„Arhitectura dulce” sau „Când geometria cucerește cofetăria” - Design Cafe & Club

„Arhitectura dulce” sau „Când geometria cucerește cofetăria”

  • January 11, 2019
  • Imagini:Nicolae Ursu, Arhiva personală
„Arhitectura dulce” sau „Când geometria cucerește cofetăria”

Nici torturile nu mai sunt ce au fost, sunt mai… spectaculoase. Blatul, crema dulce și aromele iau linii arhitecturale, atât de neobișnuite încât până nu guști, nu poți crede că ceea ce vezi e un tort. Care sunt ultimele tendințe ale gustului, dar și cele mai noi forme ale acestuia am aflat de la cofetăreasa Alexandra Oveshkova.

Sunt un designer îndrăgostit de dulciuri. Sunt profesoară de desen liniar îndrăgostită de dulciuri. Înainte de cofetărie am lucrat în compania pe care o are familia mea. Este o afacere ce produce încălțăminte, iar eu cream modele de pantofi, cizme. Însă după ce în viața mea au intrat torturile, m-am lăsat total absorbită de ele. Doi am învățat să le fac la mine la bucătărie, după care am învățat meseria de la alți cofetari vestiți. Așa am ajuns să fiu cofetar și să îndulcesc lumea.

Formele geometrice își fac activ loc în cofetărie. De ceva timp, cofetăreasa Dinara Kasko, a creat forme cu linii fantastice. Ea fiind de specialitate arhitect, a fost inspirată de liniile drepte, iar aceste „tipare” ale ei sunt folosite în întreaga lume. Este de ajuns să faci un mousse, să îl pui în formă și să-l pui la rece pentru ca , în câteva ore, să obții un tort care seamănă mai mult cu o construcție arhitecturală decât cu celelalte torturi.

Acum sunt în trend deserturile de tip mousse, anume datorită faptului că pot lua cele mai diverse forme. Și pe an ce trece se inventează tot mai multe forme, cu linii originale. Bineînțeles că nu putem neglija nici faptul că și combinațiile de gusturi pe care le poți da acestor prăjituri este colosală. Și cu siguranță multe urmează să fie descoperite.

Ciocolata belgiană și frișca bătută sunt principalele „materiale de construcție”.  Ele stau la baza torturilor mousse, au o textură ușoară, nu conțin practic zahăr, iar dulceața desertului se datorează ciocolatei. Deci sunt și foarte sănătoase.

Torturile acoperite cu marțipan și florile din cremă au rămas în trecut. Acum, din punct de vedere estetic, se optează pentru simplitate și naturalețe. Se utilizează maxim două culori, alese armonios. Torturile cu stil nu includ în sine fotografii tipărite în partea superioară sau o aglomerație nejustificată de elemente. Putem opta chiar pentru flori naturale, însă doar în condițiile în care sunt bine izolate de prăjitură.

Forma și gustul au importanță egală. Pentru mine aspectul fizic contează la fel de mult precum conținutul prăjiturii. Dacă nu îmi place cum arată tortul, nici măcar nu-l voi gusta. Și, bineînțeles, când el arată bine, însă interiorul dezamăgește.

De torturi nu te plictisești niciodată. Mai ales când mai și transmiți altora din experiența ta, când vizitezi diferite orașe, a căror străzi și arhitectură te inspiră.

FOLLOW US ON INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
@interium_showroom - showroom de mobilier exclusivist, de bucătării, instalații sanitare, corpuri de iluminat, covoare și accesorii.
⠀
În cadrul expoziției Italian Design Day vor fi expuse mai multe produse printre care catedra celebră din colecția mărcii italiene @B&B Italia , Up 2000.
⠀
Pac este o masuță de cafea.
⠀
Se aseamănă cu un tort și combină două materiale omoloage.
⠀
Se inspiră din actul de echilibrare între o bucată de granit greu și o foaie subțire de metal care formează partea superioară a mesei.
⠀
Ce părere ai? 🖤
⠀
#designcafeclub_md #viennadesign #pactable #inspiration #decor #art #interiors #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
F L O S
⠀
În curând la Italian Design Day.
⠀
#expozitie #expo #italiandesign
Cu ocazia evenimentului Italian Design Day, arhitectul italian  Patrizio Corno va merge sa le vorbească studenților de la UTM despre design si arhitectura.
⠀
Cei interesați, puteti vizita pagina de facebook Design Cafe&Club sa vedeți detaliile.
⠀
Notați în agendă evenimentul și sunteți bineveniți!
⠀
#patriziocorno #utm #italiandesignday #urbanism #arhitectura #workshop
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Blăstăm.
Pentru că e un cuvânt care are putere. Noi suntem blestemați să ne trăim suferințele, care sunt mult mai intense decât fericirile.”
⠀ 🖤 Te invităm să cunoști povestea din spatele Blăstămului Basarabean în care trăiește  @piotr_alii - designerul nonconformist al societății noastre.
⠀
designcafeclub.md
⠀
#designcafeclub #design #fashiondesigner #fashioninspiration #piotralii #blestem #basarabia #chisinau #interviu
🧐Nu e de mirare ca un muzeu dedicat roboților să fie construit de roboți nu-i așa? 🤖În era tehnologiei totul este posibil, tocmai de aceea autorii proiectului ,,Robot Science Museum”, Melike Altınışık Architects - MAA, spun că procesul de construcție a muzeului și va constitui prima expoziție a muzeului. 👉Mai multe detalii despre proiect puteți vedea în articolul de astăzi. 👇
Designcafeclub.md