Construcții uimitoare din întreaga lume - Design Cafe & Club
august 16, 2018

Construcții uimitoare din întreaga lume

Construcții uimitoare din întreaga lume

Fie că sunt amplasate în inima orașului sau departe de junglele de beton, construcțiile pe care l-am selectat în acest top te scot din cotidian, iar contemplarea lor te provoacă să îți revizuiești convingerile. Așadar, îți prezentăm câteva structuri din întreaga lume ce uimesc prin esență, funcționalitate și semnificație.

Centrul comercial Polygone Riviera, Franța

Aflat în inima Coastei de Azur, centrul comercial uimește prin stilul glamuros și excentric caracteristic zonei. Polygone Riviera ademenește anual peste 10 milioane de vizitatori nu doar datorită magazinelor de firmă pe care le găzduiește, ci și prin forma care iese vizibil în evidență pe fundalul celorlalte clădiri.

Şarpele Bicicliştilor, Danemarca

De ani buni, Copenhaga tinde să devină unul dintre cele mai prietenoase pentru bicicliști orașe din lume și face pași îndrăzneți în acest sens. Acum patru ani, în capitala daneză a apărut un pod șerpuit (de aici și denumirea de „Șarpele Biciliștilor”) ce se strecoară printre mai multe clădiri de birouri. Podul are 220 de metri lungime, 4 metri lățime și este construit din oţel pentru a căpăta un design suplu, îmbinând astfel funcționalitatea cu esteticul.

Capela Thorncrown, SUA

Unii o consideră ca fiind o capelă bizară, alții însă susțin că arhitectura acesteia este clară nu doar specialiștilor, ci și tuturor vizitatorilor care îi pășesc pragul, complexitatea construcției derivând din îmbinarea unor elemente simple.Cele peste 400 de ferestre și structurile multiple din coloane care se repetă, creează impresia unei alte păduri integrate în mijlocul pădurii. Un alt fapt curios despre această capelă este că ea nu aparține niciunei confesiuni religioase și poate fi vizitată de oricine.

Palatul Muzicii Catalane, Spania

Potrivit specialiștilor, Palatul Muzicii Catalane este unul dintre cele mai frumoase exemple de modernism din Barcelona. Clădirea iese din start în evidență datorită fațadei acoperite cu mozaicuri și capitelurilor cu flori. Cea mai impresionantă parte îi așteptă însă pe vizitatori în interior – un vitraliu enorm albastru-auriu, care simbolizează cerul și soarele.

Motisons Tower, India

Datoriră fațadei colorate, Motisons Tower iese în evidență pe fundalul întregului peisaj al orașului indian Jaipur. Forma clădirii a fost derivată din „lotus”, dar, chiar și așa, construcția este pătrată în plan simetric din toate cele patru laturi. Petalele florii de lotus par să crească din clădire. Fiecare dintre acestea este creată din sticlă colorată și are o geometrie extrem de complicată.

Casă construită pe cascadă, SUA

Este probabil una dintre casele la care mulți visează. Liniile moderne se contopesc cu natura, iar liniștea este întreruptă doar de murmurul ușor al apei. Proiectul aparține arhitectului Frank Lloyd Wright, care este cunoscut prin capacitatea uimitoare de a integra construcțiile în peisaj.

Instalația Pădurea Numerelor, Centrul Național de Artă, Japonia

Instalația a fost creată de arhitectul și designerul francez Emmanuelle Moureaux  în cinstea celei de-a zecea aniversări a Centrului Național de Artă din Tokyo. Cifrele din instalație vizualizează următorii zece ani. Compusă din peste 60000 de numere din hârtie colorată, suspendate de tavan, într-o rețea obișnuită, Pădurea Numerelor nu reprezintă nici pe departe una dintre construcțiile în care au fost integrate tehnologiile sau care pot fi gestionate cu ajutorul lor, acest fapt însă nu o face mai puțin uimitoare.

Sculpturile lui Chad Knight

Sunt, probabil, unele dintre cele mai uimitoare sculpturi virtuale contemporane, iar privindu-le îți dorești să le vezi  realizate nu doar în format digital. Fiind efectuate din linii minimaliste, fine, acestea redau în mod realist figurile umane, iar, combinate cu peisajul, devin obiecte ce te invită la contemplare.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Bijuteria ei este o întruchipare a simplității, modestiei și emoției, iar aceste trăsături pot fi observate în toată ființa sa.

Tânăra Vika Tonu s-a făcut remarcată prin liniile laconice și drepte pe care le iau creațiile ei și prin sinceritate.

Despre cum a apărut dragostea pentru bijuterie și semnficațiile profunde ale acesteia, experiența în UK și recunoașterea în cadrul #London_Fashion_Week, citiți în articolul de pe #designcafeclub.md >>> .
.
Vika Tonu: „Bijuteria e …un simbol, o relație, o moștenire”
_________________________________________
#designcafeclub #design #fashion #fashiondesign #vikatonu #londonfashionweek #jewellery #bijuterii #minimalism #modern #simplism #contemporary #contemporaryart #modernart #jewels #necklace #ring #silver #diamonds #bracelet #fineart #abstractart #artgallery #art
💡 Scurt si la subiect, despre cum a fost la evenimentul organizat de @smartlight.md - Свет четвёртое измерение архитектуры 💡 Dacă nu ai reușit să ajungi la eveniment, citește mai departe și află cine au fost invitații speciali ai serii 👇

www.designcafeclub.md | "Lumina – a patra dimensiune a arhitecturii” și o nouă provocare pentru designeri.

_______________________________________________

#smartlight #designcafeclub #eveniment #designinterior #iluminare #arhitectura #chisinau #interiordesign #event #designers #architet #archilovers #socializing #beautiful_people #productivity #energy
Pe străzile Chișinăului strălucesc luminițe și plutește magia sărbătorilor. Cunoaște autorii celor mai creative vitrine ale brandurilor autohtone!

Câștigătorii  vor  beneficia de un curs intensiv de instruire în Window Display și Visual Merchandising în Marea Britanie.
______________________________________
#designcafeclub #design #exterior #exteriordesign #vitrine #window #windows #display #artofdisplay #chisinau #art #streetart #store #shop #storedisplay #designer #design #youth #youngdesigners #ziphouse #WindowDisplay #VisualMerchandising #merchendaising #christmas #newyear #winners #meet_the_winners
Box House – geometrie modernă într-o „cutie”. Ești curios să vezi cum arată în interior ?
Plină de surprize :) >>> designcafeclub.md >>> link in bio

_______________________________________
#designcafeclub #architecture #designhome #designboom #archdaily #archilovers #archinterior #homedesign #home #arquitetura #homegoals #dreamhome #homearchitecture #contemporary #homesweethome # #instahome #homestyle #homeinspiration #myhome #newhome #homeideas #house #myhome #realestate #propertu #boxhome #modernhome #minimalism #minimalist
La ea acasă florile înfloresc peste noapte iar podoabele nu sunt neapărat din aur. 
Este vorba despre meșterul hand-made ucrainean Natalia Tatarinova, care creează din mărgele lucruri impresionante și speciale.

Ce a identificat în arhive și i-a schimbat total direcția în artă, citește mai departe. >>>designcafeclub.md >>>link in bio

_______________________________________
#designcafeclub #design #decor #margele #nataliatatarinova #handmade #artshare #instaart #beautiful #amazing #handmadewithlove #mywork #artpassion #lineworks #artdecoring #artdecor #giftideas #handmadecrafts #beads #beadsart #beadshandmade #interview #art #designer #fashion #ideasdecoration #brooch
🎄Melania Trump a împodobit bradul! ❄Vezi cum arată decorul de sărbători la Casa Albă. >>> designcafeclub.md >>> link in bio

Tema decorului din acest an este „American Treasures”. Bradul principal are agățat pe el peste 150 de metri de panglică de catifea albastră, pe care sunt inscripționate cu litere aurii denumirile fiecărui stat al SUA și a fiecărui teritoriu pe care îl deține. 
________________________________________

#designcafeclub #design #decor #christmas #christmasdecor #newyear #WhiteHouse #casaalba #decoration #archidaily #christmasy #christmasdecorating #christmastree #tree #craciun #melaniatrump #myhomedecor #specialdecor #whitehouse #christmasparadise #happychritmas #christmasphotography #christmasdesign #inspire_me_home_decor #magic #magicvibes