Ai un dormitor mic, iată 3 soluții care i-ar putea da confort - Design Cafe & Club

Ai un dormitor mic, iată 3 soluții care i-ar putea da confort

  • decembrie 2, 2019
  • Timp de citire:2 minute
Ai un dormitor mic, iată 3 soluții care i-ar putea da confort

Se tot spune că dormitorul este oaza personală de relaxare supremă. Ce faci, însă, dacă această cameră este mică și ai spațiu limitat pentru amenajare? Alegerea mobilierului și decorarea unui dormitor mic poate deveni o adevărată provocare. Din fericire, există câteva trucuri și idei care pot fi puse în practică pentru a crea nu doar impresia de mai mult spațiu, ci și o încăpere intimă. Câțiva pași simpli sunt capabili să creeze armonia mult dorită.

Mobila pentru un dormitor mic

Bineînțeles, atunci când ai spațiu limitat nu îți poți permite luxul de a procura cel mai mare pat, optează pentru unul de mărimi medii: 1.60m * 2.00m. Chiar și așa, nu trebuie să îți iei unul incomod. Patul este principala piesă de mobilier în jurul căreia urmează să fie creat întregul concept de amenajare. Pentru a economisi din spațiu, înlocuiește noptierele voluminoase cu rafturi suspendate, compacte și ușoare. În același scop optează pentru un dulap cu uși glisante. Astfel ușile nu te vor incomoda la deschidere și vei obține suficient spațiu pentru a te putea mișca.

Trucuri cromatice și de decor

Nu este un secret că nuanțele deschise sunt cele care creează impresia de spațiu aerisit și larg. Oricum, nu trebuie să te limitezi la alb. Secretul este să alegi culori complementare, astfel încât să păstrezi, totuși, un design unitar. Ideal este să folosești cel mult trei culori în amenajarea dormitorului mic, iar acestea să fie cât mai apropiate că spectru. Nuanțele de accent trebuie să fie regăsite doar în mică proporție: câteva perne colorate pot introduce nuanțele mai intense în decorul dormitorului tău, fără să pierzi spațiu.

Oglinzile – trucul ideal pentru un dormitor mic

Iluzia optică pe care o poate crea o oglindă este bine cunoscută. Iată de ce, nu ezita să introduci în interiorul unui dormitor mic. Oglinda amplasată corect va mări vizual încăperea, va da senzația unui dormitor mai spațios. O poți monta pe peretele din fața ferestrelor în așa fel încât să reflecte lumina naturală, extrem de importantă într-o cameră mică. Dacă nu ești adeptul oglinzilor clasice, poți opta pentru anumite obiecte de mobilier accesorizate cu una sau mai multe oglinzi de dimensiuni mici.

Multă lumină naturală – trucul perfect

Nu poate fi dormitor mai luminos decât cel în care pătrunde multă lumină! Pentru un dormitor mic, ferestrele mari constituie trucul perfect în crearea senzației de spațiu larg și aerisit. Așa că, dacă ai o astfel de fereastră nu ezita să-i folosești posibilitățile. În acest sens, îți recomandăm  să alegi draperii cu un sistem simplu de deschidere, astfel încât să poți pune în valoare lumina naturală, în zilele însorite.

Bonus advice: Păstrează ordinea. O încăpere dezordonată pare mică, aglomerată și înghesuită.