Clădiri emblematice ale SUA, reinventate în stil neo-gotic

Clădiri emblematice ale SUA, reinventate în stil neo-gotic

  • decembrie 12, 2018
  • Imagini:angieslist.com
Clădiri emblematice ale SUA, reinventate în stil neo-gotic

Obișnuiți să cucerească liniile drepte și înălțimile, arhitecții au lăsat demult în trecut arhitectura cu tendințe romantice. Chiar și așa, unii încă încearcă să readucă în prim-plan liniile curbate și reliefurile populare cândva. Recent, site-ul angieslist.com a făcut publică o selecție din 6 cele mai cunoscute clădiri din SUA, cărora virtual li s-a dat un alt aspect. Deși mai mult caracteristic pentru biserici și catedrale, stilul gotic și-a regăsit existența în edificiile devenite deja simboluri ale Americii. Care sunt aceste clădiri, și ce le-a ieșit designerilor, te invităm să vezi mai jos.

1 Podul Golden Gate (San Francisco, California)

Inaugurat în 1937, podul, care are o lungime totală de 2.737 m, a devenit celebru prin faptul că a fost prima construcție uriașă suspendată la peste 150 m deasupra nivelului apei. În același timp construcția este un exemplu strălucit al stilului arhitectural „Art Deco” târziu din Statele Unite. Pentru și mai multă expresivitate, construcției I s-au adăugat elemente caracteristice stilului gotic.

2 Turnul Terminal (Cleveland, Ohio)

Clasarea pe locul al doilea printre cele mai înalte clădiri din Cleveland este Turnul Terminal, înalt 235 metri înălțime. Construcția sa a început în 1923 și s-a încheiat în 1930. O caracteristică unică pe Terminal Tower este iluminatul exterior elaborat la etajele superioare. Deși este suficient de impresionant, adăugarea vitraliilor strălucitoare și a culorilor suplimentare este exact ceea de ce are nevoie de o clădire destul de veche pentru un nou contract de prelungire a vieții.

3 Turnul The Space Needle (Seattle, Washington)

Acul iconic al lui Edward E. Carlson are un contur suficient de îndrăzneț pentru a rezista modificărilor cosmetice pe care designerii le adaugă. Câteva unghiuri schimbate, alte câteva forme rotunjite adăugate transformă turnul într-o adevărată bijuterie gotică.

4 Memorialul Lincoln (Washington DC, Columbia)

Exteriorul monumentului este inspirat dintr-un templu grec și se întinde pe o suprafață de 58 pe 36 de metri, având o înălțime de 30 metri. Construcția este înconjurată de 36 de coloane în stil Doric, câte una pentru fiecare stat ce compuneau uniunea în momentul morții lui Lincoln. Anume pe aceste coloane a fost concentrat jocul gotic pornit de cei de la angielist.com, care au adăugat ornamente în partea de sus a acestora și semnul trifoiului la ferestre.

5 Muzeul Solomon R. Guggenheim (New York City, New York)

A fost nevoie de 16 ani pentru ca arhitectul Frank Lloyd Wright să finalizeze proiectul pentru Guggenheim. În acest timp el a schițat șase seturi separate de planuri, în total 749 de desene. Nu există nici un indiciu de inspirație gotică în designul final al lui Wright, astfel încât să re-imaginarea  clădirii a necesitat o reinventare totală. Așa au apărut rânduri de coloane spirale în jurul podelelor circulare,  o mulțime de garguie la primul etaj și arcade la intrare.

6 Capela Academiei Forțelor Aeriene SUA (Colorado Springs, Colorado)

Capela Academiei Forțelor Aeriene, așa cum o cunoaștem, este o declarație modernistă structurată în jurul a 17 spire din sticlă și aluminiu, fiecare compusă din 100 de tetraedre. Arhitectul capelei, Walter Netsch de la Skidmore, a invocat câteva dintre cele mai izbitoare idei ale modernismului pentru capodopera din 1963. La un studiu detaliat, chiar și turnurile dramatice ale lui Netsch sputem observa motive gotice. Cu toate acestea, pentru autenticitate, designerii au  schimbat materialul fațadei în piatră și au inclus un vitraliu frontal. Elementele elimină caracterul cheie al contemporaneității Capelei Cadetului în favoarea medievalului

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
🖤Te invităm să cunoști mai multe detalii despre fabuloasa punte de observare din New York.
Proiectul, intitulat temporar Vessel, creat de studioul englez Heatherwick Studio , are menirea de a deveni centrul de greutate al noului spațiu public de la Hudson Yards.
Link in Bio☝️
#designcafeclub #architecture #newyork #hudsonyards #vessel #architecture_hunter #decor #art
🔨⛵️Glass sculpture by @benyoung_sculpture.

#benyoung #brokenliquid#glasssculpture #glassart #sculpture #art#glass #concrete #ocean #yacht #sailboat#sea
Nu ești fan Living Coral, dar vrei să fii în tendințe? Află că există alternative! 
Spiced Honey este o culoare cu o nuanță mai calmă dar și mai neutră, potrivită pentru orice încăpere: cameră pentru copii, living, bucătărie sau dormitor.
Culoarea a fost aleasă de una dintre cele mai recunoscute companii în domeniul vopselelor, @sadolinmoldova.
Link în Bio ☝️#designcafeclub #sadolinmoldova #spicedhoney #livingcoral #designinterior #designideas
@ardexline, importatori de materiale de construcție pe teritoriul Republicii Moldova. 
Compania pune accent pe lucrul cu gresie porțelanată, faianță sanitară și mobilier de design înalt, colaborând cu producători Europeni de talie înaltă.
La expoziția Italian Design Day vor prezenta plăcile @emilgroup: Nero Antico, Raku Nero, Quarzo, Fossil Brown, Calacatta.
#expozitie #expo #italiandesignday
Lampă ce imită Luna. 🌕
Lampa se aprinde atunci când scoate dopul și se oprește atunci când este pus la loc. 
#designcafeclub #inspiration #decor #art #interiors #luster #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
⭐Ești din domeniul Industriilor Creative? 
Atunci pe 23 Martie nu trebuie să ratezi evenimentul Italian Design Day 2019.
Vezi Link în Bio ☝️#designcafeclub #design #event #italiandesignday2019 #interiordesign #ambasciataditalia #castelmimi #chisinau