Descoperă poveștile ZGeneration. Locul 3 – Lungu Ana -

Descoperă poveștile ZGeneration. Locul 3 – Lungu Ana

  • iunie 18, 2019
  • Imagini:arhiva personală
  • Timp de citire:2 minute
Descoperă poveștile ZGeneration. Locul 3 – Lungu Ana

Lungu Ana a ocupat ce de-a treia poziție la ZGeneration.  Proaspăta absolventă a specialității Design Vestimentar a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, și-a intitulat colecția sugestiv „Antiteză. ”

Tânăra mărturisește  că totul a pornit de la o pasăre. „Cioara este o pasăre mistică, un  intermediar între lumea reală și cea imaginară, între viața trecută și viitor. Această idee a servit drept sursă de inspirație pentru realizarea colecției „Antiteză”. Conceptul lucrării  constă în studierea legăturii dintre starea de spirit și  chipul exterior al omului. ”

Aspectul important pentru perceperea vizuală a mesajului transmis este combinarea structurilor textile inovative, realizate din materiale absolut banale precum tifonul și cânepa, care prin tehnici de prelucrare manuale, s-au transformat în structuri complexe.

Colecția este adresată unui grup de persoane introvertite, persoane cu o capacitatea aparte de a medita și cu o intuiție abstractă. Drumul spre rezultatul final a fost unul destul de lung și anevoios. Totul a început cu multe schițe și căutări. A urmat apoi  materializarea ideilor așezate pe hârtie, care  a durat mai mult de 6 luni. În această perioadă, tânăra designer a lucrat foarte mult și s-a limitat în foarte multe activități, pentru ca tot timpul și-l petrecea în atelierele academiei.

ZGeneration Contest by ZIPhouse

Acest proiect este organizat de către Centrul de Excelență în Design și Tehnologii ZIPhouse, parte componentă a Universității Tehnice a Moldovei, în parteneriat cu Asociatia Patronala din Industria Usoara (APIUS) cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei și finanțat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii, Ukrainian Fashion Week, International Young Designers Contes, DOR Wines, Fabric Studio, Divinity Makeup Room, Wella Professionals Moldova. Parteneri media: Moldovan Design Week și InSTYLE Moldova.