ARTCOR – locul în care creativitatea se ridică la nivelul HARDCORE

ARTCOR – locul în care creativitatea se ridică la nivelul „hardcore”

  • februarie 4, 2019
  • Imagini:Nicolae Ursu
ARTCOR – locul în care creativitatea se ridică la nivelul „hardcore”

Chiar dacă a mai rămas puțin până primul hub din Republica Moldova dedicat industriilor creative – ARTCOR – își va deschide ușile pentru publicul, membrii Asociației Companiilor Creative din Moldova deja au și făcut turul centrului care urmează să le găzduiască evenimentele.

ARTCOR este primul hub din Republica Moldova care va face conexiunea dintre potenţialul creativ şi industriile creative. Şi interiorul este deosebit. Autorul proiectului a decis să păstreze piatra şi cărămida autentică a construcţiei. Pereţii sunt decoraţi cu picturi create de tineri artişti plastici, astfel, ARTCOR e un centru proaspăt, alternativ, aspirant.

ARTCOR va fi un hub deschis pentru inovație, creativitate, multă educație. Centrul  urmează să găzduiască și să organizeze diferite evenimente creative.  De asemenea, aici urmează să fie organizate cursuri în diferite domenii ale industriilor creative, printre care și un curs de design interior.

Centrul va oferi programe educaţionale şi asistenţă în dezvoltarea start-up-urilor în domenii precum Animaţia 2D şi 3D, designul graphic, interior, arhitectură, producţia video şi sunet şi altele. Hub-ul este o platformă pentru expunerea tinerelor talente, unde fiecare participant poate să își dezvolte propriile concepte, având posibilitatea de a crea și un schimb de idei cu cei aflați pe aceeași undă.

Construcţia hub-ului are loc printr-un parteneriat public-privat între Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanţat de USAID şi Suedia, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Academia de Muzică Teatru şi Arte Plastice şi Asociaţia Companiilor Creative din Moldova.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova