Descoperă Festivalul de Design de la Londra prin prisma instalațiilor - Design Cafe & Club

Descoperă Festivalul de Design de la Londra prin prisma instalațiilor

  • septembrie 20, 2018
  • Imagini:archdaily.com
Descoperă Festivalul de Design de la Londra prin prisma instalațiilor

Ce-a de-a 16 ediție a Festivalului de Design de la Londra vine ca o explozie de forme și culori, companiile și specialiștii din domeniu având ocazia să-și exprime liber orice manifestare a fanteziei. Astfel, capitala britanică inundă între 15 și 23 septembrie în proiecte inedite. Iată câteva dintre ele.

Alphabet / Kellenberg-White

Instalația reprezintă cele 26 de litere ale alfabetului latin și a fost realizată cu sprijinul festivalului Headliner British Land, iar ideea acestea îi aparține companiei Kellenberger-White. Seria de scaune-alfabet au fost creat din metal, fiecare dintre ele având o culoare proprie unică, alese de la un producător de vopsele specializat pentru industria metalurgică, cu nuanțe care se potrivesc cu Podul Golden Gate din San Francisco și multe altele. Publicul este încurajat să exploreze, sp interacționeze, miște și chiar să facă cuvinte din literele existente.

Multiply / Waugh Thistleton Architects

Arată ca o locuință în care sunt îmbinate în formă haotică mai multe case. Instalația interactivă a fost creată de Waugh Thistleton Architects și Arup, în colaborare cu Consiliul American pentru Exportul de Lemn Tare. Pavilionul abordează două dintre cele mai mari provocări ale secolului: necesitatea spațiului locativ în creștere și urgența de combatere a schimbărilor climatice, prezentând fuziunea sistemelor modulare și a materialelor de construcție durabile ca o posibilă soluție. Instalația seamănă cu un labirint și vine și cu o filozofie proprie, prin care îndeamnă vizitatorii să reflecte asupra modului în care sunt construite casele și orașele.

Dazzle / Pentagram

Ideea de „dazzle”, un camuflaj pictat pe suprafața navelor, a fost creată de către artistul britanic Norman Wilkinson, care a pregătit, în perioada Primului Război Mondial, numeroase proiecte pentru nave, inclusiv pentru navele comerciale americane, amenințate de navele inamice. Având la bază mișcări artistice avangardiste, cum ar fi cubismul și vorticismul, precum și camuflajul animalelor, aceste forme și unghiuri uluitoare au fost concepute pentru a încurca inamicul în timp ce se luptau, făcând navele greu de observat din cauza valurilor și a norilor. Pentagram a încercat să re-interpreteze camuflajul „Dazzle” pur grafică. Pe pereții instalației sunt inscripționate versurile poemului „Suspense”, semnat de Wilfrid Wilson Gibson, oferind astfel vizitatorilor o experiență captivantă.

Memory and Light / Arvo Pärt and Arup

Curată de Clare Farrow și Eva Woode, în colaborare cu Arup, această instalație multi-senzorială reprezintă întâlnirea dintre design și muzică. Pe un ecran  acrilic, transparent și curbat apar cuvintele cântecelor proeminentului compozitor estonian Arvo Pärt, atmosfera fiind îmbibată de muzica lor. Astfel, vizitatorii se pot delecta cu opera integră a artistului pe o banchetă luxoasă din piele.

The Onion Farm / Henrik Vibskov

Ferma de ceapă a lui Vibskov este alcătuită dintr-o structură luminoasă, dinamică, activată de perii colorate și „ceapă” de culoare roșie, care pare să crească din carcasa instalației. Instalația încearcă să creeze o impresie tactilă puternică, oferind spectatorilor o nouă perspectivă asupra obiectelor de zi cu zi. Ferma de ceapă este menit să fie interactiv, invitând vizitatorii să atingă și să se miște prin ea în timp ce se plimbă de-a lungul galeriei.

A Fountain for London / Michael Anastassiades

Susținut de London Fountain Co. și inspirat de abundența fântânilor arteziene  din Londra, la mijlocul secolului al XIX-lea, A Fountain for London este concepută ca o „completare elegantă, durabilă și robustă a spațiilor publice, care servește drept punct reîncărcare buteliilor pentru băuturi”. Cu o formă abstractă care își comunică subtil funcția, instalația este creată pentru a se familiariza în timp, formând atât un capăt al străzilor urbane, cât și un protest împotriva daunelor aduse mediului prin poluarea cu plastic cauzată de vasele pentru apă.

Time for Tea / Scholten and Baijings

Este de fapt o mică petrecere, la a cărei creare au contribuit Fortnum & Mason. Localizată la primul etaj al magazinului Piccadilly, această instalație include în sine 80 de produse create de companii de pe tot globul. Cu o nuanță verde distinctă, amestecurile de marmură italiană, lână britanică și porțelan japonez petrecerea se dă de patru ori pe zi.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign