9 cadouri pentru arhitecți, de Ziua Îndrăgostiților și nu doar! - Design Cafe & Club

9 cadouri pentru arhitecți, de Ziua Îndrăgostiților și nu doar!

  • februarie 12, 2019
9 cadouri pentru arhitecți, de Ziua Îndrăgostiților și nu doar!

Persoanele creative par mereu cel mai greu de mulțumit, mai ales când este vorba despre cadouri. La fel ca și celelalte daruri, cele pentru arhitecți trebuie să fie funcționale, utile și stilate Acum, că tot a început săptămâna dragostei, îți venim în ajutor și îți sugerăm câteva cadouri pe care iubitul sau iubita ta va fi fericită să le primească, vezi mai jos pentru ce ai putea opta.

1 Setul LEGO Architecture Studio 21050

Nu, nu este vorba de o simplă jucărie. Setul este destinat special pentru arhitecți sau pentru cei pasionați de arhitectură. Setul conține 1 210 piese monocrome, compatibile cu alte seturi LEGO, care pot fi integrate într-un concept comun. Piesele pot fi utilizate pentru a construi structuri detaliate și pentru a înțelege bazele designului arhitectural.  Setul este folosit în studiouri de arhitectură precum REX Architecture, Sou Fujimoto Architects, SOM, MAD Architects, Tham & Videgard Arkitekter și BIG.

2 Cursuri/ Masterclassuri de specialitate

Experiențele sunt adesea mai valoroase de decât lucrurile materiale, de aceea e frumos să faci cadou una. Un schimb de experiență și cunoștințe de la cei mai renumiți oameni în domeniul arhitecturii este un exemplu bun în acest sens. Mai ales că era digitală ne permite să facem acest lucru indiferent de punctul geografic în care ne aflăm. Puteți opta pentru cursuri și masterclassuri online cum este și cel al lui Frank Gehry, arhitectul deținător al Premiului Pritzker.

3 Harta tridimensională a vestitelor metropole

O piesă de artă poate fi cadoul perfect pentru un arhitect, mai ales atunci când este un model de  arhitectură! Așa sunt și tablourile create după hărțile diferitor orașe, realizate de CHISEL & MOUSE.  Puteți alege între orașe precum Amsterdam, Londra New York, Paris și altele. Pe fiecare dintre tablouri sunt reprezentate în miniatură clădirile și monumentele caracteristice zonei de unde își au inspirația. Acestea pot fi agățate pe perete sau expuse pe o masă. Oricum vor arăta spectaculos.

4 Piese de design originale

Fiind persoane cu un dezvoltat simț estetic, arhitecții tind ca orice piesă pe care o dețin să fie ridicată la nivel de artă. Această regulă este valabilă atât în cazul mobilei, tacâmurilor, decorului… e valabilă în orice caz. Nu ai cum să dai greși optând pentru una sau câteva piese cu design original.

5 Cărți inspiraționale despre arhitectură

Empty Blank White Book Cover

Cartea este cel mai bun cadou, mai ales dacă este despre arhitectură. De-a lungul timpului au apărut sute de cărți pentru și despre arhitecți, așa că ai de unde alege. Poți opta pentru o carte scrisă de arhitectul preferat al partenerului (dacă există una) sau pentru una care explorează stilurile lui arhitecturale preferate.  Iată câteva titluri recomandate de specialiști. Architecture: Form, Space, and Order, de Francis D. K. Ching; The Future of Architecture in 100 Buildings (TED Books) de Marc Kushner; Architecture’s Odd Couple: Frank Lloyd Wright și Philip Johnson, de Hugh Howard.

6 Creion 3D

Creionul 3D o unealta prototip neprețuită, cu ajutorul căreia pot fi puse în aplicare viziunile creative în format tridimensional. Tocmai bun pentru arhitecți! Datorită lui ideile se nasc pe foaie și cresc în spațiu. Nimic nu se compară cu conceptul desenului 3D, astfel clădirile pot fi construite înainte de termenul prezentat în proiect. Creionul permite sa experimentezi design-ul, forma și proporțiile oricărei creații. Creioanele 3D profesionale oferă o mulțime de opțiuni, de la controlul temperaturii și vitezei până la posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de materiale precum lemnul, metalul, nylonul și PLA.

7 Tricouri cu inscripții haioase (doar pentru arhitecți)

Deși pare banal, un tricou poate deveni ușor o piesă vestimentară care să caracterizeze o profesie. Renunță la tricourile obișnuite cu inimioare și mesaje de apartenență pe care și le dau îndrăgostiții de 14 februarie și valorifică cu adevărat pânza pe care o ai. Poți opta pentru mesaje precum: „I’m an arhitect. Sorry, but your hous is ugly”; „I’m an arhitect, what’s your superpower?” sau cum sunt cele din imaginile de mai sus.

8 Omoshiroi Block

Cel mai cool suport pentru notițe din lume! Începe ca un simplu bloc de hârtie, dar pe măsură ce folosiți foile, ele formează repere arhitecturale celebre în Japonia. Tradus ca „un bloc interesant (sau distractiv)”, aceste carnete de notițe oferă satisfacția creării ce provine de la cea mai banală acțiune – a nota. Există trei versiuni: Templul Kiyomizudera din Kyoto și Kaminarimon sau Tokyo Tower din Tokyo.

9 Lumânare pe suport din ciment

Este un element de decor, pe cât de romantic, pe atât de compatibil cu arhitectura datorită cimentului. Forma minimalistă ce ia naștere din structura dură a cimentului este  echilibrată de focul calm al lumânării. Spre deosebire de suporturile obișnuite, cel din ciment vă oferă siguranța că focul nu se va extinde, indiferent de unde puneți lumânarea. Datorită materialelor utilizate la realizarea sa, acest produs nu este doar o sursă de lumină, ci un adevărat obiect de decor, care poate fi cu ușurință integrat în orice interior.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
„Nu totdeauna e locul de a fi foarte conceptual, uneori trebuie să fii înțeles.”🖤
.
.
👉Urmărește prezentarea arhitectului și designerului Corvin Cristian despre cum poate fi prezentat un proiect, prin prisma biroului Microsoft de la Timișoara pe care l-a realizat.
Accesați link-ul din Bio pentru a vedea prezentarea video ☝️
Mobilier inspirat din geometria torus.
Cum vi se pare? Noi o adorăm 🖤
@yoshinobu_miyamoto
.
.
#designcafeclub
#lorddproducts #AmericanArchitecture#bookofhomes #fineinteriors#finearchitecture #interiors#interiordesign #architecture#decoration #interior #loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#interiordecorating #furniture#mansion #home #house
Cum vi se pare arhitectura din Singapore? 🌲🚄 📷 @jimchanfc
#designcafeclub#luxuryhouse#luxuryhouses#homeoftheday#houseoftheday#luxhousesinsta#housesinsta#modernhomes#millionairehomes#beautifulhouse#designbuild#housedesign#residentialdesign#interiorlovers#villas#houseandhome#housebeautiful#modernhome#luxuryrealestate#moderndesign#instahouse#luxuryvilla#beautifulhome#exteriordesign#mansion #house#home#architecture #realestate#homesdecorations
🏆Premiului European pentru Arhitectură 2019 a fost câștigat de compania daneză @henninglarsenarchitects. 
Lucrările semnate de Henning Larsen au fost apreciate pentru sustenabilitate, viabilitate și artistism.🖤
Vă invitam să accesați link-ul din Bio pentru a vedea cum arată acest proiect arhitectural inedit. Nu durează decât 2 minute.
☝️
#designcafeclub #henninglarsen #henninglarsenarchitects #finesocial#fineinteriors #finearchitecture#interiors #interiordesign#architecture #decoration #interior#loft #design#architecturephotography #luxury#art #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#furniture#mansion #home #house
Hotelul Oaza este conceput de @woha_architects ca un turn verde viu în centrul orașului Singapore.
Turnul verde, care izbucnește în verdeață, îi împiedică pe zgârie-norul tipic și elegant să ofere o imagine care valorifică climatul tropical pentru a forma un "turn viu".
📷Photograph: @k.kopter, @patrickbinghamhall. •
#designcafeclub
#AmericanArchitects#AmericanArchitecture #finesocial#fineinteriors #finearchitecture#interiors #interiordesign#architecture #decoration #interior#loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#interiordecorating #furniture#mansion #home #house
Devenit cunoscut în Chișinău prin arhitectura sa inedită, hub-ul creativ @artcor_center i-a adus arhitectului Calujac Maxim @calujac_architecture, căruia îi oferim sincere felicitări, aprecierea cititorilor @archdaily și Strelka Magazine @strelkamagazine , devenind astfel unul din cele trei proiecte câștigătoare ale ArchDaily & Strelka Award. ☺️ Când se va alege marele câștigător dar și ce premiu va câștiga vedeți în articolul de astăzi accesând link-ul din Bio ☝️
#designcafeclub #artcor #archdaily #strelkamagazine #maximcalujac #project #architecture #moldova #chișinău