A fost inaugurată cea mai mare pictură murală cu tematică istorică din Chișinău - Design Cafe & Club

A fost inaugurată cea mai mare pictură murală cu tematică istorică din Chișinău

  • noiembrie 19, 2018
  • Imagini:arhiva personală
A fost inaugurată cea mai mare pictură murală cu tematică istorică din Chișinău

Dintr-un simplu perete într-un simbol al istoriei. Este vorba despre o nouă pictură murală – „Coloana Neamului”, care a luat naștere din colaborarea deja cunoscutului pictor Radu Dumbrava cu tânăra Marina Grosu. Lucrarea acoperă 220 de metri pătrați ai unuia dintre pereții Palatului de Cultură al Feroviarilor.

Trei personalități istorice marcante

Pictura ilustrează trei mari personalități istorice, ce au marcat cursul istoriei țării noastre. În centrul picturii este amplasat Ștefan Cel Mare și Sfânt, iar în dreapta și stânga sa este Dimitrie Cantemir și Burebista. Autorul lucrării spune că „ Cele trei personalităţi care au dat dovadă de caracter, de demnitate, respectiv eu vreau ca publicul larg să preia aceste calităţi şi să le folosească”. Tânărul speră că pictura va servi un instrument de comunicare, educație și formare a sentimentului de apartenență la istoria și cultura poporului nostru.

Pentru realizarea picturii „Coloana Neamului”a fost nevoie de 7500 de euro, bani pe care pictorul i-a primit din donații. Întreg procesul de pictare a durat trei săptămâni. Tânărul a șlefuit peretele, a aplicat pe el un strat de grund, a transferat desenul și a aplicat culorile. Pentru a realiza pictura a fost nevoie de 30 de litri de vopsele speciale pentru exterior. Întâmplător sau nu, culorile folosite au fost albastru, galben și roșu.

Pictura „Coloana Neamului” se află vizavi de blocul pe care este pictată „ Peretele Gloriei: Decebal”, realizată tot de Radu Dumbrava anul trecut. Artistul spune că vrea să continue proiectul, iar în primăvară ne putem aștepta la o nouă lucrare prin centrul capitalei. Radu speră că dezvoltarea acestui concept va contribui la suplinirea galeriei de artă în aer liber al municipiului Chișinău.

Radu Dumbrava a devenit cunoscut datorită faptului că anterior a realizat mai multe proiecte de pictură murală. Printre acestea se numără „Cerbul”, „Băiatul pe bicicletă” sau  „Folk”.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa