5 clădiri spectaculoase ale Europei - Design Cafe & Club

5 clădiri spectaculoase ale Europei

  • October 25, 2018
5 clădiri spectaculoase ale Europei

E uimitor cum arhitectura lasă mereu loc de noi descoperiri și aici vorbim nu doar despre noile idei ale arhitecților, ci și despre multitudinea de clădiri ce trebuie puse pe lista must-see a îndrăgostiților de forme și concepte neobișnuite. Azi îți prezentăm 5 dintre obiectivele din Europa care merită să fie văzute „pe viu”!

1 Muzeul Guggenheim din Bilbao

Photo: wikipedia.com

Construcția este o adevărată atracție turistică și este probabil, de departe, construcția cel mai ușor de recunoscut din Bilbao. Fiind una dintre cele mai proeminente și spectaculoase clădiri din lume în stil deconstructivist, a ajutat substanțial la revitalizarea orașului Bilbao. Structura este alcătuită din curbe aleatorii și interioare umplute cu lumină. Exteriorul, acoperit cu panouri de titan, care seamănă cu solzii peștilor, își schimbă culoarea pe măsură ce soarele se mișcă în timpul zilei. Unii arhitecți cataloghează muzeul drept cea mai grandioasă clădire contemporană

2 Opera House, Oslo

Photo: spoon-tamago.com

Datorită acoperișurilor sale înclinate care ajung până la pământ, casa de operă și balet naționale ale Norvegiei pare să se ridice direct din apele din fiordul din Oslo. Fațada acoperită cu aluminiu alb, marmură și granit sugerează transformă clădirea într-un aisberg. Clădirea este construită jumătate pe teren uscat şi jumătate pe apă . Odată finalizat, proiectul a obţinut premiul cultural la Festivalul Mondial de Arhitectură din Barcelona (Octombrie 2008) şi premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană – Mies van der Rohe Award (2009). Clădirea este cel mai important reper cultural şi arhitectural al Norvegiei dar şi cel mai îndrăzneţ proiect în materie de construcţie şi design.

3 Allianz Arena, Munchen

Photo: bavarianfootballworks.com

Allianz Arena este stadionul pe care merită să-l vizitezi chiar dacă nu ești un microbist înrăit. Datorită formei rotunjite pe care o are, construcția și-a câștigat porecla de „barcă gonflabilă”. Fațada clădirii este formata din 2874 folii din ETFE (etilena tetrafluoro-etilena), un polimer ce poate rezista la o gama largă de temperaturi și este foarte rezistent la eroziune. Aceste folii sunt ținute umflate cu aer cald oferind arenei o înfățișare deosebita. Fiecare panou poate fi luminat independent cu lumina roșie, albă sau albastră. Rezultatul oferit de tehnologia de iluminare este uimitor mai ales noaptea. Arena are si acoperiș retractabil ce poate fi închis sau deschis în funcție de vreme pentru a apăra terenul de soare sau ploaie.

4 Orașul Artelor și Științei, Valencia

Orașul Artelor și Științei sau La Ciudad de las Artes y las Ciencias în spaniolă sau La Ciutat de les Arts i les Ciències în catalană este un complex arhitectural, cultural și de petrecere a timpului liber situat în Valencia, Spania. Acesta include o casă de operă și un centru cultural care seamănă cu o cascadă vastă; un teatru și un planetariu IMAX care te privesc ca un ochi uriaș; și un muzeu al științei ce pare să semene cu scheletul unei balene. Complexul arhitectonic este un punct important al turismului valencian și declarat din 2007 una dintre cele 12 Comori ale Spaniei.

5 Market Hall, Rotterdam

Photo: reddit.com

Market Hall este un important punct de atracție pentru Rotterdam. Construcția reprezintă complex de birouri și spații rezidențiale are un interior în formă de tunel și seamănă cu un potcoavă gigantă din piatră gri. Acest lucru este remarcabil, însă ceea ce captează atenția trecători este că arcul interior al clădirii, care adăpostește o piața și o sală de degustări, este acoperit în întregime de o imagine 3D gigantică, realizată pe panouri din aluminiu perforate, reprezentând floră și faună exuberantă. Se pretinde că este cea mai mare opera de artă din lume.

FOLLOW US ON INSTAGRAM

@ designcafeclub.md
@interium_showroom - showroom de mobilier exclusivist, de bucătării, instalații sanitare, corpuri de iluminat, covoare și accesorii.
⠀
În cadrul expoziției Italian Design Day vor fi expuse mai multe produse printre care catedra celebră din colecția mărcii italiene @B&B Italia , Up 2000.
⠀
Pac este o masuță de cafea.
⠀
Se aseamănă cu un tort și combină două materiale omoloage.
⠀
Se inspiră din actul de echilibrare între o bucată de granit greu și o foaie subțire de metal care formează partea superioară a mesei.
⠀
Ce părere ai? 🖤
⠀
#designcafeclub_md #viennadesign #pactable #inspiration #decor #art #interiors #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
F L O S
⠀
În curând la Italian Design Day.
⠀
#expozitie #expo #italiandesign
Cu ocazia evenimentului Italian Design Day, arhitectul italian  Patrizio Corno va merge sa le vorbească studenților de la UTM despre design si arhitectura.
⠀
Cei interesați, puteti vizita pagina de facebook Design Cafe&Club sa vedeți detaliile.
⠀
Notați în agendă evenimentul și sunteți bineveniți!
⠀
#patriziocorno #utm #italiandesignday #urbanism #arhitectura #workshop
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Blăstăm.
Pentru că e un cuvânt care are putere. Noi suntem blestemați să ne trăim suferințele, care sunt mult mai intense decât fericirile.”
⠀ 🖤 Te invităm să cunoști povestea din spatele Blăstămului Basarabean în care trăiește  @piotr_alii - designerul nonconformist al societății noastre.
⠀
designcafeclub.md
⠀
#designcafeclub #design #fashiondesigner #fashioninspiration #piotralii #blestem #basarabia #chisinau #interviu
🧐Nu e de mirare ca un muzeu dedicat roboților să fie construit de roboți nu-i așa? 🤖În era tehnologiei totul este posibil, tocmai de aceea autorii proiectului ,,Robot Science Museum”, Melike Altınışık Architects - MAA, spun că procesul de construcție a muzeului și va constitui prima expoziție a muzeului. 👉Mai multe detalii despre proiect puteți vedea în articolul de astăzi. 👇
Designcafeclub.md