Cele mai impresionante săli de spectacole din întreaga lume - Design Cafe & Club

Cele mai impresionante săli de spectacole din întreaga lume

  • august 23, 2018
Cele mai impresionante săli de spectacole din întreaga lume

Bineînțeles că sălile de spectacol sunt percepute ca obiective culturale și sunt vizitate pentru artiștii de renume care își demonstrează măiestria pe scenele lor. Există însă o dimensiune a acestora care vă va lăsa să vă bucurați de artă fără a cumpăra bilet – arhitectura. Iată câteva dintre sălile de concerte din întreaga lume ce merită a fi vizitate nu doar pentru spectacole.

Marele Teatru Național, Beijing, China

Clădirea ovală a fost proiectată de arhitectul francezul Paul André, iar construcția acesteia a durat din decembrie 2001 până în decembrie 2007. Cupolă elipsoidă din sticlă și titan măsoară 212 metri lungime, 46 metri înălțime și se ridică în mijlocul unui lac  artificial. Cele trei săli principale ale teatrului pot găzdui cel puțin 6.500 de spectatori. Construcția acestei imense clădiri futuriste din centrul istoric al capitalei chineze a provocat controverse mari în legătura cu coerența sa în acel mediu, precum și din cauza costurilor exorbitante și în continuă creștere în timpul construcției.

Auditorio de Tenerife, Insulele Canare, Spania

Auditorio de Tenerife, situat în capitala Insulelor Canare, Santa Cruz de Tenerife (Spania), este o construcție polivalentă, opera arhitectului spaniol Santiago Calatrava Valls. Construcția a început în 1997 și s-a încheiat în 2003. Construcția a devenit instantaneu un simbol al orașului și al insulei Tenerife, fiind considerată cea mai frumoasă clădire modernă din arhipelag. Clădirea Auditoriumului este una dintre cele mai emblematice edificii ale arhitecturii spaniole

Opera din Dortmund,  Dortmund, Germania

Actuala clădire a Operei din Dortmund a fost construită la mijlocul secolului trecut, luând locul  celei distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Noua clădire a fost proiectată de arhitecții Heinrich Rosskotten și Edgar Tritthart. Aceasta iese în evidență datorită acoperișului în formă de cupolă, dintr-un material subțire. În pofida exteriorului atractiv, a trecut ceva vreme de când sala de 1170 de persoane a fost plină cu spectatori.

Centrul de Artă din Melbourne, Australia

Centru de Artă din Melbourne este destinația perfectă pentru cei interesați de vizionarea spectacolelor și a artelor vizuale complexe. Centrul, însă, iese în evidență nu doar prin destinația sa cultural, ci și prin arhitectura neobișnuită. Turnului Centrului de Artă a devenit un simbol ușor de recunoscut al orașului Melbourne, ridicându-se ca un far ce este vizibil atât ziua, cât și noaptea. Proiectul aparține arhitectului Sir Roy Grounds și, chiar dacă planul a fost aprobat încă în 1960, construcția a fost finalizată abia 24 de ani mai târziu.

Sala de Concerte „Walt Disney”, Los Angeles, California

Construcția, care a fost finisată în 2003, găzduiește Filarmonica din Los Angeles. Autorul excentricului proiect este Frank Gehry, iar costurile finale ale acestuia se ridică la 274 milioane de dolari. În ciuda exteriorului futurist, acustica sălii este aproape perfectă, iar, într-un mod inedit, orchestra și spectatorii se află la același nivel, fără balcoane, separeuri sau chiar coloane care să limiteze accesul la spectacol.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova