Cadouri creative de Crăciun pentru artiști, designeri și arhitecți - Design Cafe & Club

Cadouri creative de Crăciun pentru artiști, designeri și arhitecți

  • decembrie 24, 2019
Cadouri creative de Crăciun pentru artiști, designeri și arhitecți

E ajunul deja! În lista celor care merită cadouri ai o persoană creativă și ești în pană de idei? Nu te putem lăsa la nevoie și am făcut o selecție de lucruri de care s-ar bucura oricine, dar, mai ales, artiști, designeri și arhitecți!

Așadar, să începem!

Seturi magnetice de construcție

Deși par o simplă jucărie, asemenea seturi sunt o bună metodă de a scăpa de stres și a-ți dezvolta imaginația. Poate fi folosit în timp ce încerci să soluționezi o problemă, efectuezi apeluri telefonice și chiar când ai sesiuni de brainstorming. De asemenea, cu ajutorul lor poți crea mici modele improvizate pentru demonstrații de concept sau poți reproduce marile opere arhitecturale și nu doar. Poți crea diferite sculpturi, modela idei inovative și neobișnuite. Cu cât mai multe elemente are setul, cu atât mai bine!

Set de șah cu figuri ce reprezintă arhitectura marilor orașe

Seturile de șah au o mulțime de interpretări, pentru arhitecți însă ar fi potrivit unul ale cărui figurine au fost create după modelul unor clădiri iconice din diferite orașe ale lumii. Astfel, puteți pune pe tabla de șah o adevărată confruntare a metropolelor, la care ar participa Empire State Building, One World Trade Center, Clădirea Flatiron, muzeul Guggenheim, Chrysler Building, dar și alte opere arhitecturale.

Stilou multifuncțional

Deși mic, cadoul le va fi cu adevărat de ajutor celor care proiectează, fie că vorbim despre arhitecți, designeri de interior, designeri industriali sau ingineri. Pe lângă stilou, obții o șurubelniță reversibilă, o mini-nivelă, o riglă și un stilou pentru ecran tactil. Dimensiunea compactă face acest cadou perfect pentru a-l arunca în geantă ca să-l ai întotdeauna la îndemână atunci când alte instrumente nu sunt disponibile.

Storcătorul de citrice al lui Starck

E o legendă! În acest caz nu este valoros storcătorul în sine, ci simbolul pe care îl reprezintă. Creat de Philippe Starck, acesta este o piesă iconică, devenind o adevărată operă de artă în bucătărie. E mult probabil să nu îl folosești niciodată pentru funcția sa de bază, dar cu siguranță e o piesă demnă de mândrie. Eventual, poți înlocui storcătorul cu alt element la fel de valoros pentru oamenii creativi.

Creion 3D

Creionul 3D o unealta prototip neprețuită, cu ajutorul căreia pot fi puse în aplicare viziunile creative în format tridimensional. Tocmai bun pentru arhitecți! Datorită lui ideile se nasc pe foaie și cresc în spațiu. Nimic nu se compară cu conceptul desenului 3D, astfel clădirile pot fi construite înainte de termenul prezentat în proiect. Creionul permite sa experimentezi design-ul, forma și proporțiile oricărei creații. Creioanele 3D profesionale oferă o mulțime de opțiuni, de la controlul temperaturii și vitezei până la posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de materiale precum lemnul, metalul, nylonul și PLA.

Wacaco Minipresso GR

Oamenii creativi nu au prea mult timp la dispoziție pentru a dormi, or ideile nu le dau voie. Pentru a le putea realiza pe toate au nevoie de energie. Și ce te revigorează mai bine decât o cafea proaspătă? O mini-mașină de espresso portabilă este cum se poate de potrivită pentru cei a căror sete de imaginație este incontrolabilă și poate fi stimulată cu puțină cofeină.

Set creioane profesionale

E adevărat că mulți dintre designeri și arhitecți au trecut demult la softuri, lăsând în urmă schițele. Totuși cele câteva procente cărora încă le place să pună culoare pe hârtie vor aprecia mult un set de creioane profesional. Poți alege un set de creioane simple a căror mine de grafit sunt diferite ca mărime și intensitate sau unul în care culorile trezesc și mai multe idei.

Cărți de specialitate

Cartea este cel mai bun cadou, mai ales dacă este de specialitate. De-a lungul timpului au apărut sute de cărți pentru și despre arhitecți, designeri și creativitate, așa că ai de unde alege. Poți opta pentru o carte scrisă de specialistul preferat al celui căruia îi faci cadouș (dacă există una) sau pentru una care explorează stilurile lui preferate.