Casă în grădină sau casă pe Marte? Vezi cum arată acestea! - Design Cafe & Club

Casă în grădină sau casă pe Marte? Vezi cum arată acestea!

  • octombrie 16, 2018
  • Imagini:archdaily.com
Casă în grădină sau casă pe Marte? Vezi cum arată acestea!

Ce fel crezi că ar trebui să arate o casă în care să te adăpostești pe Marte? Dar o grădină care îți devine locuință? E mult probabil să nu ai răspuns la aceste întrebări. Ei bine, arhitecții au! 10 concepte de case futuriste au fost prezentate de arhitecți celebri din întreaga lume la House Vision China 2018. Proiectul a fost creat drept unul de cercetare culturală, având la bază conceptul  de „ noua viață în viitor”. Împreună cu arhitecții și companiile participante, expoziția își propune să construiască cercetări culturale în jurul casei a viitorului, ce sunt realizate la un raport de 1:1. Iată cele 10 exemple de futurism prezentate la Beijing.

1 Navă de beton, de Haier, Atelier FCJZ

Construcția are la bază noțiunea de casă tradițională cu curte interioară, caracteristică Beijingului. Arhitecții au decis să reinterpreteze conceptul obișnuit și au adus natura înăuntru locuinței. Astfel, în centru casei a apărut un atrium în care a fost sădită o grădină interioară. Mergând pe ideea că limitele dintre spațiile interioare și exterioare pot fi complet deschise, curtea a fost integrată literalmente în interiorul casei, devenind astfel  o parte integrantă a arhitecturii.

2 HouseATO, de Atelier Deshaus

Proiectat ca o „pictogramă”, HouseATO a fost inspirat de formele pe carele iau lucrările biroului de proiectare al lui Liu Yichun. Construcția are două componente esențiale: un suport pentru acoperiș și un prototip de platformă. Clădirea poartă în sine ideea maleabilității spațiului, iar lucrarea are și o dimensiune artistică. Această locuință a viitorului venind să demonstreze modul în care oamenii  înțeleg schimbările care pot apărea în spațiu.

3 Casa Verde, de Yang Mingjie, YANG DESlGN

Casa Verde explorează un mod de utilizare mai eficientă a energiei în casă, incluzând chiar utilizarea plantelor pentru stocarea energiei. Energia captată este transformată în lumină și apă, lumina și apa sunt stocate în plante, iar plantele sunt legate de oameni.  Prin lucrarea sa, Yang Mingjie vrea să arate  un nou tip de casă pastoral, una ce poate redefini relația dintre energie și casă.

4 MARS Case, de OPEN Architecture, Xiaomi

Prototipul a fost creat pentru cazul în care omenirea ar fi forțată să se stabilească pe Marte. Fără resursele naturale  de care sunt dependenți, locuitorii ar trebui să reducă consumul și să utilizeze doar resursele esențiale minime. În acest caz, reciclarea devine un mijloc de supraviețuire. MARS Case  este exemplul unei case ideale pentru aceste condiții, care combină perfect tehnologia, designul produsului și arhitectura.

5 400 de Case-cutii, de Qingshan Zhou Ping, BLUE Architecture

Proiectul reprezintă o îmbinare dintre arhitectură și mobilier.  Inspirate din conceptul de cutie, mini-casele pot fi combinate în comun, într-un spațiu liber. Împrumutând din aspectul mobilei, acestea oferă intimitate la interior, iar aspectul exterior comoditatea unor piese minimaliste. Casele sunt echipate cu roți și sunt mobile.

6 Zero Boundary, de Japan Design Center

Zero Boundary explorează un nou peisaj rezidențial, în care sunteliminate limitele interioare și exterioare ale întregii clădiri și care oferă mai multe posibilități pentru casă. Ferestrele de colț luminează uniform spațiul interior, creând senzația de cald și spațios.Odată cu evoluția continuă a spațiilor de locuit. a crescut și  cerințele față de eficiența energetic a acestora, dar și a nivelului de viați a locatarilor, iar casa Zero Boundary le îndeplinește pe ambele.

7 MUJI Staff Housing, de MUJI, Hasegawa

Ai vrea să trăiești cu colegii tăi? Un nou concept al firmei de articole de îmbrăcăminte și îmbrăcăminte Muji face că această idée poate fi ispititoare. Arhitectul Go Hasegawa a proiectat un spațiu în care colegii pot conviețui, având totuși intimitate. Proiectul a fost realizat special pentru angajații din biroul lui Muji din Shanghai, care pot călători până la trei ore, într-un singur sens, pentru a veni sau pleca de la lucru. Este o problemă comună în orașele mari din întreaga lume, iar designul lui Hasegawa este menit să echilibreze economisirea spațiului cu intimitatea.

8 Infinite Living de TCL, Crossboundaries

Infinite Living se întoarce la Zenul oriental și acordă atenție găsirii nevoilor oamenilor într-o lume haotică. Elementele de bază ale arhitecturii sunt planurile orizontale și vertical. În proiect au fost dezvăluite în toată amploarea produsele TCL, a căror televizoarele  au fost utilizate în proiect nu numai pentru a satisface nevoile unei vieți inteligente, ci și pentru a construi o realitate virtuală.

9 Living Garden, de Hanergy, MAD Architects

Living Garden, concepută în parteneriat cu Hanergy, distruge granițele dintre interior și exterior, oferind locuitorilor sentimentul că trăiesc în sânul naturii. Structura sa, de tip grid, este stratificată cu sticlă translucidă, impermeabilă, care protejează „interiorul” de ploaie și, în același timp, asigură și ventilație natural, permițînd permite luminii solare să pătrundă în interior

10 ScopeHome, de MINI LIVING Urban Cabin, Penda

Sun Dayong a explorat modul în care oamenii pot obține o calitate superioară a vieții într-un spațiu de 15 metri pătrați. Proiectul abordează două dimensiuni. Prima este reflectarea nivelului fizic, prin care se construiește un dialog cu mediul înconjurător. Ce de-a doua este memoria nivelului spiritual, a cărei importanță este mare în pofida procesului de dezvoltare rapidă societății.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
@interium_showroom - showroom de mobilier exclusivist, de bucătării, instalații sanitare, corpuri de iluminat, covoare și accesorii.
⠀
În cadrul expoziției Italian Design Day vor fi expuse mai multe produse printre care catedra celebră din colecția mărcii italiene @B&B Italia , Up 2000.
⠀
Pac este o masuță de cafea.
⠀
Se aseamănă cu un tort și combină două materiale omoloage.
⠀
Se inspiră din actul de echilibrare între o bucată de granit greu și o foaie subțire de metal care formează partea superioară a mesei.
⠀
Ce părere ai? 🖤
⠀
#designcafeclub_md #viennadesign #pactable #inspiration #decor #art #interiors #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
F L O S
⠀
În curând la Italian Design Day.
⠀
#expozitie #expo #italiandesign
Cu ocazia evenimentului Italian Design Day, arhitectul italian  Patrizio Corno va merge sa le vorbească studenților de la UTM despre design si arhitectura.
⠀
Cei interesați, puteti vizita pagina de facebook Design Cafe&Club sa vedeți detaliile.
⠀
Notați în agendă evenimentul și sunteți bineveniți!
⠀
#patriziocorno #utm #italiandesignday #urbanism #arhitectura #workshop
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Blăstăm.
Pentru că e un cuvânt care are putere. Noi suntem blestemați să ne trăim suferințele, care sunt mult mai intense decât fericirile.”
⠀ 🖤 Te invităm să cunoști povestea din spatele Blăstămului Basarabean în care trăiește  @piotr_alii - designerul nonconformist al societății noastre.
⠀
designcafeclub.md
⠀
#designcafeclub #design #fashiondesigner #fashioninspiration #piotralii #blestem #basarabia #chisinau #interviu
🧐Nu e de mirare ca un muzeu dedicat roboților să fie construit de roboți nu-i așa? 🤖În era tehnologiei totul este posibil, tocmai de aceea autorii proiectului ,,Robot Science Museum”, Melike Altınışık Architects - MAA, spun că procesul de construcție a muzeului și va constitui prima expoziție a muzeului. 👉Mai multe detalii despre proiect puteți vedea în articolul de astăzi. 👇
Designcafeclub.md