Cinci școli care arată fantastic! - Design Cafe & Club

Cinci școli care arată fantastic!

  • November 1, 2018
Cinci școli care arată fantastic!

Educația a depășit demult conceptul de bănci amenajate în rânduri, în care copiii stau cuminți și răsfoiesc manualele. Unele dintre instituții nu doar că au adăugat procesului de învățământ noi metode de predare și au integrat în acesta tehnologiile inovative, ci au mers mai departe, schimbând însăși conceptul de școală și transformând clădirile lor în adevărate minunății, cu o arhitectură și design fantastic. Iată cinci exemple care demonstrează că școala nu mai e plictisitoare!

Ørestad Gymnasium – Copenhaga, Danemarca

Ørestad Gymnasium este, de fapt, o sală de clasă uriașă, unde în jur de 1.100 de elevi petrec jumătate din timpul lor învățând diferit și nu în stilul tradițional educațional. Spațiul a fost împărțit în diferite secțiuni de formă rotundă, iar elevii primesc e-books și alte materiale electronice în loc de cărți. Spaţiul a fost gândit în acest fel pentru a încuraja gândirea creativă şi flexibilitatea tinerilor.

Școala WeGrow – New York, SUA

Colaborarea dintre WeWork și BIG arată o altă latură a educației. Pentru școala WeGrow, Bjarke Ingels Group a creat ecosistem natural în miniatură. Departe de conceptual tradițional al auditoriilor cu bănci amenajate în rânduri, peisajul interactiv de învățare de 10.000 de metri pătrați este conceput pentru a îngriji creșterea, spiritul și mintea copilului din secolul 21

Şcoala unde copiii învaţă pe „munţi”, în „peşteri” sau la umbra „copacilor”- Stockholm, Suedia

Țările nordice sunt cunoscute în general prin eficiența sistemului educațional, iar acest lucru se datorează nu doar programului de învățământ, ci și ambianței create. Exemplul perfect de ambianță creativă care stimulează dezvoltarea este și această şcoală din Stockholm. Datorită unor designeri talentaţi, clădirea pare mai degrabă o lume magică în care cei mici pot să escaladeze un munte, să se joace sub un copac sau să intre într-o peşteră.

Şcoala Steve Jobs – Amsterdam, Olanda

Potrivit reprezentanţilor acestei şcoli, fiecare elev ar trebui să aibă un plan individual de studiu, care să ia în calcul talentele, abilităţile şi interesele proprii, cauză din care, fiecare elev primește propriul IPad pe care sunt instalate programele menite să-i faciliteze procesul de învățare. Bineînțeles că direcția non-conformistă a programului de studiu nu avea cum să nu influențeze și amenajarea școlii. Astfel pe lângă înlocuirea cărților și caietelor cu gadgeturi, în școală au fost înlocuite și băncile și scaunele clasice, oferind copiilor săli pline de culoare. Şcoala primeşte elevi cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani.

Liceul „Marcel Sembat” – Sotteville-lès-Rouen, Franța

Liceul „Marcel Sembat” mai este numit și „cea mai verde școală” din Europa. Lucru care se datorează, incontestabil faptului că pe aproape fiecare metru din acoperişul său a fost sădită iarbă, care a crescut într-un folosit gazon de toată frumusețea. De asemenea și curţile clădirii sunt acoperite de vegetaţie. Aspectul neobișnuit al școlii a născut din ideea că statul într-o sală de clasă plină de praf este dăunător pentru elevi şi că ei ar trebui să petreacă mai mult timp în aer curat. Când vremea este frumoasă, orele se ţin chiar la iarbă verde.

FOLLOW US ON INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa