Cinci școli care arată fantastic! - Design Cafe & Club

Cinci școli care arată fantastic!

  • noiembrie 1, 2018
Cinci școli care arată fantastic!

Educația a depășit demult conceptul de bănci amenajate în rânduri, în care copiii stau cuminți și răsfoiesc manualele. Unele dintre instituții nu doar că au adăugat procesului de învățământ noi metode de predare și au integrat în acesta tehnologiile inovative, ci au mers mai departe, schimbând însăși conceptul de școală și transformând clădirile lor în adevărate minunății, cu o arhitectură și design fantastic. Iată cinci exemple care demonstrează că școala nu mai e plictisitoare!

Ørestad Gymnasium – Copenhaga, Danemarca

Ørestad Gymnasium este, de fapt, o sală de clasă uriașă, unde în jur de 1.100 de elevi petrec jumătate din timpul lor învățând diferit și nu în stilul tradițional educațional. Spațiul a fost împărțit în diferite secțiuni de formă rotundă, iar elevii primesc e-books și alte materiale electronice în loc de cărți. Spaţiul a fost gândit în acest fel pentru a încuraja gândirea creativă şi flexibilitatea tinerilor.

Școala WeGrow – New York, SUA

Colaborarea dintre WeWork și BIG arată o altă latură a educației. Pentru școala WeGrow, Bjarke Ingels Group a creat ecosistem natural în miniatură. Departe de conceptual tradițional al auditoriilor cu bănci amenajate în rânduri, peisajul interactiv de învățare de 10.000 de metri pătrați este conceput pentru a îngriji creșterea, spiritul și mintea copilului din secolul 21

Şcoala unde copiii învaţă pe „munţi”, în „peşteri” sau la umbra „copacilor”- Stockholm, Suedia

Țările nordice sunt cunoscute în general prin eficiența sistemului educațional, iar acest lucru se datorează nu doar programului de învățământ, ci și ambianței create. Exemplul perfect de ambianță creativă care stimulează dezvoltarea este și această şcoală din Stockholm. Datorită unor designeri talentaţi, clădirea pare mai degrabă o lume magică în care cei mici pot să escaladeze un munte, să se joace sub un copac sau să intre într-o peşteră.

Şcoala Steve Jobs – Amsterdam, Olanda

Potrivit reprezentanţilor acestei şcoli, fiecare elev ar trebui să aibă un plan individual de studiu, care să ia în calcul talentele, abilităţile şi interesele proprii, cauză din care, fiecare elev primește propriul IPad pe care sunt instalate programele menite să-i faciliteze procesul de învățare. Bineînțeles că direcția non-conformistă a programului de studiu nu avea cum să nu influențeze și amenajarea școlii. Astfel pe lângă înlocuirea cărților și caietelor cu gadgeturi, în școală au fost înlocuite și băncile și scaunele clasice, oferind copiilor săli pline de culoare. Şcoala primeşte elevi cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani.

Liceul „Marcel Sembat” – Sotteville-lès-Rouen, Franța

Liceul „Marcel Sembat” mai este numit și „cea mai verde școală” din Europa. Lucru care se datorează, incontestabil faptului că pe aproape fiecare metru din acoperişul său a fost sădită iarbă, care a crescut într-un folosit gazon de toată frumusețea. De asemenea și curţile clădirii sunt acoperite de vegetaţie. Aspectul neobișnuit al școlii a născut din ideea că statul într-o sală de clasă plină de praf este dăunător pentru elevi şi că ei ar trebui să petreacă mai mult timp în aer curat. Când vremea este frumoasă, orele se ţin chiar la iarbă verde.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
KORAL Kitchen Solutions este distribuitorul oficial și exclusiv în Moldova a faimosului brand italian - @smegstoresitalia. 
@smegmoldova_ - designer aparate de uz casnic, dezvoltate în colaborare cu designeri de renume mondial. Deja a treia generație a familiei Bertazzoni, care a fondat compania în 1948, contribuie la păstrarea reputației mărcii, oferind cele mai bune soluții de design și tehnologii impecabile pentru bucătăria dvs..
În cadrul expoziției Italian Design Day vor fi expuse mai multe produse printre care 2 aparate de bucătărie semnate de brandul @dolcegabbana .
🖤Te invităm să cunoști mai multe detalii despre fabuloasa punte de observare din New York.
Proiectul, intitulat temporar Vessel, creat de studioul englez Heatherwick Studio , are menirea de a deveni centrul de greutate al noului spațiu public de la Hudson Yards.
Link in Bio☝️
#designcafeclub #architecture #newyork #hudsonyards #vessel #architecture_hunter #decor #art
🔨⛵️Glass sculpture by @benyoung_sculpture.

#benyoung #brokenliquid#glasssculpture #glassart #sculpture #art#glass #concrete #ocean #yacht #sailboat#sea
Nu ești fan Living Coral, dar vrei să fii în tendințe? Află că există alternative! 
Spiced Honey este o culoare cu o nuanță mai calmă dar și mai neutră, potrivită pentru orice încăpere: cameră pentru copii, living, bucătărie sau dormitor.
Culoarea a fost aleasă de una dintre cele mai recunoscute companii în domeniul vopselelor, @sadolinmoldova.
Link în Bio ☝️#designcafeclub #sadolinmoldova #spicedhoney #livingcoral #designinterior #designideas
@ardexline, importatori de materiale de construcție pe teritoriul Republicii Moldova. 
Compania pune accent pe lucrul cu gresie porțelanată, faianță sanitară și mobilier de design înalt, colaborând cu producători Europeni de talie înaltă.
La expoziția Italian Design Day vor prezenta plăcile @emilgroup: Nero Antico, Raku Nero, Quarzo, Fossil Brown, Calacatta.
#expozitie #expo #italiandesignday
Lampă ce imită Luna. 🌕
Lampa se aprinde atunci când scoate dopul și se oprește atunci când este pus la loc. 
#designcafeclub #inspiration #decor #art #interiors #luster #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like