Copacul de la bibliotecă: Cum poți transforma un trunchi într-o bancă cu design inedit - Design Cafe & Club

Copacul de la bibliotecă: Cum poți transforma un trunchi într-o bancă cu design inedit

  • iunie 15, 2018
Copacul de la bibliotecă: Cum poți transforma un trunchi într-o bancă cu design inedit

După ce a fost doborât de intemperiile din aprilie 2017, platanul care a crescut timp de zeci de ani în fața Bibliotecii Naționale, a revenit în scuarul care i-a legănat amintirile, în formă de cinci bănci. Ideea reinventării trunchiului de copac aparține designerului Mihai Stamati, care, împreună cu designerii Ion Zbancă și Andrei Zbancă și cu ajutorul sculptorului Pavel Obreja, au readus „acasă” platanul, renăscându-l ca mobilier urban.

În crearea mobilierului, cei 4 artiști s-au axat pe naturalețea materialului și pe păstrarea formelor autentice ale trunchiului. Cele 5 bucăți de platan au fost șlefuite cu grijă, astfel  încât liniile fiecărei bănci să fie o combinație dintre utilitate, estetic și originalitate. Iar ieri acestea au fost instalate la locul predestinat.

Sursa: agora.md

Cu un concept ce deviază de la ideea clasică comună a mobilierului urban, pe lângă scaunul clasic, băncilor li s-au adăugat mici elemente din metal ce pot servi drept suporturi pentru cărți sau laptopuri, două dintre acestea fiind dotate și cu parcări pentru biciclete. Contrastul dintre lemnul masiv, în forma sa brută, cu nuanțele sale calde și texturile variate, metalul negru și rece, dau scuarului un aspect modern.

Autorii proiectului speră ca cele cinci bănci să devină, pe lângă un loc de popas și relaxare, o mică amintire despre fenomenul din aprilie 2017, când zăpada abundentă a doborât mai mult de 3000 de copaci.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova