Descoperă Festivalul de Design de la Londra prin prisma instalațiilor - Design Cafe & Club

Descoperă Festivalul de Design de la Londra prin prisma instalațiilor

  • septembrie 20, 2018
  • Imagini:archdaily.com
Descoperă Festivalul de Design de la Londra prin prisma instalațiilor

Ce-a de-a 16 ediție a Festivalului de Design de la Londra vine ca o explozie de forme și culori, companiile și specialiștii din domeniu având ocazia să-și exprime liber orice manifestare a fanteziei. Astfel, capitala britanică inundă între 15 și 23 septembrie în proiecte inedite. Iată câteva dintre ele.

Alphabet / Kellenberg-White

Instalația reprezintă cele 26 de litere ale alfabetului latin și a fost realizată cu sprijinul festivalului Headliner British Land, iar ideea acestea îi aparține companiei Kellenberger-White. Seria de scaune-alfabet au fost creat din metal, fiecare dintre ele având o culoare proprie unică, alese de la un producător de vopsele specializat pentru industria metalurgică, cu nuanțe care se potrivesc cu Podul Golden Gate din San Francisco și multe altele. Publicul este încurajat să exploreze, sp interacționeze, miște și chiar să facă cuvinte din literele existente.

Multiply / Waugh Thistleton Architects

Arată ca o locuință în care sunt îmbinate în formă haotică mai multe case. Instalația interactivă a fost creată de Waugh Thistleton Architects și Arup, în colaborare cu Consiliul American pentru Exportul de Lemn Tare. Pavilionul abordează două dintre cele mai mari provocări ale secolului: necesitatea spațiului locativ în creștere și urgența de combatere a schimbărilor climatice, prezentând fuziunea sistemelor modulare și a materialelor de construcție durabile ca o posibilă soluție. Instalația seamănă cu un labirint și vine și cu o filozofie proprie, prin care îndeamnă vizitatorii să reflecte asupra modului în care sunt construite casele și orașele.

Dazzle / Pentagram

Ideea de „dazzle”, un camuflaj pictat pe suprafața navelor, a fost creată de către artistul britanic Norman Wilkinson, care a pregătit, în perioada Primului Război Mondial, numeroase proiecte pentru nave, inclusiv pentru navele comerciale americane, amenințate de navele inamice. Având la bază mișcări artistice avangardiste, cum ar fi cubismul și vorticismul, precum și camuflajul animalelor, aceste forme și unghiuri uluitoare au fost concepute pentru a încurca inamicul în timp ce se luptau, făcând navele greu de observat din cauza valurilor și a norilor. Pentagram a încercat să re-interpreteze camuflajul „Dazzle” pur grafică. Pe pereții instalației sunt inscripționate versurile poemului „Suspense”, semnat de Wilfrid Wilson Gibson, oferind astfel vizitatorilor o experiență captivantă.

Memory and Light / Arvo Pärt and Arup

Curată de Clare Farrow și Eva Woode, în colaborare cu Arup, această instalație multi-senzorială reprezintă întâlnirea dintre design și muzică. Pe un ecran  acrilic, transparent și curbat apar cuvintele cântecelor proeminentului compozitor estonian Arvo Pärt, atmosfera fiind îmbibată de muzica lor. Astfel, vizitatorii se pot delecta cu opera integră a artistului pe o banchetă luxoasă din piele.

The Onion Farm / Henrik Vibskov

Ferma de ceapă a lui Vibskov este alcătuită dintr-o structură luminoasă, dinamică, activată de perii colorate și „ceapă” de culoare roșie, care pare să crească din carcasa instalației. Instalația încearcă să creeze o impresie tactilă puternică, oferind spectatorilor o nouă perspectivă asupra obiectelor de zi cu zi. Ferma de ceapă este menit să fie interactiv, invitând vizitatorii să atingă și să se miște prin ea în timp ce se plimbă de-a lungul galeriei.

A Fountain for London / Michael Anastassiades

Susținut de London Fountain Co. și inspirat de abundența fântânilor arteziene  din Londra, la mijlocul secolului al XIX-lea, A Fountain for London este concepută ca o „completare elegantă, durabilă și robustă a spațiilor publice, care servește drept punct reîncărcare buteliilor pentru băuturi”. Cu o formă abstractă care își comunică subtil funcția, instalația este creată pentru a se familiariza în timp, formând atât un capăt al străzilor urbane, cât și un protest împotriva daunelor aduse mediului prin poluarea cu plastic cauzată de vasele pentru apă.

Time for Tea / Scholten and Baijings

Este de fapt o mică petrecere, la a cărei creare au contribuit Fortnum & Mason. Localizată la primul etaj al magazinului Piccadilly, această instalație include în sine 80 de produse create de companii de pe tot globul. Cu o nuanță verde distinctă, amestecurile de marmură italiană, lână britanică și porțelan japonez petrecerea se dă de patru ori pe zi.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova