Creativitatea călătorește: vezi cum arată standul MDW de la Geneva! - Design Cafe & Club

Creativitatea călătorește: vezi cum arată standul MDW de la Geneva!

  • septembrie 25, 2018
Creativitatea călătorește: vezi cum arată standul MDW de la Geneva!

S-a dat startul celei de-a 58-a ediție a Adunării Generale a Statelor Membri ale Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale. Evenimentul se va desfășura între 24 septembrie și 2 octombrie 2018, la Geneva, Elveția, iar printre cei 300 de participanți se numără și Republica Moldova, care va prezenta întregii lumi creativitate autohtonă concentrată în standul „MOLDOVA – designing lifestyle”.

Standul este o concentrare a celor mai relevante lucrări prezentate la Moldavian Design Week și a fost creat, la inițiativa AGEPI, de către echipa organizatorică a festivalului.

Luând forma literei „M”, care este și simbolul Moldavian Design Week, standul reprezintă un rezumat al industriilor creative din țară. De la vechile ornamente stilizate ale iei tradiționale, la primul Complex Hibrid Multifunțional din Moldova, exponatele vin să demonstreze conservarea valorilor, dar și progresul.

Încadrate în formele minimaliste ale standului, exponatele capătă un plus de valoare subliniind importanța încadrării creativității în cotidian și căpătând astfel o dimensiune socio-culturală. Cele mai reprezentative lucrări de design vestimentar, design grafic, design industrial, dar și arhitectură  sau artă plastică moldovenească își dezvoltă autenticitatea fiind inspirate de personalități sau evenimentele istorice.

Iată care sunt participanții ce ne reprezintă la Geneva:

Arhitectură: AB + Partners – Complexul Multifunctional Hibrid „Toro Center”

Design Interior: Anna Wigandt – Proiectul „MADAM WONG – Asian restaurant & bar, sushi-café”

Fashion:

Vika Tonu & Alexandru Nimurad – Colecție bijuterii unicat „Ensemble of Broken Pieces”

Valentina Vidrașcu – IE

Lorina Balteanu – Bijuterii „Frivolite”

Dina Rotari-  Pictura pe voal

Rodica Grigoriță – Colecția „Lace Tale”

Design Industrial de Produs:

Mihai Stamati – Set din ceramică „Negru”

Serghei Baltă – O.X.ChipChair

Madlab – Module 3D „Ritmic” & Ghiveci  „ Authentic”

Artă Digitală:

Dumitru Gangaliuc – Aplicația „Riift ”

Nicu Zaporojan – Colecția „Ilustrarea surialistă a strămoșilor”

Sculptură: Nicolae Șcaterman – Colecția de figurine din ceramică „Poder”

Fotografie: Oleg Bajura – Proiect fotografic „Spirit in design” .

Proiect susținut de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Misiunea Diplomatică a Republicii Moldova la Geneva, Biroul de arhitectură și design „AB+Partners” și pus în lumină de SmartLight.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign