Ai admirat la MDW unul dintre premianții Red Dot Design. Vezi despre ce produs este vorba - Design Cafe & Club

Ai admirat la MDW unul dintre premianții Red Dot Design. Vezi despre ce produs este vorba

  • iunie 26, 2019
  • Imagini:mazda
  • Timp de citire:3 minute
Ai admirat la MDW unul dintre premianții Red Dot Design.  Vezi despre ce produs este vorba

A fost, timp de 7 zile, vedeta MDW din scuarul Palatului Național și probabil nu bănuiai că a fost premiată pentru designul său inovator și vizionar. Noua Mazda3 a obținut premiul „Red Dot: Best of the Best” în cadrul uneia dintre cele mai mari competiții de design de produs din lume – Red Dot Design, ediția 2019. Compacta de generație nouă se alătură listei tot mai mari de modele Mazda premiate, proiectate conform filosofiei Kodo: Soul of Motion.

Juriul internațional a selectat mai puțin de 100 de produse pentru premiul „Best of the Best” din cele peste 5.500 de înregistrări primite din 55 de țări. Criteriile de selecție includ inovația, funcționalitatea, ergonomia și longevitatea.

Exprimând estetica japoneză într-o formă simplă, unică, designerii noii Mazda3 au eliminat muchiile, astfel încât panourile caroseriei să reflecte împrejurimile. Abordarea „less is more” se aplică întregii mașini. Componente precum farurile și stopurile, de exemplu, au un stil curat, fără elementele inutile.

„Frumusețea prin simplitate este principiul cheie al designului Mazda3”, explică Yasutake Tsuchida, designer șef al noului model. „Dar este mai mult decât minimalism. A veni cu un design atât de pur, necesită mult efort și rafinament prin încercări și erori. Și este ceva ce credem că poate fi creat numai de mâinile umane ale modelatorilor noștri.”

Performanța mașinii reflectă acest mod de gândire. Construit în jurul centricității umane pentru a spori bucuria de a conduce, noua Mazda3 se simte complet natural în timp ce accelerează, virează sau frânează, dar filtrează reacțiile mașini la drum, înainte ca acestea să fie resimțite de pasageri. Habitaclul este aranjat într-o simetrie perfectă cu șoferul. Noul scaun, de exemplu, păstrează pelvisul în poziție verticală, permite mișcarea naturală a corpului și, prin urmare, ajută la reducerea oboselii. Noua Mazda3 va fi, de asemenea, primul model echipat cu Skyactiv-X, motorul revoluționar pe benzină al Mazda care oferă eficiența unui diesel.

Câștigarea <Red Dot: Best of the Best> este o mare onoare, deoarece doar un procent foarte mic al înregistrărilor primesc această distincție”, spune dr. Peter Zec, fondator și CEO al Red Dot. „Este o recunoaștere binemeritată pentru o realizare minunată în materie de design și dovada că firmele premiate sunt printre cele mai bune în design.”

Mazda și ceilalți câștigători își vor primi premiile pe 8 iulie în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Red Dot 2019 care va avea loc la Teatrul Aalto din Essen.

Acesta este cel de-al șaptelea premiu Red Dot de până acum pentru modelele Kodo Mazda, după cele primite de MX-5 RF în 2017, MX-5 Soft Top, CX-3 și Mazda2 (toate în 2015), generația anterioară Mazda3 (2014) și Mazda6 (2013).

DAAC HERMES,

distribuitor oficial Mazda în Republica Moldova

Chișinău, str. Calea Ieșilor, 10

tel.: 022 509 490

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Un interviu cu Viktoria @viprada despre fotografie și emoții, descoperiți în interviul video de pe 👉designcafeclub.md 🖤
Societatea din Xangjiang bazată pe Shanghai a proiectat librăria "chongqing zhongshuge" din China, cu o scară escher care crează o iluzie optică imposibilă.

V-ar plăcea să ajungeți aici?

Photo by @harimaolee 
#designcafeclub #designboom #architecture #bookstore #escher #staircase #lookingup_architecture #lookupotd#architecture #arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture #ic_architecture#ptk_architecture#instagram#vscocam#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#vsccam #ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
🔻Ești curios/ă să afli care sunt etapele de elaborare a unui Design corect? Dacă da, va trebui să fiți cu ochii pe noi pentru că vă vom prezenta aceste etape în mai multe părți. 📌Astăzi pe www.designcafeclub.md vorbim despre doi factori fiziologici, obiectivi care dictează construirea unui interior: cel funcțional și cel ergonomic.
Accesează Link-ul din Bio și spune-ne dacă articolul de astăzi ți-a fost de folos🖤☝️
#designcafeclub#interiors #design
Reflecția portului Tazacorte situat pe coasta de vest a orașului La Palma.
O adevărată creație arhitecturală!

Image by @mx.jack.
#designcafeclub #digitalart#architecturephotography#designboom#canaryislands#building#streetview#up#upthere#archi#archidaily#rustlord_unity#bestworldshots#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture
📌Astăzi îți vorbim despre pardoseli, tavane, fațade - într-un cuvânt FINISAJE. 
Recomandăm în acest sens pe cei de la Material MD @material_md_showroom care vă permite să găsiți toate soluțiile necesare pentru finisări într-un singur loc. 🛒

Pentru detalii accesați Link-ul din Bio☝️
#designcafeclub #finisaje #pardoseli #fatade #interiordesign #inspiration #showroom
”Micul adăpost” din Bangkok al firmei Department of Architecture co. încorporează o fațadă strălucitoare de lemn și policarbonat șindrile, prevăzute ca peștii de pește pentru a deveni un plan arhitectural etanș. 
Nu-i așa că arată minunat?
Photo by @wisont
#designcafeclub #designboom#architecture#hotel#bangkok#lookingup_architecture #lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#architecturephotography#sendinglove#airbnb#beautifuldesign#finearchitecture