Arhitectura artistică a 10 havuzuri creative din întreaga lume - Design Cafe & Club

Arhitectura artistică a 10 havuzuri creative din întreaga lume

  • septembrie 14, 2018
Arhitectura artistică a 10 havuzuri creative din întreaga lume

Ne-au obișnuit să ne arate cum lumea poate atinge înălțimi uimitoare, dar și cum poate fi coborâtă adânc în pământ, împrumutând din modernismul lumii în care trăim, dar și din tehnologiile avansate care se dezvoltă cu o viteză uimitoare. Există însă construcții la scară mai mică, prin care arhitecții ne amintesc că sunt artiști și că imaginația lor conviețuiește într-un tandem trainic cu ingineria. Astăzi vă prezentăm 10 fântâni arteziene din întreaga lume, care s-au contopit armonios cu natura sau cu mediul urban și au devenit o demonstrare a creativității arhitecturale.

Fântâna Julie Penrose sau Continuum, SUA

Photo: look4ward.co.uk

Având o înălțime similară cu cea a unei clădiri de patru etaje, construcția este dotată cu 366 jeturi care pulverizează apa, care mai apoi este capturată și repusă în circuit. Fântâna sculpturală are și o idee filozofică la bază, reprezentând circuit vitalizant al apei între pământ și cer.

Fântâna Divers, Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite se numără printre statele care nu încetează să uimească prin dezvoltarea designului și a inovației. Fântâna Divers este un exemplu elocvent în acest sens, uimitoarea construcție arată ca o cascadă în care efectuează salturi zeci de înotători.

Fântâna Barcă, Spania

Photo: gymbuddynow.com

Este fântâna ce se deosebește mai mult prin modul în care a fost construită, decât prin spectacol. Creând iluzia unei bărci cu pânză, aceasta arată de parcă un val tocmai a acoperit o barcă, iar acum apa se scurge ușor pe pereții ei, revenind în mare.

Metalmorphosis Mirror Fountain, SUA

Photo: gymbuddynow.com

Structura de 14 tone a fost creată de sculptorul ceh David Cerny. Fântâna, care creează iluzia unor oglinzi masive în care se reflectă apa, este situată în Whitehall Technology Park în Charlotte, NC. Sculptura este realizată din plăci de otel inoxidabil, care se rotesc la 360 de grade și se aliniază, la un moment dat, în forma unui cap.

Fântâna Banpo Bridge Rainbow, Coreea de Sud

Photo: celebrationscakedecorating.com

Este cel mai lung pod în care este integrată o fântână arteziană din întreaga lume. Măsurând 1140 de metri, este inclus chiar în Cartea Recordurilor Guiness. În timpul zilei, coregrafia apei căzătoare se schimbă periodic, iar noaptea, aceasta este completată și de lumini multicolore.

Fântâna din Dubai, Dubai

Photo: lonelyplanet.com

Recunoscută ca fiind fântâna cu cel mai mare sistem coregrafic din lume. Construcția se află în centrul Downtown Dubai, aproape de Burj Khalifa. Fântâna are 275 metri lungime, apa este aruncată până la înălţimea de 152.4 metri şi este iluminată de 6600 de becuri şi 25 de proiectoare colorate aruncată până la înălţimea de 152.4 metri şi este iluminată de 6600 de becuri şi 25 de proiectoare colorate.

Fântâna de la Bellagio, SUA

Strategic poziționată în fața hotelului Bellagio, această fântână arteziană impunătoare este programată să prezinte publicului mai multe tipuri de coregrafii ale apei și luminii, pe muzică.

Waterfall Graphic Print, Japonia

Fântâna se află în Osaka și redefinește conceptul antic al ceasului de apă. Fiind conectată la o imprimantă specială, fântâna arată ora în timp digital. După ce cifrele apar de trei ori consecutiv, apa ia forma unor ornamente florale în 2D, fiind capabilă să afișeze oricare alt model programat și chiar text.

Fântâna Charybdis, Regatul Unit al Marii Britanii

Photo: reddit.com

Structura fântânii artizanale a fost creat de sculptorul britanic William Pye și iese în evidență prin faptul că apa nu este pulverizată în exterior, cum presupune conceptul clasic al construcțiilor de acest tip, ci este direcționată în interior printr-un vârtej. Datorită scărilor, amplasate pe ambele părți, vizitatorii pot să se urce în „vârful” fântânii pentru a privi direct prin ochiul vârtejului.

Fântâna Bogăției, Singapore

Photo: gymbuddynow.com

Fântâna Bogăției a fost construită în 1995 în orașul Suntec. Fiind recunoscută ca simbol al bogăției și vieții, aceasta a fost inclusă, în 1998 în Cartea Recordurilor Guinness ca cea mai mare fântână din lume. Inelul de bronz al fântânii este proiectat pe baza Mandalei Hindu, adică a universului și este o reprezentare simbolică a unității în spirit și unitate, simbolizând egalitatea și armonia tuturor raselor și religiilor din Singapore.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign