Arhitectura artistică a 10 havuzuri creative din întreaga lume - Design Cafe & Club

Arhitectura artistică a 10 havuzuri creative din întreaga lume

  • septembrie 14, 2018
Arhitectura artistică a 10 havuzuri creative din întreaga lume

Ne-au obișnuit să ne arate cum lumea poate atinge înălțimi uimitoare, dar și cum poate fi coborâtă adânc în pământ, împrumutând din modernismul lumii în care trăim, dar și din tehnologiile avansate care se dezvoltă cu o viteză uimitoare. Există însă construcții la scară mai mică, prin care arhitecții ne amintesc că sunt artiști și că imaginația lor conviețuiește într-un tandem trainic cu ingineria. Astăzi vă prezentăm 10 fântâni arteziene din întreaga lume, care s-au contopit armonios cu natura sau cu mediul urban și au devenit o demonstrare a creativității arhitecturale.

Fântâna Julie Penrose sau Continuum, SUA

Photo: look4ward.co.uk

Având o înălțime similară cu cea a unei clădiri de patru etaje, construcția este dotată cu 366 jeturi care pulverizează apa, care mai apoi este capturată și repusă în circuit. Fântâna sculpturală are și o idee filozofică la bază, reprezentând circuit vitalizant al apei între pământ și cer.

Fântâna Divers, Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite se numără printre statele care nu încetează să uimească prin dezvoltarea designului și a inovației. Fântâna Divers este un exemplu elocvent în acest sens, uimitoarea construcție arată ca o cascadă în care efectuează salturi zeci de înotători.

Fântâna Barcă, Spania

Photo: gymbuddynow.com

Este fântâna ce se deosebește mai mult prin modul în care a fost construită, decât prin spectacol. Creând iluzia unei bărci cu pânză, aceasta arată de parcă un val tocmai a acoperit o barcă, iar acum apa se scurge ușor pe pereții ei, revenind în mare.

Metalmorphosis Mirror Fountain, SUA

Photo: gymbuddynow.com

Structura de 14 tone a fost creată de sculptorul ceh David Cerny. Fântâna, care creează iluzia unor oglinzi masive în care se reflectă apa, este situată în Whitehall Technology Park în Charlotte, NC. Sculptura este realizată din plăci de otel inoxidabil, care se rotesc la 360 de grade și se aliniază, la un moment dat, în forma unui cap.

Fântâna Banpo Bridge Rainbow, Coreea de Sud

Photo: celebrationscakedecorating.com

Este cel mai lung pod în care este integrată o fântână arteziană din întreaga lume. Măsurând 1140 de metri, este inclus chiar în Cartea Recordurilor Guiness. În timpul zilei, coregrafia apei căzătoare se schimbă periodic, iar noaptea, aceasta este completată și de lumini multicolore.

Fântâna din Dubai, Dubai

Photo: lonelyplanet.com

Recunoscută ca fiind fântâna cu cel mai mare sistem coregrafic din lume. Construcția se află în centrul Downtown Dubai, aproape de Burj Khalifa. Fântâna are 275 metri lungime, apa este aruncată până la înălţimea de 152.4 metri şi este iluminată de 6600 de becuri şi 25 de proiectoare colorate aruncată până la înălţimea de 152.4 metri şi este iluminată de 6600 de becuri şi 25 de proiectoare colorate.

Fântâna de la Bellagio, SUA

Strategic poziționată în fața hotelului Bellagio, această fântână arteziană impunătoare este programată să prezinte publicului mai multe tipuri de coregrafii ale apei și luminii, pe muzică.

Waterfall Graphic Print, Japonia

Fântâna se află în Osaka și redefinește conceptul antic al ceasului de apă. Fiind conectată la o imprimantă specială, fântâna arată ora în timp digital. După ce cifrele apar de trei ori consecutiv, apa ia forma unor ornamente florale în 2D, fiind capabilă să afișeze oricare alt model programat și chiar text.

Fântâna Charybdis, Regatul Unit al Marii Britanii

Photo: reddit.com

Structura fântânii artizanale a fost creat de sculptorul britanic William Pye și iese în evidență prin faptul că apa nu este pulverizată în exterior, cum presupune conceptul clasic al construcțiilor de acest tip, ci este direcționată în interior printr-un vârtej. Datorită scărilor, amplasate pe ambele părți, vizitatorii pot să se urce în „vârful” fântânii pentru a privi direct prin ochiul vârtejului.

Fântâna Bogăției, Singapore

Photo: gymbuddynow.com

Fântâna Bogăției a fost construită în 1995 în orașul Suntec. Fiind recunoscută ca simbol al bogăției și vieții, aceasta a fost inclusă, în 1998 în Cartea Recordurilor Guinness ca cea mai mare fântână din lume. Inelul de bronz al fântânii este proiectat pe baza Mandalei Hindu, adică a universului și este o reprezentare simbolică a unității în spirit și unitate, simbolizând egalitatea și armonia tuturor raselor și religiilor din Singapore.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova