martie 5, 2018

Au fost premiați câștigătorii concursului „Chișinăul de seară – orașul luminilor”

Au fost premiați câștigătorii concursului „Chișinăul de seară – orașul luminilor”

Proiectele câștigătoare erau deja cunoscute, precum și numele câștigătorilor, dar a venit momentul în care, pe lângă faima pe care au căpătat-o, aceştia să-și primească și premiul promis. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc ceremonia oficială de decernare a premiilor câștigătorilor concursului „Chișinăul de seară – orașul luminilor”.

Autorii proiectelor câştigătoare: Octavian Catlabuga și Evgenia Zhukova, care au semnat proiectul de iluminare a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, şi Oleg şi Nadejda Bajura, care au intrat în competiție cu proiectul de iluminare a Palatului Naţional „Nicolae Sulac”, au primit câte un premiu de 2000 de euro. Celui de-al treilea premiant, designerul Ilie Cebotari, care a participat în concurs cu un concept de iluminare a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, i-a fost oferit premiul de 1000 de euro.

De asemenea, diplome de menţiune au primit şi alți patru concurenți – autorii proiectelor de iluminare a Primăriei, a Sinagogii Rabbi Ţirilson, a Circului și a străzii Veronica Micle.

La eveniment au fost prezenți designeri, arhitecți, reprezentați ai corpurilor diplomatice și, bineînțeles, cei care au semnat cele mai bune proiecte de iluminat intrate în competiție. Invitații au interacționat într-o atmosferă informală, având încă o dată ocazia să comunice cu cel care a pus în lumină peste 3000 de obiective din întreaga lume, arhitectul Alain Guilhot.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost anunțate alte două concursuri menite să schimbe spre bine esteticul oraşului, transformându-l într-un loc mai creativ şi mai luminos. Este vorba despre concursul de schiţe de sculpturi „Sculptură pentru parcul meu”, care a fost inițiat de compania Ongan Tekstil, în parteneriat cu platforma Design Cafe&Club. Pentru a vă înregistra în competiţie este necesar să completaţi formularul de înregistrare şi să îl transmiteţi pe office@designcafeclub.md.

Cel de-al doilea concurs are ca scop identificarea unui proiect de iluminare a Porţilor Oraşului – clădiri emblematice pentru Chişinău. Concursul este organizat de Agenţia pentru Inspectarea şi Restaurea Monumentelor, iar detaliile în privința acestuia vor fi făcute publice în curând.

Vezi cum a decurs evenimentul în galeria de mai jos.

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
🎨 Vineri, ZIPhouse a gazduit evenimentul Arta de a picta pe matase cu Dina Rotari. 🎀 Îi mulțumim pentru că ne-a împărtășit din experiența sa și ne-a arătat părticele din crearea frumosului, cei prezenți primind o doza de #artinspiration și motivație pentru a crea.💃
#DinaRotari #designcafeclub_md #picturapematase #workshop #arta #pictura  #design #designchisinau #artchisinau #artpicture #hobby #textiledesign #moldovandesigners #fashiondesigner #artwork #artinstagram # #designinspiration #paintingonsilk #fashionstyle #workshop #silkartist #живописьнашелке #батик  #шелковыйплаток #живописьнашелке #живопись #творчество #росписьнаткани
Renumitul arhitect ucrainean Sergey Makhno pe copertă, prezentarea primului park IT din Moldova și a primului complex hibrid, proiecte remarcabile de design interior, sugestii de tehnologizare, decor și multe altele se regăsesc în paginile revistei Design Cafe&Club, ediția 3. 🔹Ia cu tine revista Design Cafe&Club din chioșcurile Moldpresa și savurează fiecare pagină.
👉 Din 14 iunie, în scuarul Bibliotecii Naționale, poți să faci un mic popas, să savurezi o cafea, sau să lucrezi la laptop, pe niște bănci de toată frumusețea, cu o istorie aparte, pe care o cunosc toți chișinăuienii. 👏 Reinventând trunchiul de copac căzut în aprilie 2017, Mihai Stamati, Ion Zbanca, Andrei Zbancă și Pavel Obreja sunt cei care au readus „acasă” platanul, renăscându-l ca mobilier urban.
😊 Citește articolul și fii mândru că le cunoști istoria! ▫ Link in bio. #copaculdelabiblioteca
*Material foto preluat si din pagina lui Mihai Stamati.
115 mp – suficient spațiu pentru ca imaginația și spiritul creativ să se manifeste într-un milion de moduri. Expresie a stilului eclectic, acesta îmbina modernul cu neoclasicul.
29 Mai- Colegiul de Arte Plastice Alexandru Plamadeala -Deschidere oficiala Wärmepol !!! Look and listen to the sky!
Mesaje spre cer, sau cuvinte nespuse pentru persoane dragi. Liberi în exprimare, în alegerea persoanei către care se adresează, singura condiție este sinceritatea. 💙 Acceptă provocarea- lasă și tu un răvaș persoanei dragi. 
Află mai multe detalii pe designcafeclub.md

#Wärmepol  #sky transmitter  #opening #designcafeclubmd #designcafeclub_md wärmepol
Ceremonia de înmânare a premiilor în cadrul  concursului "Sculptură pentru Parcul Meu" 
Aceasta a avut loc în corespundere cu conceptul concursului, în parcul Parcul Valea Trandafirilor, unde și vor fi instalate sculpturile.
🏆  Well, meet the winners! 
Locul 1 - O.X. Studio
Locul 2 - Vlasov Dumitru
Locul 3 - Constantin Marcu  #SculpturăpentruParculMeu #winners🏆  #concurs #designcafeclub_md #projects #md #chisinau #parculmeu #valeatrandafirilor #imiplacemd