Vezi cum arată proiectul de modernizare a aeroportului din Maldive

Colț de Rai rupt din viitor! Vezi cum arată proiectul de modernizare a aeroportului din Maldive

  • noiembrie 26, 2018
  • Imagini:archdaily.com
Colț de Rai rupt din viitor! Vezi cum arată proiectul de modernizare a aeroportului din Maldive

Palmieri pe de o parte, pe cealaltă – sisteme de energie regenerabilă. Cam asta presupune conceptul celor de la CAA Architects, care au câștigat premiul întâi în competiția de creare a Zonei Economice a Aeroportului din Maldive. Proiectul, cu numele de „Ocean’s Heaven” (tr. Paradisul Oceanului), presupune un sistem mix ce îmbrățișează culturile tropicale și sistemele oceanice cu structuri de energie regenerabilă. În contextul încălzirii globale și a creșterii nivelului mării, ansamblul vine ca un nou model de dezvoltare durabilă înainte ca Maldive să dispară din lume pentru totdeauna.

Proiectat cu resurse energetice ecologice, „Ocean’s Heaven” conservă ecosistemul fragil al insulelor Maldive. Proiectul vine ca un răspuns la criza ecologică imensă cu care se confruntă planeta. Conform Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, 40% din gazele cu efect de seră care provoacă încălzirea globală sunt produse de clădiri mari. Dacă atitudinea față de construcția urbană nu se schimbă, soarta unei țări insulare, cum ar fi Maldive, va fi foarte amenințată. Complexul, cu o înălțime relativ mică, vine să îmbunătățească situația datorită sistemelor inovative ecologice ce urmează a fi utilizate. De asemenea, proiectul adoptă o abordare integrată a sistemelor de mediu. Acestea încorporează pe deplin recoltarea apei de ploaie și a energiei solare. De asemnea se presupune exploatarea ventilației încrucișate pasive și a puterii mareelor. Sistemeșe ar putea genera peste 70% din energia electrică necesară în regiune.

Centru multifunțional

Situat pe coasta de est a orașului Hulhumale,  capitala Maldivelor, proiectul este disecat de axa centrală urbană dublă. BUCG, în parteneriat cu guvernul central din Maldive, își propune să dezvolte o suprafață de 60.000 mp. Aceasta va dispune de spații precum: centru comercial, hotel, săli de conferințe și alte facilități.

Inaugurarea „Ocean’s Heaven” este planificată pentru 2021

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova