De ce nu trebuie să ratezi Moldovan Design Week - Design Cafe & Club

De ce nu trebuie să ratezi Moldovan Design Week

  • mai 3, 2019
  • Timp de citire:4 minute
De ce nu trebuie să ratezi Moldovan Design Week

Nu ai cum să pierzi creativitatea, distracția și experiențele de neuitat. Îți oferim un început de vară creativ, iar pentru a fi siguri că nu ratezi nici un eveniment al festivalului Moldovan Design Week, îți dăm câteva indicii despre unde și când ar trebui să ajungi. Deci, între 3 și 9 iunie, fii conectat la singurul festival multidisciplinar dedicat industriilor creative.

3 iunie – Deschiderea Moldovan Design Week

Locație: ARTCOR

Dăm startul săptămânii și inaugurăm Expoziția Centrală MDW, în care am unit proiectele de arhitectură, design interior, design de produs, fashion, design grafic, dar și pe cele de fotografie, pictură și cinematografice, dezvoltate de specialiștii autohtoni. Tot pe 3 iunie, poți să explorezi hub-ul ARTCOR căci, în această zi, va avea loc și inaugurarea lui.

5 iunie – The Faces of Macbeth

Locație: Teatrul Geneza Art

Teatrul Geneza Art prezintă, în cadrul Moldovan Design Week, spectacolul performance The Faces of Macbeth, inspirat din piesa Macbeth de Wiliam Shakespeare.  Spectacolul, în regia Danielei Burlaca, te va surprinde cu o instalație de design inedită și cu o expoziție de fashion teatral, inspirată din motivele spectacolului. Un spectacol metamorfoză despre putere, pasiune, obsesie și ambiție. Dacă nu reușești să îți iei un bilet pe 5 iunie, rezervă-ți unul pentru 7,8 sau 9 iunie.

6 iunie – Design Talks

Locație: Tekwill

Pe 6 iunie vino să ai parte de o experiență creativă internațională. În acest an, în cadrul Design Talks ți-l aducem pe legendarul designer, care a semnat peste 3000 de lucrări și proiecte, Karim Rashid, și pe arhitectul Zaha Hadid Architects, Eduardo Camarena, și pe Sergey Makhno, și pe arhitectul Mihai Popescu, și pe Cristian Corvin, și pe fondatorul RDW Andrei Borțun. Așadar, ștacheta este ridicată, iar numele răsunătoare. Nu mai ai preț special Early Bird la bilet, dar nu îți recomandăm nici să amâni procurarea unuia până la biletele Last Minute.

6 iunie – After Talks: Lansare Artwork/ SuperParty

Locație: Parcul UTM

Imediat după ce te inspiri de la speakerii Design Talks, treci prin Parcul UTM. Acolo te va aștepta un After Talks creativ, cu un concept de artwork care se va desfășura la UTM: “Touching and building ART”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Red Bull și, cu ajutorul artiștilor, IZZY IZVNE și ILUC  va transforma parcul UTM – într-un loc de transpunere a designului și artei din atelier în sfera urbană, din schițe – în picturi murale. Pentru mult timp înainte, pereții UTM capătă culoare și emană artă.

Tot aici vom da și o super petrecere pe muzica vibrantă a celor de la Magic Flowers.

7 iunie – Proiecție de scurtmetraje RAVAC        

Locație: Curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei

Moldovan Design Week îți aduce o capsulă cinematografică de excepție. YOUBESC CREATIVE INSTITUTE și Asociaţia Consumatorilor de Artă, îți aduce o seară de scurtmetraje autohtone participante în cadrul  Festivalul Internaţional de Film RAVAC. Ia-ți o pătură și rezervă-ți seara liberă pentru a descoperi ce mai filmează ai noștri!

7 iunie – Noaptea Studiourilor de Creație

Locație: Pe Perete; FABLAB; ZIPHOUSE, AB+Partners Gallery; Flo; ArchiZeit Studio

La fel ca și la prima ediție, MDW deschide ușile studiourilor creative. Tur de noapte prin studiourile de creație ale Chișinăului! O data în an, arhitecții, designerii, inginerii sau urbaniștii ne lasă să pătrundem taina locurilor în care ei creează. Vino și tu în lumea lor!

7 iunie – Design Secret Party      

Locație: Secretă

După ce vei vizita birourile creative și vei interacționa cu specialiștii din domeniu, ai ocazia să fii parte a unei petreceri pe măsură. Și fii atent, aici nu te chemăm doar pentru că avem muzică bună și distracție. Este evenimentul care va aduna toată comunitatea creativă din țară și nu doar, iar tu vei avea ocazia să-i cunoști membrii, să comunici cu ei și să te inspiri. Pentru a ajunge acolo trebuie să ne urmărești și să te înarmezi cu răbdare pentru că locația o vei afla abia în ajun.

8 iunie – Pop Up Shop ZGeneration 

Locație: ARTCOR

Sâmbătă te invităm la shoping. Cele mai noi colecții, ale celor mai tineri designeri vestimentari așteaptă nerăbdătoare întâlnirea cu marele public. După ce pe 4 iunie, din cei 35 de participanți, ai Z Generation vor fi desemnați cei mai buni, pe 8 iunie toți designerii îți vor pune articolele vestimentare în „vitrina” unui magazin temporar pentru a le găsi noi proprietari.

Și aici nu se încheie evenimentele festivalului. Vei avea parte de workshop-uri, platforme de networking și instalații creative. Despre ele, însă, neapărat vei afla dacă vei da un folow paginii de facebook a evenimentului. Și, da, dacă e să o luăm mai pe scurt, la Moldovan Design Week, nu trebuie să pierzi Moldovan Design Week!

Instagram has returned invalid data.