Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa - Design Cafe & Club
December 13, 2018

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

Luminițe, globuri și atmosfera de sărbătoare iau încetișor cu asalt marile orașe. Apar în vitrine, apar pe străzi și, bineînțeles, în târgurile marilor orașe europene. Spiritul sărbătorilor de iarnă este și mai mult alimentată de decorurile de Crăciun din cele mai celebre piețe de pe continent. Mai sunt două zile până va fi inaugurat un târg în Chișinău, până atunci te îndemnăm să colinzi virtual cele mai frumoase târguri de Crăciun de pe continent.

1 Târgul de Crăciun din Bruxelles

29 noiembrie – 5 ianuarie

Peste 200 de tarabe pline de tot felul de bunătăți, de la tradiționalele băuturi, până la renumita ciocolată belgiană. Peisajul de poveste poate fi admirat aici și de la înălțime. La Târgul de Crăciun din Bruxelles  turiștii pot urca în roata gigant plasată în piața centrală (Grand Place) pentru o priveliște de neuitat: 55 de metri de la sol. Pe lângă asta, nelipsiți sunt călușei, trambulinele și, bineînțeles, un patinoar.

2 Târgul de Crăciun din Viena

15 noiembrie – 26 decembrie

Deschis încă de la mijlocul lunii trecute,  Târgul de Crăciun de la Viena este unul cu tradiție. Târgul din fața palatului Schonbrunn este cel mai mare, dar și cel mai impresionat din capitala Austriei. În timpul evenimentului, fațada palatului este iluminata și oferă un cadru impresionant. La târg sunt amenajate peste 50 de căsuțe  unde te poți delecta cu mâncăruri tradiționale, dar și delicatese precum căpșuni trase în ciocolată, turta dulce și prăjituri.

3 Târgul de Crăciun din Strasbourg

27 noiembrie – 24 decembrie

Târgul de Crăciun din Strasbourg este cel mai vechi din Franța și devine una dintre cele mai populare destinații turistice în perioada sărbătorilor de iarnă. Târgul a fost organizat pentru prima oară în 1570, iar în prezent s-a extins considerabil. 300 de cabane de lemn sunt răspândite pe întinsul a 11 de zone tematice din centrul orașului (piața principală coincide cu Place de la Cathédral) și își întind produsele artizanale, decorațiile și bunătățurile de sezon.

4 Târgul de Crăciun din Dresda

28 noiembrie – 24 decembrie

La Dresda se desfășoară cel mai vechi Târg de Crăciun din Europa, având aproximativ 600 de ani și este și unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun de pe continent. Cele peste 200 de standuri găzduiesc creațiile meșterilor populari din zonă. Aici poți găsi o mulțime de jucării confecționate manual din lemn, renumite pe plan mondial, ornamente din lemn, spărgătoare de nuci și tradiționale lumânări în formă de piramidă.

5 Târgul de Crăciun din Zgreb

26 noiembrie – 7 ianuarie

Și dacă cel la Dresda întâlnești tradiția în cea mai pură formă a sa, la Zgreb vei găsi unul dintre cele mai tinere târguri de Crăciun din Europa. Deși este organizat de mai puțin de 10 ani, evenimentul atrage prin programele tematice care au loc pe străzile și piețele din jurul centrului istoric al orașului. Amenajările și evenimentele din Parcul Zrinjevac, Piața Jelacic și străzile adiacente, transformă Zagrebul într-un tărâm al distracției atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari.

6 Târgul de Crăciun din Praga

26 noiembrie – 4 ianuarie

Punctul de atracție a Târgul de Crăciun din Praga reprezintă Podul Carol și centrul medieval. Comparativ cu piețele de Crăciun din orașele mari ale Europei, Piața de Crăciun din Praga se mândrește cu o atmosferă intimă, familială. Clar lucru că nici aici nu lipsesc standurile cu suveniruri sau cele cu mâncare și cu băutură. După frumusețea decorului, deseori, târgul este comparat cu cel din Viena.

FOLLOW US ON INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
Potrivit organizatorilor, în acest an, cel mai mare festival sculpturi de gheață din lume va atrage circa 18 milioane de vizitatori.
⠀
❄️Festivalul sculpturilor de gheață.
⠀
👁️Află mai multe pe designcafeclub.md - [Vezi cum arată cel mai mare festival al sculpturilor din gheață!]
⠀
#harbinicefestival #harbinicewonderland
#IceSculpture #IceSculpting #HarbinIceFestival #HarbinIceWonderland #BBCNews #Harbin #China #Castle #Art #Beautiful #Sculpture #frozen #icecity #icesculptures #harbinicewonderland #passionpassport #tastemadetravel
Noul an reduce din curentul de minimalism și din popularitatea designului scandinav, care se caracterizează prin culori neutre și materiale simple. 
În locul acestora, culorile luminoase și modelele grafice devin din ce în ce mai răspândite.

Fii la curent cu noutățile din 2019 din designul interior.
▶️ designcafeclub.md - [ Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!] ___________________________________________
#designcafeclub #interiordesign #currentdesignsituation #trends #2019 #interior4all #interior2you #scandinav #minimalism #livingroom #bedroom #designcolors #eclectic #interiorstyle #designmediaplatform #mediacontent #howto #designlessons #designstyle
"Dacă mai demult lumina însemna lustre: ai agățat și atât, acum ea a devenit un complex de mecanisme și au apărut mulți parametri tehnici de care trebuie să ținem cont.

Vrem să cultivăm ideea designului de lumini, să schimbăm și să facilităm munca arhitecților și designerilor. 
În același timp, ne dorim ca specialiștii de la noi să se ghideze după modelul european, adică să lucreze la conceptul de iluminare chiar de la etapa inițială a proiectului." Soluții inteligente de la @smartlight.md

Citește mai departe pe designcafeclub.md - [Smart Light – Soluții luminoase]

________________________________________ 
#designcafeclub.md #CristinaRapoport #BorisRapoport #SmartLight #designlight #designlighting #designlights #lights  #interiordesign #interior4all #interior2you #minimalism #livingroom #bedroom #designcolors #eclectic #interiorstyle #designmediaplatform #mediacontent #chisinau #designstyle
Un an nou este un prilej bun de făcut sinteze.
⠀
Având în spate cele 365 de zile, în care am încercat să îți oferim articole ce ar dezvălui întregul univers creativ din Republica Moldova, acum credem că e timpul să vezi care au fost cele mai populare dintre ele.
⠀
Așadar, dacă le-ai pierdut cumva, acum ai ocazia să le vezi aici ○ bit.ly/articole18
Echipa DCC vă dorește sărbători  frumoase și un An Nou fericit, alături de cei dragi! ☆

_______________________________________________
#DCC #designcafeclub #annoufericit #anulnou #sarbatorifericite#bestwishes #happynewyear #newyear #happynewyeareveryone #ourteam #christmas #2019 #merrychristmas #holidayseason #happyholidays #newyeargoals #designcompany #interiordesign #designer
Tutorial: Creeaza singur decor de Crăciun.

Pentru a  decora o stea de Crăciun vei avea nevoie de:
-lipici lichid PVA
-pensulă
-foarfece
-stele din lemn (ale noastre erau vopsite prealabil)
-ață de iută sau alt tip de ață decorativă
-panglică
-clopoței
-gliter

Toate le poți găsi în magazinele specializate pe elemente pentru creații hand-made.

Vezi video integral pe designcafeclub.md

Mulțumim pentru gazdă  @homedecor_by_olgaholban

#designcafeclub #christmas #christmasdecor #decor #star #christmasstar #decordecraciun #olgaholban #workshop #artistic #handemade #merrychristmas #newyear #happynewyear #happiness