Descoperă patru spații fantastice create de designerii autohtoni - Design Cafe & Club

Descoperă patru spații fantastice create de designerii autohtoni

  • septembrie 11, 2018
Descoperă patru spații fantastice create de designerii autohtoni

În căutarea inspirației, suntem adesea ademeniți să admirăm proiectele de design semnate de specialiști străini, detașându-ne de conceptele autohtone. Astăzi, pentru a vă convinge că acest pas este unul greșit, vă prezentăm patru proiecte, semnate de studiourile de arhitectură și design autohtone, ce uimesc prin stil și funcționalitate. Și dacă proiectele de design a locuințelor private pot fi admirate doar pe poze, proiectele de mai jos au destinație socio-comercială, iar pentru a te convinge că imaginile corespund realității, e suficient să vizitați fiecare dintre aceste locații!

 Restaurant Yammino, ZEN DESIGN  

Tradiția, influențele moderne și mobilierul manufacturat s-au întâlnit armonis în interiorul restaurantului Yammino. Combinația îndrăzneață a temei loftului și a etnicii, propuse de Zen Design, a fost apreciată la nivel intenațional, studioului revenindu-i unul dintre cele mai reprezentative premii internaționale din domeniul designului, A’Design Award & Competition. Interiorul refletă în totalitate spiritul caucazian, caracteristic bucătătriei restaurantului, reprezentând în același timp o reinterpretare a acestuia. Elementele de decor, dar și cuptorul autentic sunt o invitație la descoperirea nu doar a bucătăriei, ci și a întregii națiuni.

Farmacie, Anna Wigandt

S-ar părea că nimic nu poate fi mai obișnuit decât o farmacie. De obicei, tabloul alb și steril, completat de produsele medicamentoase poate fi întâlnit în majoritatea locațiilor de acest gen. Iată că Anna Wigandt vine să contrazică ideea generală despre aceste spații și demonstrează că și o farmacie poate fi modernă și elegantă, iar albul nu este o condiție obligatorie de amenajare. Designerul s-a abătut mult de la conceptele clasice pe care le-a văzut până acum, iar în proiectul său a îmbinat cu măiestrie lemnul cu accentele create de suprafețele cromate, ce capătă o nuanță caldă datorită faptului că reflectă nuanțele de care sunt înconjurate.

Street and Sport, AB+Partners  

Conceptul STREET&SPORT este o combinație a stilului loft cu cel modern. Monocromia interiorului completată de luminile bine orientate, pune în evidență produsele, iar spațiul este aranjat astfel încât să predispună spre un flux mare de vizitatori. Suprafețele de beton și structurile metalice creează atmosfera de industrial, și contrastează cu elementele de mobilier în culoare galbenă ce dau căldură interiorului. Acest proiect este un exemplu despre modul în care conceptul de design poate transforma orice suprafață în una practică și funcțională.

Etajul doi al Aeroportului Internațional Chișinău, Archform

Renovarea aeroportului Chișinău este unul dintre cele mai relevante proiecte care demonstrează un spațiu public poate deveni un exemplu de eleganță și funcționalitate. Spațiul larg a fost zonat astfel încât, la etajul doi au apărut cafenele, terenuri de joacă și chiar un restaurante luxoase, cele din urmă fiind pus în valoare prin accentele neordinare pe care designerii le-au introdus în proiect. Mesele cu blat din lemn, în care structura și culorile acestuia au rămas intacte, dau naturale și eleganță spațiului. Culorile calme transformă aeroportul, dincolo de un spațiu de așteptare, în unul de unde își iau zbor visele.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova