Design elegant în materiale naturale - Design Cafe & Club

Design elegant în materiale naturale

  • January 2, 2019
  • Imagini:Andrei Shurpenkov
Design elegant în materiale naturale

Tbilisi este un oraș uimitor, în care trecutul trecutul și viitorul se împletesc într-un mod inedit, vechile și cochetele balcoane se învecinează armonios cu construcțiile avangardiste moderne, fapt care a influențat inevitabil proiectul studioului YoDezeen.

Artur Sharf și Artiom Zverev, fondatorii YoDezeen

Materialele naturale, combinate armonios cu suprafețele intenționat neprelucrate subliniază naturalețea pe care designerii au introdus-o în cei 161 metri pătrați ale apartamentului aflat în inima capitalei Giorgiei.

Livingul, sufrageria și bucătăria 

Tavanul ce lasă o senzație de nefinisare este echilibrat de lemnul de nuanțe calde și elementele albe incluse în proiect.  Geamurile largi, nuanțele calme ce domină interiorul, dar și absența pereților despărțitori, oferă senzația de libertate și spațiu generos.

Livingul, sufrageria și bucătăria apartamentului au fost contopite într-un tot întreg în care domnește lumina și eleganța reținută modernă.  Grinzile din beton, lăsate neacoperite, pereții din cărămidă nefinisați și ferestrele largi aduc în interior aerul industrial, fără a inunda însă locuința de atmosfera fără viață caracteristică spațiilor de acest gen.

Designerii au îmbinat cu măiestrie aceste elemente cu mobilierul moale cu linii și facturi clasice, astfel în încăpere a fost restabilită balanța dintre stilat și comod. Bucătăria neagră, cu forme laconice nu captează atenția în exces, devenind o zonă funcțională discretă.

În schimb sufrageria își are vedetele sale – un superb corp de iluminat și o masă în care sunt îmbinate un blat laconic cu picioare din lemn masiv în stil clasic, a căror factură se repetă și pe scaunele care completează tabloul.

Dormitorul

Și în această cameră culorile calme sunt cele care creează comoditate. Pentru a păstra senzația se spațiu, totuși păstrând intimitatea, pereții masivi interiori au fost înlocuite cu cei lejeri din sticlă texturată. Chiar dacă grinzile din beton și structurile negre ale carcasei pe care este instalată sticla dau un aer sobru dormitorului, atmosfera relaxantă perfectă a putut fi creată ușor cu ajutorul patului, căptușit cu textil, a fotoliilor și covorului de culoare neutră și, bineînțeles, a lemnului și lumii în tonuri calde.

Băile

Băile sunt adevărate bijuterii ale locuinței, reprezentând un rezumat al întregii ambianțe. Designerii au combinat liniile laconice și drepte moderne cu mult beton, cărămidă și marmură. S-a optat pentru obiecte sanitare clasice, din porțelan alb care dau simplitate, dar și înnobilează în același timp băile.

FOLLOW US ON INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
🖤Te invităm să cunoști mai multe detalii despre fabuloasa punte de observare din New York.
Proiectul, intitulat temporar Vessel, creat de studioul englez Heatherwick Studio , are menirea de a deveni centrul de greutate al noului spațiu public de la Hudson Yards.
Link in Bio☝️
#designcafeclub #architecture #newyork #hudsonyards #vessel #architecture_hunter #decor #art
🔨⛵️Glass sculpture by @benyoung_sculpture.

#benyoung #brokenliquid#glasssculpture #glassart #sculpture #art#glass #concrete #ocean #yacht #sailboat#sea
Nu ești fan Living Coral, dar vrei să fii în tendințe? Află că există alternative! 
Spiced Honey este o culoare cu o nuanță mai calmă dar și mai neutră, potrivită pentru orice încăpere: cameră pentru copii, living, bucătărie sau dormitor.
Culoarea a fost aleasă de una dintre cele mai recunoscute companii în domeniul vopselelor, @sadolinmoldova.
Link în Bio ☝️#designcafeclub #sadolinmoldova #spicedhoney #livingcoral #designinterior #designideas
@ardexline, importatori de materiale de construcție pe teritoriul Republicii Moldova. 
Compania pune accent pe lucrul cu gresie porțelanată, faianță sanitară și mobilier de design înalt, colaborând cu producători Europeni de talie înaltă.
La expoziția Italian Design Day vor prezenta plăcile @emilgroup: Nero Antico, Raku Nero, Quarzo, Fossil Brown, Calacatta.
#expozitie #expo #italiandesignday
Lampă ce imită Luna. 🌕
Lampa se aprinde atunci când scoate dopul și se oprește atunci când este pus la loc. 
#designcafeclub #inspiration #decor #art #interiors #luster #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
⭐Ești din domeniul Industriilor Creative? 
Atunci pe 23 Martie nu trebuie să ratezi evenimentul Italian Design Day 2019.
Vezi Link în Bio ☝️#designcafeclub #design #event #italiandesignday2019 #interiordesign #ambasciataditalia #castelmimi #chisinau