Capace de canalizare decorate – alt fel de artă stradală

Capace de canalizare decorate – alt fel de artă stradală

  • februarie 6, 2019
  • Imagini:designboom.com
Capace de canalizare decorate – alt fel de artă stradală

Fii atent pe unde pășești! Nu, nu pentru a nu călca în glod, ci pentru că s-ar putea să descoperi acolo arta. Ce-i drept, regula e valabilă în Japonia, acolo unde niște simple capace de canalizare au fost transformate într-un adevărat cult. Deși la noi prezintă interes mai mult lipsa lor, niponii se concentrează pe cum acestea arată și chiar au creat un întreg Festival al Capacelor de Canalizare.

Ediția din acest an a Japanese Manhole Cover Festival a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Tokyo. Timp de trei zile au avut loc expoziții și evenimente dedicate în exclusivitate artei pe capacele de canalizare. Spre exemplu, în centrul comercial Shinjuku Takashimaya publicul a putu să admire capace de canalizare din diferite regiuni ale țării, să cumpere versiunile în miniatură a acestora și să guste din prăjituri cu designul celor mai populare exponate.

Capacele de canalizare decorate – tradiție născută din întâmplare

Tradiția de a decora capacele de canalizare a luat naștere încă  în 1980, când un oficial a propus să fie create capace de canalizare diferite pentru fiecare municipalitate în parte. Cu timpul unele regiuni au început să se întreacă în creativitate, astfel apărând un nou tip de artă. Acum, capacele au devenit modalități de exprimare culturală. Pe ele adeseori sunt ilustrare particularitățile regiunilor și orașelor, personaje și evenimente istorice și chiar renumite personaje anime.

View this post on Instagram

キティちゃんのマンホール蓋 おすいバージョン オレンジ色っぽいデザインですね サンリオピューロランドがある多摩センター駅周辺に何枚か設置されています 京王多摩センター駅はサンリオのキャラクターがたくさんいて可愛い駅になってます 今晩はとても寒く、岡山でも朝には+1℃まで下がるみたいです 皆さま、温かくしておやすみください おやすみなさい💤😴💤 #キティちゃんのマンホール#キティちゃんのマンホール蓋#ハローキティ#京王多摩センター駅#マンホール#マンホール蓋#マンホールの蓋#manhole#manholecover#カラーマンホール#カラーマンホール蓋#多摩センター#ご当地マンホール#ご当地マンホール蓋#デザインマンホール#デザインマンホール蓋#hellokitty #tama #Tokyo #Japan #マンホールy

A post shared by yasu (@yasu_n_nv) on

Această tradiție japoneză are o mulțime de fani care au organizat o comunitate separată dedicată artei capacelor de canalizare. În 2010, artistul anglo-australian și regizorul Remo Camerota a publicat chiar și o carte dedicată acestui fenomen:  Drainspotting: Japanese Manhole Covers.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova