Cum să amenajezi un loc de joacă pentru copii în interior -

Cum să amenajezi un loc de joacă pentru copii în interior

  • noiembrie 12, 2019
  • Timp de citire:4 minute
Cum să amenajezi un loc de joacă pentru copii în interior

Știm cu toții că nu există un loc de joacă a copiilor, el e cam în toată casa. Cu siguranță ai nevoie să le concentrezi toată energia într-un singur colțișor, care i-ar ține locului, cel puțin pentru ceva timp. Fie că e vrea să se joace cu păpușile, mașinuțele sau jucăriile de pluș sau poate vrea să coloreze, copilul tău o va face cu drag într-un spațiu rezervat doar pentru el.

În varianta ideală, locul de joacă ar trebui să fie un spațiu separat. Însă, suntem cu toții conștienți că cei mici au nevoie de atenție. Astfel,  ei își găsesc loc potrivit de joacă peste tot: și în sufragerie, și în living. Pentru a fi siguri că elementele de decor nu vor deveni obiecte de joacă, iar jucăriile nu vor fi împrăștiate peste tot, îți recomandăm să amenajezi un mic colțișor pentru copilul tău. Astfel, el va fi fericit să petreacă timpul împreună cu familia, iar tu nu îți vei compromite amenajarea interioară.

Un loc de joacă nu are limite bine definite

Transformă-ți spațiul, ca nu cumva să-l „distrugă” cel mic. Este mai mult un sfat decât o regulă. Una din principalele griji sunt ca pereții să nu fie decorații cu picturi de cei mici. Soluția e simplă: transformă peretele în spațiu de desen. Nu trebuie decât să îl vopsești cu vopsea speciala cu efect de tabla de scris. Cumpără câteva cutii de cretă multicoloră și lasă-l pe micul tău Dali să creeze opere de artă!

Bineînțeles că nu vei ridica pereți în living doar pentru a crea un loc de joacă. Mai ales că scopul creării acestuia într-o cameră comună este să fii mai aproape ce copil. În acest caz, provocarea constă în delimitarea unui spațiu care să fie potrivit cu eleganța și bun-gustul amenajărilor adulților, dar care nici să nu îi plictisească pe copii. Indicat este sa optezi pentru o amenajare în culori deschise, neutre, care să îți permită să evidențiezi locul de joacă prin accentele de culoare ale jucăriilor și obiectelor copiilor. Nimic nu te va împiedica să folosești accentele și pentru covoare, decor sau alte accesorii care completează amenajarea.

Valorifică orice colțișor

Debaraua, demisolul sau spațiile de depozitare pot fi valorificate altfel. Adaugă puțină culoare, mobilier pentru copii, dar și mobilier mai mare pentru depozitare. În așa mod, păstrezi destinația spațiului, dar și oferi copilului loc de joacă. El va fi și mai fericit dacă în amenajarea colțișorului te vei inspira din basmele sau sportul pe care îl preferă.

Nu uitați nici de depozitarea verticală, un sfat bun pentru orice amenajare într-un spațiu restrâns și care cu siguranță că va fi de folos pentru toate mărunțișurile (și nu numai) pe care cei mici doresc să le păstreze.  Fie că optați pentru coșuri, rafturi sau cutii, aveți grija ca acestea să fie în culorile preferate ale micuților și să le reflecte personalitatea.

Trucuri pentru un loc de joacă funy

  • Majoritatea apartamentelor au planșee din beton armat, așa ca putem ancora destul de ușor un leagăn de plafon. Este o idee care va aduce bucurii celor mici și o notă originală amenajării. Poate fi amplasat în hol sau camera de zi, în funcție de dimensiunile spațiului.
  • Fă livingul prietenos pentru cei mici. Astfel, pe lângă biblioteca și setul de canapele și fotolii din sufragerie – alese după placul părinților – putem aloca spațiu pentru câteva rafturi pentru cărți de colorat sau diverse jocuri, o măsuță și doua scaunele în miniatura, care-i vor tine ocupați pe micuții noștri cât timp vom privi un film sau emisiunea preferată la tv.