Copacul de la bibliotecă: Cum poți transforma un trunchi într-o bancă cu design inedit - Design Cafe & Club

Copacul de la bibliotecă: Cum poți transforma un trunchi într-o bancă cu design inedit

  • iunie 15, 2018
Copacul de la bibliotecă: Cum poți transforma un trunchi într-o bancă cu design inedit

După ce a fost doborât de intemperiile din aprilie 2017, platanul care a crescut timp de zeci de ani în fața Bibliotecii Naționale, a revenit în scuarul care i-a legănat amintirile, în formă de cinci bănci. Ideea reinventării trunchiului de copac aparține designerului Mihai Stamati, care, împreună cu designerii Ion Zbancă și Andrei Zbancă și cu ajutorul sculptorului Pavel Obreja, au readus „acasă” platanul, renăscându-l ca mobilier urban.

În crearea mobilierului, cei 4 artiști s-au axat pe naturalețea materialului și pe păstrarea formelor autentice ale trunchiului. Cele 5 bucăți de platan au fost șlefuite cu grijă, astfel  încât liniile fiecărei bănci să fie o combinație dintre utilitate, estetic și originalitate. Iar ieri acestea au fost instalate la locul predestinat.

Sursa: agora.md

Cu un concept ce deviază de la ideea clasică comună a mobilierului urban, pe lângă scaunul clasic, băncilor li s-au adăugat mici elemente din metal ce pot servi drept suporturi pentru cărți sau laptopuri, două dintre acestea fiind dotate și cu parcări pentru biciclete. Contrastul dintre lemnul masiv, în forma sa brută, cu nuanțele sale calde și texturile variate, metalul negru și rece, dau scuarului un aspect modern.

Autorii proiectului speră ca cele cinci bănci să devină, pe lângă un loc de popas și relaxare, o mică amintire despre fenomenul din aprilie 2017, când zăpada abundentă a doborât mai mult de 3000 de copaci.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign