„Diploma de Aur” la categoria „ Arhitectură ”, câștigată de doi moldoveni

„Diploma de Aur” a arhitecturii, câștigată de doi moldoveni

  • noiembrie 27, 2018
  • Imagini:architype
„Diploma de Aur” a arhitecturii, câștigată de doi moldoveni

S-au făcut remarcați printre peste opt mii de participanți și au câștigat premiul întâi la unul dintre cele mai cunoscute concursuri în domeniul arhitecturii, dezvoltării urbane și designului. Este vorba despre fondatorii Architype, Diana Morari-Corotchi și Denis Corotchi, care au devenit laureații „Eurasian Prize 2018”. Împreună cu titlul de câștigător, arhitecții vor primi „Diploma de Aur” a concursului  și statueta acestuia.

Diana Morari-Corotchi și Denis Corotchi, fondatorii Architype, laureați „Eurasian Prize 2018”

Cele peste cinci mii de proiecte ale participanților concursului au fost analizate de un juriu profesionist. Acesta a fost format din designeri, arhitecți, urbaniști și oameni de cultură din diferite țări. Printre membri se numără: Andrei Bocov, vice-președintele Academiei Internaționale de Arhitectură; David Basulto, fondatorul și SEO Archdaily; Bernhard Karpf, partener asociat al Richard Meier & Partners; Harriet Harriss, profesor la Colegiul Regal de Artă,  arhitectul francez Odile Decq, Matteo Thun, Paolo Bleve și alții.

Câștigătorii au făcut publică noutatea pe pagina de facebooka companiei pe care au înființat-o. Tot pe pagina Architype sunt și poze cu proiectul câștigător, publicate anterior.  Te invităm să-l descoperi mai jos.

Proiectul COLO 100 – câștigător la categoria „ Arhitectură ”

Situat în pădurile Parcului Național Hoge Veluwe, proiectul rezidențial Colo-100 reprezintă materializarea tandemului dintre natură și modernism. Aici, diminețile încep cu o cursă de sprint și continuă cu savurarea cafelei, în timp de admiri peisajul fabulos care se deschide prin ferestrele panoramice.

Construcția este dominată de libertate și simplitate, terasa interioară deschisă și geamurile panoramice permit nu doar observarea priveliștii, ci și contemplarea continuității arhitecturale din interiorul locuinței.

Acesta, dar și resttul proiectelor laureaţilor vor fi prezentate în cadrul Forumului Internaţional de dezvoltare urbană , arhitectură şi design ARCH EURASIA care va deveni o platformă geocentrică pentru comunicarea planificatori, urbaniști, arhitecţi şi designeri. Gala laureaților urmează să aibă loc pe 6 decembrie curent, la Ekaterinburg.

Eurasian Prize este un festival anual încurajeze potenţialul dezvoltării urbane moderne şi să unească cei mai buni arhitecţi, dezvoltatori şi designeri din întreaga lume. Festivalul are drept scop promovare celor mai bune idei şi a proiectelor inovatoare. Acesta vine să stabilească direcţia dezvoltării arhitecturii, construcţiilor, proiectării şi tehnologiei. În același timp, Eurasian Prize constituie o platformă de dialog constructiv, împărtăşirea experienţelor şi ideilor privind „Locuinţele din spaţiul eurasiatic”.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova