Top 5 orașe cu cele mai multe clădiri zgârie-nori - Design Cafe & Club

Top 5 orașe cu cele mai multe clădiri zgârie-nori

  • March 29, 2018
Top 5 orașe cu cele mai multe clădiri zgârie-nori

Acum câteva decenii, zgârie-norii deveneau adevărate atracții turistice datorită înălțimilor impunătoare. Deși astăzi clădirile ce trec de 150 de metri încă uimesc, apariția lor nu mai pare atât de neobișnuită, de cele mai multe ori ele venind deja ca o componentă obișnuită a tabloului în care sunt integrate. Mai mult decât atât, în unele orașe, construcțiile înalte au devenit o adevărată tendință. Vă prezentăm cele cinci metropole din întreaga lume, în care clădirile zgârie-nori sunt principalul accent al peisajului.

(Locul 5) Shanghai, China

La fel ca multe alte orașe chineze, Shanghai a cunoscut în ultimii 30 de ani o dezvoltare vertiginoasă. Ținând cont de faptul că până în 1988 nicio clădire din oraș nu se ridica la 150 de metri, e uimitor că astăzi numărul zgârie-norilor  din Shanghai se ridică la 141, printre aceștia numărându-se și a doua cea mai înaltă clădire din lume – Shanghai Tower, care măsoară 632 de metri. Pe lângă cele existente, în construcție sunt încă 11 clădiri de dimensiuni uimitoare.

(Locul 4) Tokyo, Japonia

Posibil că istoria transformării capitalei nipone într-un oraș al zgârie norilor este târzie datorită legislației, care, până în 1963, nu permitea construcția clădirilor mai înalte de 31 de metri. În scurt timp după anularea restricției, a fost construit Kasumigaseki Building prima clădire modernă de oficii din Japonia, care avea 36 de etaje și era cea mai înaltă din Asia în acele timpuri. Acum, Tokyo găzduiește 145 de zgârie-nori.

(Locul 3) Dubai, Emiratele Arabe Unite

Tabloul impresionant al zgârie-norilor din Dubai nu este o noutate pentru nimeni și poate chiar pare straniu că acesta este situat doar pe locul 3. Dezvoltarea orașului este într-adevăr impresionantă, prima clădire care depășea 150 de metri apărând cu mai puțin de 20 de ani în urmă, în 1999. De atunci, în Dubai au fost construite aproximativ câte 10 clădiri zgârie-nori anual, printre acestea numărându-se și Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire construită vreodată – 828 metri. În total, în oraș sunt 176 de clădiri zgârie-nori, iar alte 44 sunt în construcție.

(Locul 2) New York, SUA

New York este singurul oraș din afara Asiei care a ajuns în top. Cu toate acestea, orașul găzduiește zece clădiri care, în diferite perioade, au deținut titlul de „cea mai înaltă clădire din lume”. Din 1908, când a fost finisată Singer Building, care măsura 187 de metri, New York a fost pe parcursul următorilor aproape 100 de ani orașul cu cele mai multe clădiri zgârie-nori. Acum, în oraș pot fi numărate 257 de clădiri ce depășesc 150 de metri, cea mai înaltă dintre ele fiind One World Trade Centre, cu înălțimea de 541 metri.

(Locul 1) Hong Kong, China

Cu o diferență de 60 de clădiri, Hong Kong  se situează binemeritat pe prima poziție în clasamentul orașelor cu cele mai multe clădiri înalte. Din 1937, când a fost finisat primul zgârie-nori din oraș, Jardine House, ridicarea clădirilor a căror înălțime depășește 150 de metri a devenit o tendință. În 2003 acest tend a ajuns la apogeu, în oraș fiind finisate în același an 57 de zgârie-nori. Datorită ritmurilor rapide, în anii 2000 Hong Kong a devenit orașul cu cele mai multe clădiri înalte, titlu menținut până în prezent, când numărul lor a ajuns la 317.

FOLLOW US ON INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
🖤Te invităm să cunoști mai multe detalii despre fabuloasa punte de observare din New York.
Proiectul, intitulat temporar Vessel, creat de studioul englez Heatherwick Studio , are menirea de a deveni centrul de greutate al noului spațiu public de la Hudson Yards.
Link in Bio☝️
#designcafeclub #architecture #newyork #hudsonyards #vessel #architecture_hunter #decor #art
🔨⛵️Glass sculpture by @benyoung_sculpture.

#benyoung #brokenliquid#glasssculpture #glassart #sculpture #art#glass #concrete #ocean #yacht #sailboat#sea
Nu ești fan Living Coral, dar vrei să fii în tendințe? Află că există alternative! 
Spiced Honey este o culoare cu o nuanță mai calmă dar și mai neutră, potrivită pentru orice încăpere: cameră pentru copii, living, bucătărie sau dormitor.
Culoarea a fost aleasă de una dintre cele mai recunoscute companii în domeniul vopselelor, @sadolinmoldova.
Link în Bio ☝️#designcafeclub #sadolinmoldova #spicedhoney #livingcoral #designinterior #designideas
@ardexline, importatori de materiale de construcție pe teritoriul Republicii Moldova. 
Compania pune accent pe lucrul cu gresie porțelanată, faianță sanitară și mobilier de design înalt, colaborând cu producători Europeni de talie înaltă.
La expoziția Italian Design Day vor prezenta plăcile @emilgroup: Nero Antico, Raku Nero, Quarzo, Fossil Brown, Calacatta.
#expozitie #expo #italiandesignday
Lampă ce imită Luna. 🌕
Lampa se aprinde atunci când scoate dopul și se oprește atunci când este pus la loc. 
#designcafeclub #inspiration #decor #art #interiors #luster #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
⭐Ești din domeniul Industriilor Creative? 
Atunci pe 23 Martie nu trebuie să ratezi evenimentul Italian Design Day 2019.
Vezi Link în Bio ☝️#designcafeclub #design #event #italiandesignday2019 #interiordesign #ambasciataditalia #castelmimi #chisinau