„Creația deschide Universul” la UTM - Design Cafe & Club

„Creația deschide Universul” la UTM

  • aprilie 23, 2019
  • Timp de citire:2 minute
„Creația deschide Universul” la UTM

Creativitatea merge mână în mână cu ingineria, iar rezultatele sunt ingenioase și inovative. Acest lucru a fost demonstrat de studenții, masteranzii, doctoranzii și profesorii Universității Tehnice din Moldova, dar și a Colegiului Tehnic, în cadrul celei de-a 9-a ediții a expoziției „Creația deschide Universul-2019”.

Ediție din 2019 a evenimentului a scos în fața publicului cele mai valoroase lucrări din domeniile tehnico-inginerești și ale industriilor creative. Exponatele au în spate o muncă titanică, la unele dintre proiecte s-a lucrat chiar ani de zile. Astfel, TEKWILL a devenit gazda a sute de lucrări elaborate cu iscusință și multe calcule. Expoziția a cuprins construcții inginerești precum convertoarele de tensiune sau mâinile robotice. De asemenea, studenții au prezentat un ceas binar, mașini, roboți programați, picturi, proiecte arhitecturale 3D și tehnologii din industria alimentară.

Work-shopuri și show-uri, marca UTM

Pe lângă expoziție, agenda evenimentului a inclus mai multe lecții publice, work-shopuri, ateliere practice în diverse domenii ale științei și tehnicii: inginerie biomedicală; grădini inteligente; tehnologia informației, industriile creative, textile și pielărie, arhitectură, alimentație, tehnici handmade, Robo Factory etc.

De asemenea, vizitatorii au avut parte de o demonstrație a mașinilor Rube Goldberg construite de echipe de studenți din cadrul facultăților UTM și Colegiului Tehnic. Nelipsiți au fost roboții NAO, Frank și Eva, care au fost programați de studenți nu doar să îndeplinească comenzile, ci și să interacționeze între ei.

Evenimentul a cuprins și un Fashion-Show cu prezentarea colecțiilor tinerilor designeri vestimentari – studenți ai programului „Design vestimentar Industrial”. Printre creațiile tinerilor s-au regăsit și articole mai puțin obișnuite, precum rochia cu LED-uri și cea realizată din 4 000 de bolduri.

 Lucrările „Creația deschide Universul” , premiate

Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare (APIP) a premiat cinci dintre lucrările studenţeşti  ale expoziției „Creaţia deschide Universul-2019”.  Remarcate s-au făcut următoarele lucrări:

  1. Sistem de poziționare a bateriilor solare după soare;
  2. Self-Driving Car;
  3. Sistem automatizat de monitorizare a creșterii plantelor;
  4. Sistem de sortare a deșeurilor;
  5. Colecția de design vestimentar a Facultății Textile și Poligrafiei

Potrivit organizatorilor, scopul acestui eveniment este de a familiariza și promova creaţia inginerească și a le altoi elevilor din licee spiritul şi pasiunea pentru ştiinţele tehnico-inginereşti.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Un interviu cu Viktoria @viprada despre fotografie și emoții, descoperiți în interviul video de pe 👉designcafeclub.md 🖤
Societatea din Xangjiang bazată pe Shanghai a proiectat librăria "chongqing zhongshuge" din China, cu o scară escher care crează o iluzie optică imposibilă.

V-ar plăcea să ajungeți aici?

Photo by @harimaolee 
#designcafeclub #designboom #architecture #bookstore #escher #staircase #lookingup_architecture #lookupotd#architecture #arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture #ic_architecture#ptk_architecture#instagram#vscocam#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#vsccam #ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
🔻Ești curios/ă să afli care sunt etapele de elaborare a unui Design corect? Dacă da, va trebui să fiți cu ochii pe noi pentru că vă vom prezenta aceste etape în mai multe părți. 📌Astăzi pe www.designcafeclub.md vorbim despre doi factori fiziologici, obiectivi care dictează construirea unui interior: cel funcțional și cel ergonomic.
Accesează Link-ul din Bio și spune-ne dacă articolul de astăzi ți-a fost de folos🖤☝️
#designcafeclub#interiors #design
Reflecția portului Tazacorte situat pe coasta de vest a orașului La Palma.
O adevărată creație arhitecturală!

Image by @mx.jack.
#designcafeclub #digitalart#architecturephotography#designboom#canaryislands#building#streetview#up#upthere#archi#archidaily#rustlord_unity#bestworldshots#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture
📌Astăzi îți vorbim despre pardoseli, tavane, fațade - într-un cuvânt FINISAJE. 
Recomandăm în acest sens pe cei de la Material MD @material_md_showroom care vă permite să găsiți toate soluțiile necesare pentru finisări într-un singur loc. 🛒

Pentru detalii accesați Link-ul din Bio☝️
#designcafeclub #finisaje #pardoseli #fatade #interiordesign #inspiration #showroom
”Micul adăpost” din Bangkok al firmei Department of Architecture co. încorporează o fațadă strălucitoare de lemn și policarbonat șindrile, prevăzute ca peștii de pește pentru a deveni un plan arhitectural etanș. 
Nu-i așa că arată minunat?
Photo by @wisont
#designcafeclub #designboom#architecture#hotel#bangkok#lookingup_architecture #lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#architecturephotography#sendinglove#airbnb#beautifuldesign#finearchitecture