Descoperă poveștile ZGeneration. Locul 1 – Darya Golneva - Design Cafe & Club

Descoperă poveștile ZGeneration. Locul 1 – Darya Golneva

  • iunie 14, 2019
Descoperă poveștile ZGeneration. Locul 1 – Darya Golneva

Cu suflu nou, cu idei originale și cu multă perseverență, participanții ZGeneration au intrat în competiția  organizată de ZIPhouse. Catwalk-ul final le-a demonstrat rezultatele în toată amploare, iar noi suntem curioși să aflăm poveștile din spatele creațiilor. Le-am aflat și vi le spunem și vouă. Cei trei câștigători ne-au dezvăluit care a fost sursa lor de inspirație și cum au lucrat la colecțiile câștigătoare. O să începem trilogia poveștilor cu cea care s-a situat pe locul întâi în concurs.

Darya Golneva printre cei mai buni designeri ZGeneration

Colecția, cu titlul „Welcome to the gift shop”, este ea însăși un cadou. Darya ne-a mărturisit că a creat o colecție menită să vorbească despre conexiunea sinceră dintre culturi și patrimoniul pe care le-au creat în societatea contemporană, însă, fără a face referințe tradiționale nostalgice.

„Pentru mine, moda este o parte a culturii, atunci tot ceea ce se întâmplă în ea acum va deveni într-o zi același patrimoniu cultural ca și costumele tradiționale ale diferitelor națiuni din vremea noastră.”

Colecția se bazează pe moda rapidă și pe consecințele sale catastrofale – problemele de mediu și modul în care aceasta aduce distrugerea artizanatului, tradiției și culturii. Majoritatea stofei și a materialelor sunt resturi ale fabricilor de cusut, iar decorul a fost creat din bijuterii vechi.

Întregul concept și ideea și-au găsit reflecția în conceptul unui magazin de suveniruri, iar fiecare model creat este pus în valoare precum o statuetă memorabilă pe poliță. În același concept s-au înscris perfect sunetele elementelor de sticlă în mișcare și reflecțiile luminii din decor.

Crearea colecției a durat aproximativ 8 luni. Cea mai mare parte a timpului, designerul l-a petrecut  definind și conturând conceptul, precum și pentru crearea de broderii. „ Am încercat să înțeleg lucrurile cu care am crescut și cu care eram confruntat. De asemenea, mă întrebam cum în lumea modernă culturile diferitelor națiuni se apropie una de cealaltă.”, spune Darya. Noi zicem că a reușit să găsească răspunsurile.

ZGeneration Contest, by ZIPhouse

Acest proiect este organizat de către Centrul de Excelență în Design și Tehnologii ZIPhouse, parte componentă a Universității Tehnice a Moldovei, în parteneriat cu Asociatia Patronala din Industria Usoara (APIUS) cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei și finanțat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii, Ukrainian Fashion Week, International Young Designers Contes, DOR Wines, Fabric Studio, Divinity Makeup Room, Wella Professionals Moldova. Parteneri media: Moldovan Design Week și InSTYLE Moldova.

Instagram has returned invalid data.