martie 5, 2018

Au fost premiați câștigătorii concursului „Chișinăul de seară – orașul luminilor”

Au fost premiați câștigătorii concursului „Chișinăul de seară – orașul luminilor”

Proiectele câștigătoare erau deja cunoscute, precum și numele câștigătorilor, dar a venit momentul în care, pe lângă faima pe care au căpătat-o, aceştia să-și primească și premiul promis. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc ceremonia oficială de decernare a premiilor câștigătorilor concursului „Chișinăul de seară – orașul luminilor”.

Autorii proiectelor câştigătoare: Octavian Catlabuga și Evgenia Zhukova, care au semnat proiectul de iluminare a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, şi Oleg şi Nadejda Bajura, care au intrat în competiție cu proiectul de iluminare a Palatului Naţional „Nicolae Sulac”, au primit câte un premiu de 2000 de euro. Celui de-al treilea premiant, designerul Ilie Cebotari, care a participat în concurs cu un concept de iluminare a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, i-a fost oferit premiul de 1000 de euro.

De asemenea, diplome de menţiune au primit şi alți patru concurenți – autorii proiectelor de iluminare a Primăriei, a Sinagogii Rabbi Ţirilson, a Circului și a străzii Veronica Micle.

La eveniment au fost prezenți designeri, arhitecți, reprezentați ai corpurilor diplomatice și, bineînțeles, cei care au semnat cele mai bune proiecte de iluminat intrate în competiție. Invitații au interacționat într-o atmosferă informală, având încă o dată ocazia să comunice cu cel care a pus în lumină peste 3000 de obiective din întreaga lume, arhitectul Alain Guilhot.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost anunțate alte două concursuri menite să schimbe spre bine esteticul oraşului, transformându-l într-un loc mai creativ şi mai luminos. Este vorba despre concursul de schiţe de sculpturi „Sculptură pentru parcul meu”, care a fost inițiat de compania Ongan Tekstil, în parteneriat cu platforma Design Cafe&Club. Pentru a vă înregistra în competiţie este necesar să completaţi formularul de înregistrare şi să îl transmiteţi pe office@designcafeclub.md.

Cel de-al doilea concurs are ca scop identificarea unui proiect de iluminare a Porţilor Oraşului – clădiri emblematice pentru Chişinău. Concursul este organizat de Agenţia pentru Inspectarea şi Restaurea Monumentelor, iar detaliile în privința acestuia vor fi făcute publice în curând.

Vezi cum a decurs evenimentul în galeria de mai jos.

 

Instagram has returned invalid data.