Construcții uimitoare din întreaga lume - Design Cafe & Club

Construcții uimitoare din întreaga lume

  • august 16, 2018
Construcții uimitoare din întreaga lume

Fie că sunt amplasate în inima orașului sau departe de junglele de beton, construcțiile pe care l-am selectat în acest top te scot din cotidian, iar contemplarea lor te provoacă să îți revizuiești convingerile. Așadar, îți prezentăm câteva structuri din întreaga lume ce uimesc prin esență, funcționalitate și semnificație.

Centrul comercial Polygone Riviera, Franța

Aflat în inima Coastei de Azur, centrul comercial uimește prin stilul glamuros și excentric caracteristic zonei. Polygone Riviera ademenește anual peste 10 milioane de vizitatori nu doar datorită magazinelor de firmă pe care le găzduiește, ci și prin forma care iese vizibil în evidență pe fundalul celorlalte clădiri.

Şarpele Bicicliştilor, Danemarca

De ani buni, Copenhaga tinde să devină unul dintre cele mai prietenoase pentru bicicliști orașe din lume și face pași îndrăzneți în acest sens. Acum patru ani, în capitala daneză a apărut un pod șerpuit (de aici și denumirea de „Șarpele Biciliștilor”) ce se strecoară printre mai multe clădiri de birouri. Podul are 220 de metri lungime, 4 metri lățime și este construit din oţel pentru a căpăta un design suplu, îmbinând astfel funcționalitatea cu esteticul.

Capela Thorncrown, SUA

Unii o consideră ca fiind o capelă bizară, alții însă susțin că arhitectura acesteia este clară nu doar specialiștilor, ci și tuturor vizitatorilor care îi pășesc pragul, complexitatea construcției derivând din îmbinarea unor elemente simple.Cele peste 400 de ferestre și structurile multiple din coloane care se repetă, creează impresia unei alte păduri integrate în mijlocul pădurii. Un alt fapt curios despre această capelă este că ea nu aparține niciunei confesiuni religioase și poate fi vizitată de oricine.

Palatul Muzicii Catalane, Spania

Potrivit specialiștilor, Palatul Muzicii Catalane este unul dintre cele mai frumoase exemple de modernism din Barcelona. Clădirea iese din start în evidență datorită fațadei acoperite cu mozaicuri și capitelurilor cu flori. Cea mai impresionantă parte îi așteptă însă pe vizitatori în interior – un vitraliu enorm albastru-auriu, care simbolizează cerul și soarele.

Motisons Tower, India

Datoriră fațadei colorate, Motisons Tower iese în evidență pe fundalul întregului peisaj al orașului indian Jaipur. Forma clădirii a fost derivată din „lotus”, dar, chiar și așa, construcția este pătrată în plan simetric din toate cele patru laturi. Petalele florii de lotus par să crească din clădire. Fiecare dintre acestea este creată din sticlă colorată și are o geometrie extrem de complicată.

Casă construită pe cascadă, SUA

Este probabil una dintre casele la care mulți visează. Liniile moderne se contopesc cu natura, iar liniștea este întreruptă doar de murmurul ușor al apei. Proiectul aparține arhitectului Frank Lloyd Wright, care este cunoscut prin capacitatea uimitoare de a integra construcțiile în peisaj.

Instalația Pădurea Numerelor, Centrul Național de Artă, Japonia

Instalația a fost creată de arhitectul și designerul francez Emmanuelle Moureaux  în cinstea celei de-a zecea aniversări a Centrului Național de Artă din Tokyo. Cifrele din instalație vizualizează următorii zece ani. Compusă din peste 60000 de numere din hârtie colorată, suspendate de tavan, într-o rețea obișnuită, Pădurea Numerelor nu reprezintă nici pe departe una dintre construcțiile în care au fost integrate tehnologiile sau care pot fi gestionate cu ajutorul lor, acest fapt însă nu o face mai puțin uimitoare.

Sculpturile lui Chad Knight

Sunt, probabil, unele dintre cele mai uimitoare sculpturi virtuale contemporane, iar privindu-le îți dorești să le vezi  realizate nu doar în format digital. Fiind efectuate din linii minimaliste, fine, acestea redau în mod realist figurile umane, iar, combinate cu peisajul, devin obiecte ce te invită la contemplare.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova