrete - acolo unde secretele creează umbre.

Concept de @spasmdesignarchitects 📷 @umangshahphotography @phxindia 
#architecture#archilovers #modern #modernhouse#design #concept #luxury#luxuryhomes #villa #house #interior#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing
Astăzi vă arătăm un proiect de Design Interior ce arată cum armonizarea culorilor și a materialelor creează un spațiu larg în locuința ta.🏠
👇
🔳Stilul minimalist îmbinat cu accente de modernism creează o ambianță perfectă pentru orice familie.

Tot proiectul îl puteți accesa în link-ul din Bio☝️
#designcafeclub
@keivaniarchitects a proiectat o clădire rezidențială inspirată de spiritul locului, reinterpretând fereastra tradițională Orsi într-un spațiu în care se combină împreună piatra, lemnul, apa, lumina și plantele. 📷 @parhamtaghioff

#designcafeclub#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Dacă până acum ai avut momente când nu ți-ai dai seama de ce nu poți fi atât de productiv pe cât ți-ai dori, ține cont de 10 detalii ce te vor ajuta să-ți îmbunătățești productivitatea la locul de muncă. 👇
Accesează Link-ul din Bio 😊

Urmărește-ne pentru mai multe noutăți din domeniul industriilor creative @designcafeclub.md #designcafeclub 🖤