Ce te așteaptă la #MDW19 ? - Design Cafe & Club

Ce te așteaptă la #MDW19 ?

  • martie 5, 2019
Ce te așteaptă la #MDW19 ?

Inspirație! Și în acest an, la fel ca în 2018, ne propunem să te inspirăm. Tocmai din această cauză, vrem să îți oferim o nouă ediție Moldovan Design Week în care să te contopești cu creativitatea și arta. Pentru #MDW19 ți-am pregătit un program plin de evenimente pe care să le savurezi o săptămână întreagă, între 3 și 9 iunie. Trei cartiere creative, o expoziție dedicată industriilor creative, workshop-uri, Design Talks, design shop și multe alte scenarii….

Here we go!

Expoziția Centrală (3-9 iunie)

#MDW19

Este evident că îți vom oferi o Expoziție Centrală în care vom concentra toate industriile creative din țară. Cu această ocazie te invită, să descoperi și o nouă locație – Hub-ul ARTCOR, atelierul care va găzdui expoziția principală MDW19. Apropo, încă mai ai timp să devii participant al acesteia, nu trebuie decât să te înregistrezi aici. La fel ca și la prima ediție, poți aplica dacă reprezinți unul dintre următoarele domenii:

  • Arhitectură + design;
  • Fashion;
  • Design grafic;
  • Design de produs;
  • Animație;
  • AR/VR
  • Performance;
  • Multidisciplinar ( tehnologie + spațiu/design, fotografie, proiecții, sculptură, pictură).

Țara Oaspete (3-9 iunie)

#MDW19

În cadrul Moldovan Design Week vrem să aducem în fața publicului parteneri internaționali a căror experiență va adăuga valoare celui mai mare festival dedicat industriilor creative. În 2018, Țara Oaspete a evenimentului a fost România, devenind, prin intermediul Romanian Design Week, un participant valoros și un partener de încredere MDW. Și pentru ediția din 2019 ne-am propus să împrumutăm din experiența internațională.

Scuarul Palatului Național și MDW Design Shop (3-9 iunie)

#MDW19

La o distanță de câteva intersecții îți oferim o altă zonă de activare – Palatul Național ”Nicolae Sulac”.  Scuarul acestuia va găzdui evenimente interactive și instalații, iar în interior îți aducem tot ce înseamnă design în Republica Moldova și organizăm un pop-up shop pe care îl vei putea vizita pe parcursul întregii expoziții.

Design Talks (7 iunie)

#MDW19

Și în 2019 aducem în fața publicului specialiști cu renume internațional. Designeri, arhitecți, artiști și alți specialiști în domeniu deschid pentru tine cortina și te lasă să pătrunzi în culisele teatrului în care se plăsmuiește viitorul.

Parcul Universității Tehnice din Moldova (eveniment al partenerului Red Bull/ 7 iunie)

#MDW19

Amalgam de emoții și transformări urbane creative! Curtea campusului UTM de la Râșcani va găzdui trei artiști de graffiti, care vor da culoare pereților. Creat de RedBull, evenimentul promite a fi energizant!

Noaptea Studiourilor de Creație (6 iunie)

#MDW19

Noaptea Studiourilor de Creație este evenimentul prin care invităm publicul să descopere locurile unde ia naștere cele mai neobișnuite proiecte. Este o seară plină de evenimente interactive care se petrec simultan în mai multe sedii a companiilor din domeniul industriilor creative. Dacă te numeri printre cei care vor să arate tuturor unde se nasc ideile creative, nu ezita să-ți înregistrezi atelierul aici.

Așadar, înarmează-te cu răbdare și fii cu ochii pe noi pentru a nu pierde cel mai tare început de vară!

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign