Descoperă patru spații fantastice create de designerii autohtoni - Design Cafe & Club

Descoperă patru spații fantastice create de designerii autohtoni

  • septembrie 11, 2018
Descoperă patru spații fantastice create de designerii autohtoni

În căutarea inspirației, suntem adesea ademeniți să admirăm proiectele de design semnate de specialiști străini, detașându-ne de conceptele autohtone. Astăzi, pentru a vă convinge că acest pas este unul greșit, vă prezentăm patru proiecte, semnate de studiourile de arhitectură și design autohtone, ce uimesc prin stil și funcționalitate. Și dacă proiectele de design a locuințelor private pot fi admirate doar pe poze, proiectele de mai jos au destinație socio-comercială, iar pentru a te convinge că imaginile corespund realității, e suficient să vizitați fiecare dintre aceste locații!

 Restaurant Yammino, ZEN DESIGN  

Tradiția, influențele moderne și mobilierul manufacturat s-au întâlnit armonis în interiorul restaurantului Yammino. Combinația îndrăzneață a temei loftului și a etnicii, propuse de Zen Design, a fost apreciată la nivel intenațional, studioului revenindu-i unul dintre cele mai reprezentative premii internaționale din domeniul designului, A’Design Award & Competition. Interiorul refletă în totalitate spiritul caucazian, caracteristic bucătătriei restaurantului, reprezentând în același timp o reinterpretare a acestuia. Elementele de decor, dar și cuptorul autentic sunt o invitație la descoperirea nu doar a bucătăriei, ci și a întregii națiuni.

Farmacie, Anna Wigandt

S-ar părea că nimic nu poate fi mai obișnuit decât o farmacie. De obicei, tabloul alb și steril, completat de produsele medicamentoase poate fi întâlnit în majoritatea locațiilor de acest gen. Iată că Anna Wigandt vine să contrazică ideea generală despre aceste spații și demonstrează că și o farmacie poate fi modernă și elegantă, iar albul nu este o condiție obligatorie de amenajare. Designerul s-a abătut mult de la conceptele clasice pe care le-a văzut până acum, iar în proiectul său a îmbinat cu măiestrie lemnul cu accentele create de suprafețele cromate, ce capătă o nuanță caldă datorită faptului că reflectă nuanțele de care sunt înconjurate.

Street and Sport, AB+Partners  

Conceptul STREET&SPORT este o combinație a stilului loft cu cel modern. Monocromia interiorului completată de luminile bine orientate, pune în evidență produsele, iar spațiul este aranjat astfel încât să predispună spre un flux mare de vizitatori. Suprafețele de beton și structurile metalice creează atmosfera de industrial, și contrastează cu elementele de mobilier în culoare galbenă ce dau căldură interiorului. Acest proiect este un exemplu despre modul în care conceptul de design poate transforma orice suprafață în una practică și funcțională.

Etajul doi al Aeroportului Internațional Chișinău, Archform

Renovarea aeroportului Chișinău este unul dintre cele mai relevante proiecte care demonstrează un spațiu public poate deveni un exemplu de eleganță și funcționalitate. Spațiul larg a fost zonat astfel încât, la etajul doi au apărut cafenele, terenuri de joacă și chiar un restaurante luxoase, cele din urmă fiind pus în valoare prin accentele neordinare pe care designerii le-au introdus în proiect. Mesele cu blat din lemn, în care structura și culorile acestuia au rămas intacte, dau naturale și eleganță spațiului. Culorile calme transformă aeroportul, dincolo de un spațiu de așteptare, în unul de unde își iau zbor visele.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign