9 alternative pentru simpla noptieră, care vor da personalitate dormitorului -

9 alternative pentru simpla noptieră, care vor da personalitate dormitorului

  • aprilie 3, 2019
  • Timp de citire:4 minute
9 alternative pentru simpla noptieră, care vor da personalitate dormitorului

Scurt pe doi: trebuie să citești acest articol pentru că lucrurile obișnuite sunt plictisitoare, iar după ce îl vei citi te vei putea lăuda cu o noptieră cum alta nu mai există.

Scaunul: de la dulap la noptieră este un singur pas

Recunoaște, mai lași câteodată hainele pe speteaza scaunului? Nu-i grav, mai mult de atât, chiar îl poți transforma oficial într-un obiect de depozitare. Chiar dacă nu poate deveni dressing în toată legea, cu siguranță va da personalitate dormitorului tău dacă îl vei utiliza în loc de noptieră. Poți folosi un scaun clasic sau unul modern, iar cel mai indicat este să folosești unul care într-adevăr îți place!

Masă de cafea: noptiera pe care poți pune nu doar cafeaua

Poți pune pe ea o cafea, dar poți pune și o veioză. Masa de cafea este destul de mică și subtilă pentru a fi integrată cu ușurință nu doar în living, ci și în dormitor. Trucul de a utiliza o astfel de masă în loc de noptieră îți permite să abordezi orice stil. Mai mult de atât, unele modele, datorită polițelor din partea inferioară,  îți oferă și un spațiu mai mare de depozitare.

Buturugă: noptieră eco

Buturuga se încadrează perfect în tendințele eco, care iau din ce în ce mai multă amploare. Deși pare ușor brutală, această poate fi integrată cu ușurință în dormitor, în locul noptierei. Poți opta pentru o bucată din tulpina unui copac fără să o decojești sau îți poți da jos coaja și acoperi cu lac. Plus, piața ne oferă o variație mare de vopsele, astfel îți poți alege nuanța care s-ar potrivi cu interiorul tău. La un singur lucru trebuie să fii atent: să fie tăietura perfect dreaptă din ambele capete.

Valize retro: noptiere vintage

Este o soluție cu care pot cocheta iubitorii unei atmosfere boeme. A pune în loc de noptieră înseamnă practic a integra puțină istorie în dormitor. Acestea pot deveni accentul nobil al spațiului. Poți utiliza mai multe valize pe care să le aranjezi una peste alta, poți pune valiza pe un scaun sau, dacă ești sigur că nu vei regreta mai apoi, îi poți adăuga picioare. Cea din urmă soluție îți mai oferă o șansă de personalizare a „noptierei”.

Cufăr: noptieră spațioasă

Cufărul este un obiect care ne duce cu gândul la secolul trecut. Ușor nostalgic, el este totuși un obiect practic. Această soluție oferă cel mai mult spațiu pentru a-ți depozita cărțile, crema sau orice alt obiect pe care obișnuiești să îl ții pe noptieră. Cufărul poate deveni un accent al camerei, multe dintre ele fiind ilustrarea perfectă a designului iconic ale timpului în care au fost create.

Scrânciob: noptieră ușoară

Sună straniu și tocmai acest lucru îl face să fie una dintre cele mai interesante alternative ale noptierei.  Nu este vorba despre scrânciobul clasic, în care te legeni, ci despre o variantă în miniatură a acestuia. Pe lângă aspectul spectaculos, el oferă senzația de libertate în interior, spațiul pare mai aerisit și atmosfera mai ușoară. Trebuie însă să ai grijă ca sfoara pe care o utilizezi să fie suficient de puternică încât să poată ține veioza, cartea și ochelarii pentru citit.

Coș de gunoi: noptieră simplă

Nu știu dacă ți-ai imaginat până acum cum ar arăta un coș de gunoi pe post de noptieră. Adevărul e că nu orice model de coș de gunoi e potrivit pentru a-l transforma în noptieră. Îți recomandăm să îl alegi atent pentru a-l putea integra în interiorul pe care îl ai. Nu e o problemă dacă nu găsești culoarea care îți place, îl poți vopsi.

Ladă tip palet: noptieră cu influențe rurale

Acest tip de lăzi sunt foarte versatile și extrem de potrivite pentru ideile de hand made. Ele pot deveni mese, scaune sau, de ce nu, noptiere. Le poți utiliza în forma lor brută pentru a obține un spațiu fix sau le poți adăuga roți pentru a le putea mișca cu ușurință. La fel ca și buturugile, lăzile pot fi vopsite în diferite culori pentru a se integra perfect în interior. Un alt mare avantaj este că dispun de mult spațiu pentru depozitarea obiectelor pe care le utilizezi zilnic.

Scară: noptieră cu nivele

O poți transforma într-o noptieră pe care să pui o carte… și să agăți un bec… și să pui o pălărie… și un ceas, și un fular, și o cremă, și multe altele. Dat fiind faptul că are multe „polițe” scara poate deveni o noptieră foarte funcțională. Poate fi individualizată ușor cu ajutorul vopselei .