Cele mai citite articole DCC Blog din 2019 - Design Cafe & Club

Cele mai citite articole DCC Blog din 2019

  • decembrie 30, 2019
  • Timp de citire:3 minute
Cele mai citite articole DCC Blog din 2019

Așa cum se cuvine, la sfârșit de an trasăm linia și facem totalurile. V-am făcut cunoștințe cu o mulțime de personaje, v-am informat despre zeci de evenimente și v-am oferit doza de inspirație zilnică. Încheiem 2019 cu topul articolelor care v-au plăcut cel mai mult și vă invităm să le recitiți.

1 . Școala DCC – aventura ta către cunoașterea artei esteticului

Se pare că, încet, dar sigur, ne atingem scopul! Așa se face că tot mai mulți dintre voi își doresc să cunoască și să pătrundă în frumoasa lume a designului, iar cea mai bună metodă este să urmeze cursurile DCC School. Altfel nu ne putem explica de ce anume acest material este în topul accesărilor de pe DCC Blog.

2 Piotr Alii – designerul care își trăiește resemnat propriul „Blăstăm Basarabean”

A devenit cunoscut întâi pentru îndrăzneala performance-urilor sale, acest lucru aducând după sine atenția asupra modului în care își gândește și modelează hainele. Pe Piotr Alii, autorul controversatului Fashion Performance „Blăstăm Basarabean”, îl putem numi designer vestimentar, dar îi putem spune și artist – lucru care e mai veridic. Este probabil singurul om care nu vede în cuvântul „blestem” o noțiune a cărei esență trebuie combătută. Vezi mai jos de ce a acceptat și a început să-și trăiască propriul „Blăstăm Basarabean” creând articole vestimentare. Citește întreg articolul și vezi ce ne-a mărturisit!

3 Cunoaște-l pe Ion Cebotari, moldoveanul premiat la un concurs internațional de film

Ion Cebotari este un moldovean stabilit cu traiul în Canada și face parte din categoria conaționalilor noștri cu care ne putem mândri. Acolo s-a dezvoltat ca animator, obținând în acest an premiul pentru cel mai bun film de animaţie la Festivalul de Film Fantasy din Menton, Franţa. Ne-a mărturisit că filmul „Otilia: l’histoire d’un rêve brisé”, cel cu care a câștigat premiul, îi este dedicat fiice sale. Și ne-a mai spus că, cel puțin, un vis a fost salvat datorită animației sale. Despre ce este vorba, te invităm să citești aici.

4 „Arhitectura dulce” sau „Când geometria cucerește cofetăria”

Nici torturile nu mai sunt ce au fost, sunt mai… spectaculoase. Blatul, crema dulce și aromele iau linii arhitecturale, atât de neobișnuite încât până nu guști, nu poți crede că ceea ce vezi e un tort. Care sunt ultimele tendințe ale gustului, dar și cele mai noi forme ale acestuia am aflat de la cofetăreasa Alexandra Oveshkova. Amintește-ți aici despre ce am vorbit!

5 Nicoleta Stati: „DCC Agency – agenția ideilor creative”DCC Agency

Pictorița Nicoleta Stati și-a dedicat ultimii ani dezvoltării domeniului artelor plastice. De curând, ea s-a alătura echipei DCC, în calitate de Art Director al viitoarei platforme DCC Agency, devenind astfel generatorul de idei al proaspetei agenții. A pictat, a susținut tinerele talente din Republica Moldova, în calitate de director al Liceului Academic de Artă Plastică „Igor Vieru”, iar acum deschide un nou capitol în activitatea sa creativă. Am încercat să aflăm când urmează să intre în noul rol și ce magie urmează să se întâmple. Ea a ridicat cortina și ne-a povestit mai tot ce trebuie să știm noi și publicul nostru.