Clădiri emblematice ale SUA, reinventate în stil neo-gotic

Clădiri emblematice ale SUA, reinventate în stil neo-gotic

  • decembrie 12, 2018
  • Imagini:angieslist.com
Clădiri emblematice ale SUA, reinventate în stil neo-gotic

Obișnuiți să cucerească liniile drepte și înălțimile, arhitecții au lăsat demult în trecut arhitectura cu tendințe romantice. Chiar și așa, unii încă încearcă să readucă în prim-plan liniile curbate și reliefurile populare cândva. Recent, site-ul angieslist.com a făcut publică o selecție din 6 cele mai cunoscute clădiri din SUA, cărora virtual li s-a dat un alt aspect. Deși mai mult caracteristic pentru biserici și catedrale, stilul gotic și-a regăsit existența în edificiile devenite deja simboluri ale Americii. Care sunt aceste clădiri, și ce le-a ieșit designerilor, te invităm să vezi mai jos.

1 Podul Golden Gate (San Francisco, California)

Inaugurat în 1937, podul, care are o lungime totală de 2.737 m, a devenit celebru prin faptul că a fost prima construcție uriașă suspendată la peste 150 m deasupra nivelului apei. În același timp construcția este un exemplu strălucit al stilului arhitectural „Art Deco” târziu din Statele Unite. Pentru și mai multă expresivitate, construcției I s-au adăugat elemente caracteristice stilului gotic.

2 Turnul Terminal (Cleveland, Ohio)

Clasarea pe locul al doilea printre cele mai înalte clădiri din Cleveland este Turnul Terminal, înalt 235 metri înălțime. Construcția sa a început în 1923 și s-a încheiat în 1930. O caracteristică unică pe Terminal Tower este iluminatul exterior elaborat la etajele superioare. Deși este suficient de impresionant, adăugarea vitraliilor strălucitoare și a culorilor suplimentare este exact ceea de ce are nevoie de o clădire destul de veche pentru un nou contract de prelungire a vieții.

3 Turnul The Space Needle (Seattle, Washington)

Acul iconic al lui Edward E. Carlson are un contur suficient de îndrăzneț pentru a rezista modificărilor cosmetice pe care designerii le adaugă. Câteva unghiuri schimbate, alte câteva forme rotunjite adăugate transformă turnul într-o adevărată bijuterie gotică.

4 Memorialul Lincoln (Washington DC, Columbia)

Exteriorul monumentului este inspirat dintr-un templu grec și se întinde pe o suprafață de 58 pe 36 de metri, având o înălțime de 30 metri. Construcția este înconjurată de 36 de coloane în stil Doric, câte una pentru fiecare stat ce compuneau uniunea în momentul morții lui Lincoln. Anume pe aceste coloane a fost concentrat jocul gotic pornit de cei de la angielist.com, care au adăugat ornamente în partea de sus a acestora și semnul trifoiului la ferestre.

5 Muzeul Solomon R. Guggenheim (New York City, New York)

A fost nevoie de 16 ani pentru ca arhitectul Frank Lloyd Wright să finalizeze proiectul pentru Guggenheim. În acest timp el a schițat șase seturi separate de planuri, în total 749 de desene. Nu există nici un indiciu de inspirație gotică în designul final al lui Wright, astfel încât să re-imaginarea  clădirii a necesitat o reinventare totală. Așa au apărut rânduri de coloane spirale în jurul podelelor circulare,  o mulțime de garguie la primul etaj și arcade la intrare.

6 Capela Academiei Forțelor Aeriene SUA (Colorado Springs, Colorado)

Capela Academiei Forțelor Aeriene, așa cum o cunoaștem, este o declarație modernistă structurată în jurul a 17 spire din sticlă și aluminiu, fiecare compusă din 100 de tetraedre. Arhitectul capelei, Walter Netsch de la Skidmore, a invocat câteva dintre cele mai izbitoare idei ale modernismului pentru capodopera din 1963. La un studiu detaliat, chiar și turnurile dramatice ale lui Netsch sputem observa motive gotice. Cu toate acestea, pentru autenticitate, designerii au  schimbat materialul fațadei în piatră și au inclus un vitraliu frontal. Elementele elimină caracterul cheie al contemporaneității Capelei Cadetului în favoarea medievalului

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Darya Golneva @daryagolneva printre cei mai buni designeri ZGeneration - descoperă-i creațiile în articolul de astăzi. 🖤 
Accesează link-ul din BIO ☝️
#designcafeclub #zgeneration #artcor #catwalk #chisinau #moldova #moldovandesignweek
Ți-ai putut imagina vreodată că cărțile de joc ar putea arăta altfel decât cum le cunoști?
Excluzând toate elementele decorative @joedoucet a făcut o capodoperă de #graphicdesign. Un exemplu real de #minimalism pentru @areaware.
Niște simple simboluri geometrice sunt versiuni reductive ale inimilor, treflelor, cupelor și picelor. Deși este necesar să se marcheze spatele cardurilor de reglementare, Joe făcut acest lucru cu linii diagonale minime în loc de grafică ornamentală tipică.
♠️♣️♥️♦️ #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing
Confort, satisfacție, calitate și perfecțiune sunt câteva din caracteristicile pe care și le-ar dori cineva să le aibă în locul pe care îl pot numi ACASĂ.🏠 Compania @astercon_grup  demonstrează cu fiecare proiect că construiesc complexe locative ce se deosebesc prin abordarea lor individuală. 
Descoperă cele mai recente 3 complexe locative care îți pot satisface cerințele unei case perfecte. 
Găsiți link în Bio☝️
Como Uma Canggu - creat pentru plăceri vizuale!

Designed by Atelier Ikebuchi 
Located in Bali, Indonesia📍🇮🇩 #designcafeclub#artsytecture #archdaily #archilovers#designer #design #architecture#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing#interior #interiordesign #design
La Design Talks 32 de sticle de vin bun de la @milestii_mici_winery și-au schimbat înfățișarea. 
32 de etichete a căror design a fost schimbat prin semnăturile designerilor și arhitecților @karim_rashid_official , Eduardo Camarena @productocamarena, @sergeymakhno, @mihaipopescudesigner, Corvin Cristian și a fondatorului Romanian Design Week, @andrei_bortun.
Accesează link-ul din Bio pentru mai multe detalii☝️
Lustră în formă de ghimpe - un design original by @yilmaz_dogan_.
Orice interior are nevoie de un accent ce va pune în valoare încăperea. Un astfel de accent poate fi o lustră neobișnuită. 💡

#designcafeclub#light #lighting #lightingdesign#thorn #design #designbunker#instadesign #designwanted #decor#id #industrialdesign #modern#modernhome #wow #spectacular#interiorwarrior #interiorinspo