„Creația deschide Universul” la UTM - Design Cafe & Club

„Creația deschide Universul” la UTM

  • aprilie 23, 2019
  • Timp de citire:2 minute
„Creația deschide Universul” la UTM

Creativitatea merge mână în mână cu ingineria, iar rezultatele sunt ingenioase și inovative. Acest lucru a fost demonstrat de studenții, masteranzii, doctoranzii și profesorii Universității Tehnice din Moldova, dar și a Colegiului Tehnic, în cadrul celei de-a 9-a ediții a expoziției „Creația deschide Universul-2019”.

Ediție din 2019 a evenimentului a scos în fața publicului cele mai valoroase lucrări din domeniile tehnico-inginerești și ale industriilor creative. Exponatele au în spate o muncă titanică, la unele dintre proiecte s-a lucrat chiar ani de zile. Astfel, TEKWILL a devenit gazda a sute de lucrări elaborate cu iscusință și multe calcule. Expoziția a cuprins construcții inginerești precum convertoarele de tensiune sau mâinile robotice. De asemenea, studenții au prezentat un ceas binar, mașini, roboți programați, picturi, proiecte arhitecturale 3D și tehnologii din industria alimentară.

Work-shopuri și show-uri, marca UTM

Pe lângă expoziție, agenda evenimentului a inclus mai multe lecții publice, work-shopuri, ateliere practice în diverse domenii ale științei și tehnicii: inginerie biomedicală; grădini inteligente; tehnologia informației, industriile creative, textile și pielărie, arhitectură, alimentație, tehnici handmade, Robo Factory etc.

De asemenea, vizitatorii au avut parte de o demonstrație a mașinilor Rube Goldberg construite de echipe de studenți din cadrul facultăților UTM și Colegiului Tehnic. Nelipsiți au fost roboții NAO, Frank și Eva, care au fost programați de studenți nu doar să îndeplinească comenzile, ci și să interacționeze între ei.

Evenimentul a cuprins și un Fashion-Show cu prezentarea colecțiilor tinerilor designeri vestimentari – studenți ai programului „Design vestimentar Industrial”. Printre creațiile tinerilor s-au regăsit și articole mai puțin obișnuite, precum rochia cu LED-uri și cea realizată din 4 000 de bolduri.

 Lucrările „Creația deschide Universul” , premiate

Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare (APIP) a premiat cinci dintre lucrările studenţeşti  ale expoziției „Creaţia deschide Universul-2019”.  Remarcate s-au făcut următoarele lucrări:

  1. Sistem de poziționare a bateriilor solare după soare;
  2. Self-Driving Car;
  3. Sistem automatizat de monitorizare a creșterii plantelor;
  4. Sistem de sortare a deșeurilor;
  5. Colecția de design vestimentar a Facultății Textile și Poligrafiei

Potrivit organizatorilor, scopul acestui eveniment este de a familiariza și promova creaţia inginerească și a le altoi elevilor din licee spiritul şi pasiunea pentru ştiinţele tehnico-inginereşti.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign