Construcții uimitoare din întreaga lume - Design Cafe & Club

Construcții uimitoare din întreaga lume

  • august 16, 2018
Construcții uimitoare din întreaga lume

Fie că sunt amplasate în inima orașului sau departe de junglele de beton, construcțiile pe care l-am selectat în acest top te scot din cotidian, iar contemplarea lor te provoacă să îți revizuiești convingerile. Așadar, îți prezentăm câteva structuri din întreaga lume ce uimesc prin esență, funcționalitate și semnificație.

Centrul comercial Polygone Riviera, Franța

Aflat în inima Coastei de Azur, centrul comercial uimește prin stilul glamuros și excentric caracteristic zonei. Polygone Riviera ademenește anual peste 10 milioane de vizitatori nu doar datorită magazinelor de firmă pe care le găzduiește, ci și prin forma care iese vizibil în evidență pe fundalul celorlalte clădiri.

Şarpele Bicicliştilor, Danemarca

De ani buni, Copenhaga tinde să devină unul dintre cele mai prietenoase pentru bicicliști orașe din lume și face pași îndrăzneți în acest sens. Acum patru ani, în capitala daneză a apărut un pod șerpuit (de aici și denumirea de „Șarpele Biciliștilor”) ce se strecoară printre mai multe clădiri de birouri. Podul are 220 de metri lungime, 4 metri lățime și este construit din oţel pentru a căpăta un design suplu, îmbinând astfel funcționalitatea cu esteticul.

Capela Thorncrown, SUA

Unii o consideră ca fiind o capelă bizară, alții însă susțin că arhitectura acesteia este clară nu doar specialiștilor, ci și tuturor vizitatorilor care îi pășesc pragul, complexitatea construcției derivând din îmbinarea unor elemente simple.Cele peste 400 de ferestre și structurile multiple din coloane care se repetă, creează impresia unei alte păduri integrate în mijlocul pădurii. Un alt fapt curios despre această capelă este că ea nu aparține niciunei confesiuni religioase și poate fi vizitată de oricine.

Palatul Muzicii Catalane, Spania

Potrivit specialiștilor, Palatul Muzicii Catalane este unul dintre cele mai frumoase exemple de modernism din Barcelona. Clădirea iese din start în evidență datorită fațadei acoperite cu mozaicuri și capitelurilor cu flori. Cea mai impresionantă parte îi așteptă însă pe vizitatori în interior – un vitraliu enorm albastru-auriu, care simbolizează cerul și soarele.

Motisons Tower, India

Datoriră fațadei colorate, Motisons Tower iese în evidență pe fundalul întregului peisaj al orașului indian Jaipur. Forma clădirii a fost derivată din „lotus”, dar, chiar și așa, construcția este pătrată în plan simetric din toate cele patru laturi. Petalele florii de lotus par să crească din clădire. Fiecare dintre acestea este creată din sticlă colorată și are o geometrie extrem de complicată.

Casă construită pe cascadă, SUA

Este probabil una dintre casele la care mulți visează. Liniile moderne se contopesc cu natura, iar liniștea este întreruptă doar de murmurul ușor al apei. Proiectul aparține arhitectului Frank Lloyd Wright, care este cunoscut prin capacitatea uimitoare de a integra construcțiile în peisaj.

Instalația Pădurea Numerelor, Centrul Național de Artă, Japonia

Instalația a fost creată de arhitectul și designerul francez Emmanuelle Moureaux  în cinstea celei de-a zecea aniversări a Centrului Național de Artă din Tokyo. Cifrele din instalație vizualizează următorii zece ani. Compusă din peste 60000 de numere din hârtie colorată, suspendate de tavan, într-o rețea obișnuită, Pădurea Numerelor nu reprezintă nici pe departe una dintre construcțiile în care au fost integrate tehnologiile sau care pot fi gestionate cu ajutorul lor, acest fapt însă nu o face mai puțin uimitoare.

Sculpturile lui Chad Knight

Sunt, probabil, unele dintre cele mai uimitoare sculpturi virtuale contemporane, iar privindu-le îți dorești să le vezi  realizate nu doar în format digital. Fiind efectuate din linii minimaliste, fine, acestea redau în mod realist figurile umane, iar, combinate cu peisajul, devin obiecte ce te invită la contemplare.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign