„Diploma de Aur” la categoria „ Arhitectură ”, câștigată de doi moldoveni

„Diploma de Aur” a arhitecturii, câștigată de doi moldoveni

  • noiembrie 27, 2018
  • Imagini:architype
„Diploma de Aur” a arhitecturii, câștigată de doi moldoveni

S-au făcut remarcați printre peste opt mii de participanți și au câștigat premiul întâi la unul dintre cele mai cunoscute concursuri în domeniul arhitecturii, dezvoltării urbane și designului. Este vorba despre fondatorii Architype, Diana Morari-Corotchi și Denis Corotchi, care au devenit laureații „Eurasian Prize 2018”. Împreună cu titlul de câștigător, arhitecții vor primi „Diploma de Aur” a concursului  și statueta acestuia.

Diana Morari-Corotchi și Denis Corotchi, fondatorii Architype, laureați „Eurasian Prize 2018”

Cele peste cinci mii de proiecte ale participanților concursului au fost analizate de un juriu profesionist. Acesta a fost format din designeri, arhitecți, urbaniști și oameni de cultură din diferite țări. Printre membri se numără: Andrei Bocov, vice-președintele Academiei Internaționale de Arhitectură; David Basulto, fondatorul și SEO Archdaily; Bernhard Karpf, partener asociat al Richard Meier & Partners; Harriet Harriss, profesor la Colegiul Regal de Artă,  arhitectul francez Odile Decq, Matteo Thun, Paolo Bleve și alții.

Câștigătorii au făcut publică noutatea pe pagina de facebooka companiei pe care au înființat-o. Tot pe pagina Architype sunt și poze cu proiectul câștigător, publicate anterior.  Te invităm să-l descoperi mai jos.

Proiectul COLO 100 – câștigător la categoria „ Arhitectură ”

Situat în pădurile Parcului Național Hoge Veluwe, proiectul rezidențial Colo-100 reprezintă materializarea tandemului dintre natură și modernism. Aici, diminețile încep cu o cursă de sprint și continuă cu savurarea cafelei, în timp de admiri peisajul fabulos care se deschide prin ferestrele panoramice.

Construcția este dominată de libertate și simplitate, terasa interioară deschisă și geamurile panoramice permit nu doar observarea priveliștii, ci și contemplarea continuității arhitecturale din interiorul locuinței.

Acesta, dar și resttul proiectelor laureaţilor vor fi prezentate în cadrul Forumului Internaţional de dezvoltare urbană , arhitectură şi design ARCH EURASIA care va deveni o platformă geocentrică pentru comunicarea planificatori, urbaniști, arhitecţi şi designeri. Gala laureaților urmează să aibă loc pe 6 decembrie curent, la Ekaterinburg.

Eurasian Prize este un festival anual încurajeze potenţialul dezvoltării urbane moderne şi să unească cei mai buni arhitecţi, dezvoltatori şi designeri din întreaga lume. Festivalul are drept scop promovare celor mai bune idei şi a proiectelor inovatoare. Acesta vine să stabilească direcţia dezvoltării arhitecturii, construcţiilor, proiectării şi tehnologiei. În același timp, Eurasian Prize constituie o platformă de dialog constructiv, împărtăşirea experienţelor şi ideilor privind „Locuinţele din spaţiul eurasiatic”.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa