Design elegant în materiale naturale - Design Cafe & Club
ianuarie 2, 2019

Design elegant în materiale naturale

Tbilisi este un oraș uimitor, în care trecutul trecutul și viitorul se împletesc într-un mod inedit, vechile și cochetele balcoane se învecinează armonios cu construcțiile avangardiste moderne, fapt care a influențat inevitabil proiectul studioului YoDezeen.

Artur Sharf și Artiom Zverev, fondatorii YoDezeen

Materialele naturale, combinate armonios cu suprafețele intenționat neprelucrate subliniază naturalețea pe care designerii au introdus-o în cei 161 metri pătrați ale apartamentului aflat în inima capitalei Giorgiei.

Livingul, sufrageria și bucătăria 

Tavanul ce lasă o senzație de nefinisare este echilibrat de lemnul de nuanțe calde și elementele albe incluse în proiect.  Geamurile largi, nuanțele calme ce domină interiorul, dar și absența pereților despărțitori, oferă senzația de libertate și spațiu generos.

Livingul, sufrageria și bucătăria apartamentului au fost contopite într-un tot întreg în care domnește lumina și eleganța reținută modernă.  Grinzile din beton, lăsate neacoperite, pereții din cărămidă nefinisați și ferestrele largi aduc în interior aerul industrial, fără a inunda însă locuința de atmosfera fără viață caracteristică spațiilor de acest gen.

Designerii au îmbinat cu măiestrie aceste elemente cu mobilierul moale cu linii și facturi clasice, astfel în încăpere a fost restabilită balanța dintre stilat și comod. Bucătăria neagră, cu forme laconice nu captează atenția în exces, devenind o zonă funcțională discretă.

În schimb sufrageria își are vedetele sale – un superb corp de iluminat și o masă în care sunt îmbinate un blat laconic cu picioare din lemn masiv în stil clasic, a căror factură se repetă și pe scaunele care completează tabloul.

Dormitorul

Și în această cameră culorile calme sunt cele care creează comoditate. Pentru a păstra senzația se spațiu, totuși păstrând intimitatea, pereții masivi interiori au fost înlocuite cu cei lejeri din sticlă texturată. Chiar dacă grinzile din beton și structurile negre ale carcasei pe care este instalată sticla dau un aer sobru dormitorului, atmosfera relaxantă perfectă a putut fi creată ușor cu ajutorul patului, căptușit cu textil, a fotoliilor și covorului de culoare neutră și, bineînțeles, a lemnului și lumii în tonuri calde.

Băile

Băile sunt adevărate bijuterii ale locuinței, reprezentând un rezumat al întregii ambianțe. Designerii au combinat liniile laconice și drepte moderne cu mult beton, cărămidă și marmură. S-a optat pentru obiecte sanitare clasice, din porțelan alb care dau simplitate, dar și înnobilează în același timp băile.

  • Imagini: Andrei Shurpenkov

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Potrivit organizatorilor, în acest an, cel mai mare festival sculpturi de gheață din lume va atrage circa 18 milioane de vizitatori.
⠀
❄️Festivalul sculpturilor de gheață.
⠀
👁️Află mai multe pe designcafeclub.md - [Vezi cum arată cel mai mare festival al sculpturilor din gheață!]
⠀
#harbinicefestival #harbinicewonderland
#IceSculpture #IceSculpting #HarbinIceFestival #HarbinIceWonderland #BBCNews #Harbin #China #Castle #Art #Beautiful #Sculpture #frozen #icecity #icesculptures #harbinicewonderland #passionpassport #tastemadetravel
Noul an reduce din curentul de minimalism și din popularitatea designului scandinav, care se caracterizează prin culori neutre și materiale simple. 
În locul acestora, culorile luminoase și modelele grafice devin din ce în ce mai răspândite.

Fii la curent cu noutățile din 2019 din designul interior.
▶️ designcafeclub.md - [ Vezi ce este în trend în designul interior și ce trucuri expiră în 2019!] ___________________________________________
#designcafeclub #interiordesign #currentdesignsituation #trends #2019 #interior4all #interior2you #scandinav #minimalism #livingroom #bedroom #designcolors #eclectic #interiorstyle #designmediaplatform #mediacontent #howto #designlessons #designstyle
"Dacă mai demult lumina însemna lustre: ai agățat și atât, acum ea a devenit un complex de mecanisme și au apărut mulți parametri tehnici de care trebuie să ținem cont.

Vrem să cultivăm ideea designului de lumini, să schimbăm și să facilităm munca arhitecților și designerilor. 
În același timp, ne dorim ca specialiștii de la noi să se ghideze după modelul european, adică să lucreze la conceptul de iluminare chiar de la etapa inițială a proiectului." Soluții inteligente de la @smartlight.md

Citește mai departe pe designcafeclub.md - [Smart Light – Soluții luminoase]

________________________________________ 
#designcafeclub.md #CristinaRapoport #BorisRapoport #SmartLight #designlight #designlighting #designlights #lights  #interiordesign #interior4all #interior2you #minimalism #livingroom #bedroom #designcolors #eclectic #interiorstyle #designmediaplatform #mediacontent #chisinau #designstyle
Un an nou este un prilej bun de făcut sinteze.
⠀
Având în spate cele 365 de zile, în care am încercat să îți oferim articole ce ar dezvălui întregul univers creativ din Republica Moldova, acum credem că e timpul să vezi care au fost cele mai populare dintre ele.
⠀
Așadar, dacă le-ai pierdut cumva, acum ai ocazia să le vezi aici ○ bit.ly/articole18
Echipa DCC vă dorește sărbători  frumoase și un An Nou fericit, alături de cei dragi! ☆

_______________________________________________
#DCC #designcafeclub #annoufericit #anulnou #sarbatorifericite#bestwishes #happynewyear #newyear #happynewyeareveryone #ourteam #christmas #2019 #merrychristmas #holidayseason #happyholidays #newyeargoals #designcompany #interiordesign #designer
Tutorial: Creeaza singur decor de Crăciun.

Pentru a  decora o stea de Crăciun vei avea nevoie de:
-lipici lichid PVA
-pensulă
-foarfece
-stele din lemn (ale noastre erau vopsite prealabil)
-ață de iută sau alt tip de ață decorativă
-panglică
-clopoței
-gliter

Toate le poți găsi în magazinele specializate pe elemente pentru creații hand-made.

Vezi video integral pe designcafeclub.md

Mulțumim pentru gazdă  @homedecor_by_olgaholban

#designcafeclub #christmas #christmasdecor #decor #star #christmasstar #decordecraciun #olgaholban #workshop #artistic #handemade #merrychristmas #newyear #happynewyear #happiness