Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa - Design Cafe & Club

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

  • December 13, 2018
Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

Luminițe, globuri și atmosfera de sărbătoare iau încetișor cu asalt marile orașe. Apar în vitrine, apar pe străzi și, bineînțeles, în târgurile marilor orașe europene. Spiritul sărbătorilor de iarnă este și mai mult alimentată de decorurile de Crăciun din cele mai celebre piețe de pe continent. Mai sunt două zile până va fi inaugurat un târg în Chișinău, până atunci te îndemnăm să colinzi virtual cele mai frumoase târguri de Crăciun de pe continent.

1 Târgul de Crăciun din Bruxelles

29 noiembrie – 5 ianuarie

Peste 200 de tarabe pline de tot felul de bunătăți, de la tradiționalele băuturi, până la renumita ciocolată belgiană. Peisajul de poveste poate fi admirat aici și de la înălțime. La Târgul de Crăciun din Bruxelles  turiștii pot urca în roata gigant plasată în piața centrală (Grand Place) pentru o priveliște de neuitat: 55 de metri de la sol. Pe lângă asta, nelipsiți sunt călușei, trambulinele și, bineînțeles, un patinoar.

2 Târgul de Crăciun din Viena

15 noiembrie – 26 decembrie

Deschis încă de la mijlocul lunii trecute,  Târgul de Crăciun de la Viena este unul cu tradiție. Târgul din fața palatului Schonbrunn este cel mai mare, dar și cel mai impresionat din capitala Austriei. În timpul evenimentului, fațada palatului este iluminata și oferă un cadru impresionant. La târg sunt amenajate peste 50 de căsuțe  unde te poți delecta cu mâncăruri tradiționale, dar și delicatese precum căpșuni trase în ciocolată, turta dulce și prăjituri.

3 Târgul de Crăciun din Strasbourg

27 noiembrie – 24 decembrie

Târgul de Crăciun din Strasbourg este cel mai vechi din Franța și devine una dintre cele mai populare destinații turistice în perioada sărbătorilor de iarnă. Târgul a fost organizat pentru prima oară în 1570, iar în prezent s-a extins considerabil. 300 de cabane de lemn sunt răspândite pe întinsul a 11 de zone tematice din centrul orașului (piața principală coincide cu Place de la Cathédral) și își întind produsele artizanale, decorațiile și bunătățurile de sezon.

4 Târgul de Crăciun din Dresda

28 noiembrie – 24 decembrie

La Dresda se desfășoară cel mai vechi Târg de Crăciun din Europa, având aproximativ 600 de ani și este și unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun de pe continent. Cele peste 200 de standuri găzduiesc creațiile meșterilor populari din zonă. Aici poți găsi o mulțime de jucării confecționate manual din lemn, renumite pe plan mondial, ornamente din lemn, spărgătoare de nuci și tradiționale lumânări în formă de piramidă.

5 Târgul de Crăciun din Zgreb

26 noiembrie – 7 ianuarie

Și dacă cel la Dresda întâlnești tradiția în cea mai pură formă a sa, la Zgreb vei găsi unul dintre cele mai tinere târguri de Crăciun din Europa. Deși este organizat de mai puțin de 10 ani, evenimentul atrage prin programele tematice care au loc pe străzile și piețele din jurul centrului istoric al orașului. Amenajările și evenimentele din Parcul Zrinjevac, Piața Jelacic și străzile adiacente, transformă Zagrebul într-un tărâm al distracției atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari.

6 Târgul de Crăciun din Praga

26 noiembrie – 4 ianuarie

Punctul de atracție a Târgul de Crăciun din Praga reprezintă Podul Carol și centrul medieval. Comparativ cu piețele de Crăciun din orașele mari ale Europei, Piața de Crăciun din Praga se mândrește cu o atmosferă intimă, familială. Clar lucru că nici aici nu lipsesc standurile cu suveniruri sau cele cu mâncare și cu băutură. După frumusețea decorului, deseori, târgul este comparat cu cel din Viena.

FOLLOW US ON INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
🖤Te invităm să cunoști mai multe detalii despre fabuloasa punte de observare din New York.
Proiectul, intitulat temporar Vessel, creat de studioul englez Heatherwick Studio , are menirea de a deveni centrul de greutate al noului spațiu public de la Hudson Yards.
Link in Bio☝️
#designcafeclub #architecture #newyork #hudsonyards #vessel #architecture_hunter #decor #art
🔨⛵️Glass sculpture by @benyoung_sculpture.

#benyoung #brokenliquid#glasssculpture #glassart #sculpture #art#glass #concrete #ocean #yacht #sailboat#sea
Nu ești fan Living Coral, dar vrei să fii în tendințe? Află că există alternative! 
Spiced Honey este o culoare cu o nuanță mai calmă dar și mai neutră, potrivită pentru orice încăpere: cameră pentru copii, living, bucătărie sau dormitor.
Culoarea a fost aleasă de una dintre cele mai recunoscute companii în domeniul vopselelor, @sadolinmoldova.
Link în Bio ☝️#designcafeclub #sadolinmoldova #spicedhoney #livingcoral #designinterior #designideas
@ardexline, importatori de materiale de construcție pe teritoriul Republicii Moldova. 
Compania pune accent pe lucrul cu gresie porțelanată, faianță sanitară și mobilier de design înalt, colaborând cu producători Europeni de talie înaltă.
La expoziția Italian Design Day vor prezenta plăcile @emilgroup: Nero Antico, Raku Nero, Quarzo, Fossil Brown, Calacatta.
#expozitie #expo #italiandesignday
Lampă ce imită Luna. 🌕
Lampa se aprinde atunci când scoate dopul și se oprește atunci când este pus la loc. 
#designcafeclub #inspiration #decor #art #interiors #luster #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
⭐Ești din domeniul Industriilor Creative? 
Atunci pe 23 Martie nu trebuie să ratezi evenimentul Italian Design Day 2019.
Vezi Link în Bio ☝️#designcafeclub #design #event #italiandesignday2019 #interiordesign #ambasciataditalia #castelmimi #chisinau