Casă în grădină sau casă pe Marte? Vezi cum arată acestea! - Design Cafe & Club
octombrie 16, 2018

Casă în grădină sau casă pe Marte? Vezi cum arată acestea!

Casă în grădină sau casă pe Marte? Vezi cum arată acestea!

Ce fel crezi că ar trebui să arate o casă în care să te adăpostești pe Marte? Dar o grădină care îți devine locuință? E mult probabil să nu ai răspuns la aceste întrebări. Ei bine, arhitecții au! 10 concepte de case futuriste au fost prezentate de arhitecți celebri din întreaga lume la House Vision China 2018. Proiectul a fost creat drept unul de cercetare culturală, având la bază conceptul  de „ noua viață în viitor”. Împreună cu arhitecții și companiile participante, expoziția își propune să construiască cercetări culturale în jurul casei a viitorului, ce sunt realizate la un raport de 1:1. Iată cele 10 exemple de futurism prezentate la Beijing.

1 Navă de beton, de Haier, Atelier FCJZ

Construcția are la bază noțiunea de casă tradițională cu curte interioară, caracteristică Beijingului. Arhitecții au decis să reinterpreteze conceptul obișnuit și au adus natura înăuntru locuinței. Astfel, în centru casei a apărut un atrium în care a fost sădită o grădină interioară. Mergând pe ideea că limitele dintre spațiile interioare și exterioare pot fi complet deschise, curtea a fost integrată literalmente în interiorul casei, devenind astfel  o parte integrantă a arhitecturii.

2 HouseATO, de Atelier Deshaus

Proiectat ca o „pictogramă”, HouseATO a fost inspirat de formele pe carele iau lucrările biroului de proiectare al lui Liu Yichun. Construcția are două componente esențiale: un suport pentru acoperiș și un prototip de platformă. Clădirea poartă în sine ideea maleabilității spațiului, iar lucrarea are și o dimensiune artistică. Această locuință a viitorului venind să demonstreze modul în care oamenii  înțeleg schimbările care pot apărea în spațiu.

3 Casa Verde, de Yang Mingjie, YANG DESlGN

Casa Verde explorează un mod de utilizare mai eficientă a energiei în casă, incluzând chiar utilizarea plantelor pentru stocarea energiei. Energia captată este transformată în lumină și apă, lumina și apa sunt stocate în plante, iar plantele sunt legate de oameni.  Prin lucrarea sa, Yang Mingjie vrea să arate  un nou tip de casă pastoral, una ce poate redefini relația dintre energie și casă.

4 MARS Case, de OPEN Architecture, Xiaomi

Prototipul a fost creat pentru cazul în care omenirea ar fi forțată să se stabilească pe Marte. Fără resursele naturale  de care sunt dependenți, locuitorii ar trebui să reducă consumul și să utilizeze doar resursele esențiale minime. În acest caz, reciclarea devine un mijloc de supraviețuire. MARS Case  este exemplul unei case ideale pentru aceste condiții, care combină perfect tehnologia, designul produsului și arhitectura.

5 400 de Case-cutii, de Qingshan Zhou Ping, BLUE Architecture

Proiectul reprezintă o îmbinare dintre arhitectură și mobilier.  Inspirate din conceptul de cutie, mini-casele pot fi combinate în comun, într-un spațiu liber. Împrumutând din aspectul mobilei, acestea oferă intimitate la interior, iar aspectul exterior comoditatea unor piese minimaliste. Casele sunt echipate cu roți și sunt mobile.

6 Zero Boundary, de Japan Design Center

Zero Boundary explorează un nou peisaj rezidențial, în care sunteliminate limitele interioare și exterioare ale întregii clădiri și care oferă mai multe posibilități pentru casă. Ferestrele de colț luminează uniform spațiul interior, creând senzația de cald și spațios.Odată cu evoluția continuă a spațiilor de locuit. a crescut și  cerințele față de eficiența energetic a acestora, dar și a nivelului de viați a locatarilor, iar casa Zero Boundary le îndeplinește pe ambele.

7 MUJI Staff Housing, de MUJI, Hasegawa

Ai vrea să trăiești cu colegii tăi? Un nou concept al firmei de articole de îmbrăcăminte și îmbrăcăminte Muji face că această idée poate fi ispititoare. Arhitectul Go Hasegawa a proiectat un spațiu în care colegii pot conviețui, având totuși intimitate. Proiectul a fost realizat special pentru angajații din biroul lui Muji din Shanghai, care pot călători până la trei ore, într-un singur sens, pentru a veni sau pleca de la lucru. Este o problemă comună în orașele mari din întreaga lume, iar designul lui Hasegawa este menit să echilibreze economisirea spațiului cu intimitatea.

8 Infinite Living de TCL, Crossboundaries

Infinite Living se întoarce la Zenul oriental și acordă atenție găsirii nevoilor oamenilor într-o lume haotică. Elementele de bază ale arhitecturii sunt planurile orizontale și vertical. În proiect au fost dezvăluite în toată amploarea produsele TCL, a căror televizoarele  au fost utilizate în proiect nu numai pentru a satisface nevoile unei vieți inteligente, ci și pentru a construi o realitate virtuală.

9 Living Garden, de Hanergy, MAD Architects

Living Garden, concepută în parteneriat cu Hanergy, distruge granițele dintre interior și exterior, oferind locuitorilor sentimentul că trăiesc în sânul naturii. Structura sa, de tip grid, este stratificată cu sticlă translucidă, impermeabilă, care protejează „interiorul” de ploaie și, în același timp, asigură și ventilație natural, permițînd permite luminii solare să pătrundă în interior

10 ScopeHome, de MINI LIVING Urban Cabin, Penda

Sun Dayong a explorat modul în care oamenii pot obține o calitate superioară a vieții într-un spațiu de 15 metri pătrați. Proiectul abordează două dimensiuni. Prima este reflectarea nivelului fizic, prin care se construiește un dialog cu mediul înconjurător. Ce de-a doua este memoria nivelului spiritual, a cărei importanță este mare în pofida procesului de dezvoltare rapidă societății.

  • Imagini: archdaily.com

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Șase vitrine creative, în următoarea etapă Art of Display.
⠀
Vezi cine sunt finaliștii și cum vor arăta în scurt timp vitrinele brandurilor din Chișinău 😍- link in BIO.
⠀
#designcafeclub.md #ziphouse #artofdisplay #decorationideas #decor #design #magic #vibes #mood #christmas #christmasishere #christmasdecor #display #displaydecor #art #artistic #photorealistic #chisinau #orasulmeu #street #street_vibes
🎁 Primești cadou 436 lei la fiecare mp fiindcă ai 40% reducere la gresie #intarsio și #neoclassico. 
Accesează >>> shop.designcafeclub.md și prinde oferta! ♡

#designcafeclub #shopdcc #gresie #sales #reducere #design #interiordesign #designbathroom #designproject #gift #gift🎁 #designlifestyle
⠀
Pe Oleg Bajura deja îl cunoașteți.
⠀
📷 Arhitectul se face remarcat nu doar prin prisma profesiei pe care o are, ci și datorită pasiunii pentru #fotografie în care pune emoție și artă.
⠀
📷 Citeste mai departe despre fotografia care i-a adus locul 1 la un concurs internațional de fotografie 》Link în bio.⠀
.
.
@arhitecturalphoto #designcafeclub #chisinau #architecturalphoto #olegbajura #architect #architecure #hobby #photography #photographer #archilovers #architectlife #muzeudearte  #photoofthedays #moodygrams #vzcomood #visualgrams #citykillerz #loaded_lenses #all2epic #infinity_urban #unknownperspectives #bigworld #bigworld_shotz #visualambassadors #citygrammers #exploretocreate #streetsvision #waytoill  #urbanandstreet
[] Natalia Berezovskaia este tânără și ambițioasă și în scurt timp a devenit unul dintre designerii de succes din România. .
.
[] Împreună cu soțul ei a fondat propriul studio de design, iar pe lângă aceasta este și autoarea blogului thefamousdesign.ro
.
. [] Află care a fost cel mai trasnit proiect realizat de ea și de ce a plecat de la Bălți.☝️
.
.
.》Link în BIO ---------------------------------------------------------------------------- @thefamousdesign #designcafeclub #nataliaberezovskaia #designer #interiordesigner #interiordesign #design #designerlifestyle #lifestyle #howtobecomeadesigner #romaniandesigners #designproject #designer #interior #homedesign #interior #inspiration #love #chisinau #romaniandesigner #thworldofinteriors #interiors #interiorstyle #interiorstyling #inspiremehomedecor #roomdecor #homedecor
/// TOP WORLD INSPIRATION | ARHITECTURĂ ÎN ASIA DE SUD ///
⠀
Cunoscută pentru arhitectura templelor antice și a culturii sale, Asia de Sud este atractivă pentru aventurierii curioși. Și e pe bună dreptate fiindcă regiunea este înzestrată cu cele mai vechi construcții pe care le are omenirea.
⠀
Unul dintre ele este muzeul ArtScience din Singapore.
⠀
Clădirea constituie una dintre principale ale Marina Bay Sands.  Este foarte cunoscut datorita exponatelor pe care le găzduiește, dar și arhitecturii neobișnuite pe care o are.
⠀
Construcția a fost proiectată de arhitectul Moshe Safdie și reprezintă  o combinație de zece degete sau două mâini deschise.
⠀
Vârful fiecăruia dintre cele zece segmente are o serie de filtre care atrage lumină naturală și o canalizează în muzeu, expunând exponatele sale în cea mai buna lumina.
⠀
Citește mai departe pe designcafeclub.md despre
. ○° aeroportul din Bangkok, recent renovat care vine cu soluții de ultimă generație
○° Henderson Waves- cel mai înalt pod pietonal din regiune
○° Școala Verde construită doar din bambus (Indonezia);
○° Turnurile Petronas - cele mai înalte turnuri gemene din întreaga lume (Malaiezia) .
. 》Link in BIO
Săptămâna trecută în India a fost inaugurată cea mai înaltă statuie din lume - de două ori mai înaltă decât renumita Statuie a Libertății.
⠀
🗿 cântărește aproximativ 67.000 de tone;
⠀
🗿 este acoperită de aproximativ 12.000 de panouri de bronz;
⠀
🗿 are o suprafață de 20.000 de metri pătrați;
⠀
🗿este înconjurată de un lac artificial de 12 km pătrați. Lacul a fost realizat timp de cinci ani și a costat în total 420 de milioane de dolari;
⠀
Impresionante cifre, de acord, dar n-ai citit principalul, Statuia Unității a luat chipul  viceprim-ministrului Indiei.😲
⠀
🗿 Citește mai departe pe designcafeclub.md. Link in bio. 👆 
#designcafeclub #news #newarticle #talleststatueintheworld #topworld #architecture #art #artist #india #statue #indiastatue #travel #bestdestination #artnews #picoftheday #instatravel #ourplanetdaily #welltravelled #traveltherenext #holiday #vacations #liveauthentic