Andrei Vicol,directorul MADLAB,despre proiectul unui barbershop adevărat

Andrei Vicol: Un bărbat adevărat despre proiectul unui barbershop adevărat

  • martie 1, 2019
  • Imagini:Nicolae Ursu
Andrei Vicol: Un bărbat adevărat despre proiectul unui barbershop adevărat

Transformările urbane au loc la fiecare pas, chiar dacă unele dintre ele sunt ascunse de ochii noștri.  Cele mai reușite dintre ele, însă, au loc doar cu ajutorul specialiștilor veritabili. Este și cazul barbershop-ului Big Bro, care a fost transformat într-un spațiu plin de masculinitate datorită echipei MADLAB. Andrei Vicol, directorul executiv al companiei a avut grijă să dea individualitate și calitate lucrărilor. Vă invităm în culise și vă povestim, împreună cu protagonistul de azi, cum să transformi un spațiu vechi, într-un barbershop modern.

MADLAB este cunoscută mai mult pentru producerea mobilierului și decorului, iată că proiectul Big Bro îi dezvăluie o altă latură. Ce a însemnat acest fapt pentru dumneavoastră?

Am activat mai bine de 10 ce ani în domeniul construcțiilor și anume în sfera reparațiilor  de interior. Respectiv, cunosc nu doar în teorie, ci și în practică acest domeniu. Anume această experiență, în corelație cu ambiția și perseverența, mă ajută în activitatea pe care o desfășor la momentul de față în cadrul companiei MADLAB.  Big Bro este cel mai recent proiect al nostru. Noi am executat tot ciclul de lucrări  de reparație – lucrări de compartimentare, finisaje interioare, instalații sanitare, electrice și termice. În același timp, ne-am ocupat de realizarea mobilierului, amenajare și decor – toate acestea fiind individuale.

Dacă ar fi să dăm o caracterizare proiectului Big Bro, care ar fi aceasta?

A fost un șantier la prima vedere simplu, dar în același timp provocator, deoarece pentru executarea multor elemente pe care le vedeți a trebuit să găsim soluții. De exemplu, aceeași  canapea, unele decoruri și corpuri de iluminat – toate sunt neobișnuite, nu poți merge, pur și simplu, să le procuri de undeva.

Deci ați încercat să individualizați la maxim spațiul. Care sunt acele elemente originale care au fost create de MADLAB special pentru acest proiect?

Unul dintre elementele principale create pentru acest proiect este cărămida decorativă pe care o avem pe pereți. Stilul industrial, a cărui influențe puternice pot fi observate în acest spațiu, presupune pereți din cărămidă. Inițial credeam că acest element va fi simplu de realizat, fiind suficient să dăm jos tencuiala de pe pereți. Dar, surpriză, pereții nu erau din cărămidă. Astfel am fost nevoiți să o creăm noi. Nuanța și structura acesteia au fost remodelate sută la sută, practic este o replică a cărămizii originale a clădirilor construite în Chișinău.

Dacă e să facem referință la mobilier, realizăm că destinația localului solicită un mobilier specific, care se deosebește de ceea ce face MADLAB, ați contribuit cumva la crearea atmosferei în acest sens?

Într-adevăr era nevoie de scaune specifice, chiuvete și altele, chiar și așa, nu am putu să nu lăsăm o amprentă MADLAB. Zona de la recepție a fost în totalitate realizată de noi. De asemenea, banca de la intrarea în barbershop este semnată de noi și este realizată în exclusivitate din lemn și metal.

Care a fost principala provocare a acestui proiect?

Termenul de execuție a lucrărilor a fost mic, iar volumul mare, motiv din care s-a lucrat foarte intens, dar calitativ. Astfel, în timp scurt am reușit să punem în practică ceea ce a fost propus de designeri.

Credeți că ați atins principalul obiectiv pe care îl aveați în față?

Toate lucrările au fost executate conform unui proiect de design individual, scopul căruia a fost crearea unui spațiu confortabil pentru bărbați. Consider că interiorul vorbește de la sine. Este masculin, dur și sever!