Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!

Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!

  • January 9, 2019
Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!

An nou, tendințe noi! Am aflat deja care este culoarea anului 2019, însă acest lucru este doar un indiciu în a crea cele  mai actuale și originale interioare în acest an. Ce materiale sunt în trend? Ce fel de tablouri agățăm? Spre ce stiluri ne orientăm? Sunt doar câteva dintre întrebările a căror răspunsuri diferă de cele din anul trecut. Pentru a te scoate din dificultate, îți prezentăm cele mai actuale sugestii ale designerilor, dar și ce trucuri ar trebui să eviți în acest an.

Trend: SUSTENABILITATE (sau MAI PUȚIN ÎNSEAMNĂ MAI MULT)

Nu este doar o tendință care capătă teren în designul interior, ci o întreagă mișcare socială. Aceasta dictează un comportament strategic în ceea ce privește achizițiile și materialele consumate. Trendul presupune amenajarea spațiilor cu materiale ce depășesc granițele temporale, păstrându-și actualitatea în timp. Totodată, acesta presupune o concizie în decor, utilizând puține piese în acest sens. În mod ideal, ar fi suficient una, care să devină accentul de rezistență a interiorului.

Uită de: AMALGAMUL ECLECTIC

Anume trendul de mai sus face din eclectic un anti-trend. Datorită includerii în interior a obiectelor strict funcționale, în defavoarea celor care au doar funcția estetică, „dezordinea” eclectică pierde teren în acest an. „Tot în ce investești trebuie să aibă un scop” – este principala filozofie a 2019. Cu siguranță că iubitorii stilului eclectic nu vor permite „dispariția” totală a acestuia, doar că specialiștii le recomandă să-l  „cumințească” considerabil.

Trend: BIOPHILIA

În 2019, interesul pentru fortificarea relației dintre om și natură este în creștere. Tocmai pentru a sublinia legăturile dintre ele, materialele naturale ar trebui să devină preferatele voastre.  Materialele  cum ar fi pardoselile din lemn sau piatră, abundența de lumină naturală și plantele vii vor contribui la crearea unei atmosfere naturale în interiorul tău. În era tehnologizării, designerii recomandă să revenim la materialele artizanale și prelucrările personalizate.

Uită de: CAMERE AMENAJATE ÎN FUNCȚIE DE GEN

E timpul să gândim mai larg și să nu divizăm paletele de culori și diversitatea texturilor în funcție de sexul proprietarului. De ce să dăm o direcție gândurilor, știrbind din creativitate. Din această cauză nu mai optăm pentru roz într-o cameră feminină și albastru în cea masculină. Astfel, culoarea 2019 – Living Coral, își va găsi utilizarea în orice interior, fiind o subliniere a emotivității naturale, în pofida tendinței feminine care i se atribuie.

Trend: MEMPHIS DESIGN

Luminos, plin de culoare și cu forme funky – acesta ar fi un mic rezumat a ceea ce reprezintă Memphis Design, tendință care câștigă tot mai mult teren. Bineînțeles, în 2019, acesta va cunoaște o modernizare față de ceea ce reprezenta în anii 80, când a luat naștere. Poate că este doar o nostalgie sau poate că într-o epocă în care ironia este peste tot, este necesar un design care este însuflețit și complet în sine pare profund revigorant.

Uită de: TONURILE GRI RECI

Neutralitatea culorii gri devine obositoare și plictisitoare, iar tonurile reci ale acesteia reduc din senzația de comoditatea a unei locuințe. În 2019 locul griului îl iau ușor colorile mai strălucitoare și mai calde, a căror combinație exprimă  confort și familiaritate.

Trend: ARTA MAXIMALISTĂ

Noul an reduce din curentul de minimalism și din popularitatea designului scandinav, care se caracterizează prin culori neutre și materiale simple. În locul acestora, culorile luminoase și modelele grafice devin din ce în ce mai răspândite. Nu vă fie frică să amestecați culorile, modelele și texturile. Dacă e artă, atunci artă să fie! Un perete poate fi transformat ușor în galerie dacă acoperi un perete întreg cu o imagine bogată și adaugi o piesă dramatică. În acest caz, funcționează regula „Mai mult este mai mult.”

Vezi și: 3 greșeli pe care le faci când pui tabloul pe perete.

Uită de: ARTA MINIMALISTĂ

Ca și  gri, spațiile sterile, minimaliste plictisesc. Marginile curate și uniformitatea designului scandinav fac loc pentru mai multe forme organice și culori mai îndrăznețe. Răspunsul direct la aceasta este maximalismul, care este infuzia de personalitate într-un spațiu. În loc să îți faci griji dacă tabloul se potrivește cu mobilierul tău sau cu culoarea peretelui, încearcă să te gândești la ceea ce-ți place cu adevărat și să-ți personalizezi camera.

FOLLOW US ON INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
@interium_showroom - showroom de mobilier exclusivist, de bucătării, instalații sanitare, corpuri de iluminat, covoare și accesorii.
⠀
În cadrul expoziției Italian Design Day vor fi expuse mai multe produse printre care catedra celebră din colecția mărcii italiene @B&B Italia , Up 2000.
⠀
Pac este o masuță de cafea.
⠀
Se aseamănă cu un tort și combină două materiale omoloage.
⠀
Se inspiră din actul de echilibrare între o bucată de granit greu și o foaie subțire de metal care formează partea superioară a mesei.
⠀
Ce părere ai? 🖤
⠀
#designcafeclub_md #viennadesign #pactable #inspiration #decor #art #interiors #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
F L O S
⠀
În curând la Italian Design Day.
⠀
#expozitie #expo #italiandesign
Cu ocazia evenimentului Italian Design Day, arhitectul italian  Patrizio Corno va merge sa le vorbească studenților de la UTM despre design si arhitectura.
⠀
Cei interesați, puteti vizita pagina de facebook Design Cafe&Club sa vedeți detaliile.
⠀
Notați în agendă evenimentul și sunteți bineveniți!
⠀
#patriziocorno #utm #italiandesignday #urbanism #arhitectura #workshop
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Blăstăm.
Pentru că e un cuvânt care are putere. Noi suntem blestemați să ne trăim suferințele, care sunt mult mai intense decât fericirile.”
⠀ 🖤 Te invităm să cunoști povestea din spatele Blăstămului Basarabean în care trăiește  @piotr_alii - designerul nonconformist al societății noastre.
⠀
designcafeclub.md
⠀
#designcafeclub #design #fashiondesigner #fashioninspiration #piotralii #blestem #basarabia #chisinau #interviu
🧐Nu e de mirare ca un muzeu dedicat roboților să fie construit de roboți nu-i așa? 🤖În era tehnologiei totul este posibil, tocmai de aceea autorii proiectului ,,Robot Science Museum”, Melike Altınışık Architects - MAA, spun că procesul de construcție a muzeului și va constitui prima expoziție a muzeului. 👉Mai multe detalii despre proiect puteți vedea în articolul de astăzi. 👇
Designcafeclub.md