8 trenduri în bucătărie pentru 2020 - Design Cafe & Club

8 trenduri în bucătărie pentru 2020

  • noiembrie 5, 2019
  • Timp de citire:4 minute
8 trenduri în bucătărie pentru 2020

Bucătăria este nucleul comodității în casă. Aici nu doar gătim, ci și ne adunăm cu familia și prietenii, transformând-o astfel într-un hub social. Dacă ai decis să o renovezi, dă-i valoarea bine meritată. Vezi mai jos 8 trenduri în bucătărie, care în 2020 o va face actuală, practică și comodă.

1 Back to Black

Ultimii ani au fost dominați de bleu marin, nuanțe și materiale naturale. În 2020, lor li se alătură și negrul. Neutralitatea culorii îți va transforma bucătăria într-un mod elegant. Mobilierul de bucătărie negru nu te va intimida, cum ai putea să crezi la prima vedere. Eleganța acestei nuanțe este unul dintre cele mai de lux trenduri în bucătărie. Totuși, înainte să optezi pentru negru, ai grijă ca spațiul pe care îl amenajezi să fie suficient de bine iluminat pentru a nu-i da o atmosferă sumbră.

2 Rafturile metalice – din industrial în trenduri în bucătărie

Loftul și industrialul au invadat practic designul. Un factor ar fi simplitatea stilurilor, altul – durabilitatea. Anume din acest stil, direct în bucătărie, în 2020 integrăm rafturile metalice. Chiar dacă rafturile deschise nu se numără  printre preferințele tale, în anul care vine analizează posibilitatea integrării în spațiu a rafturilor metalice. Această tendință este perfectă pentru bucătăria modernă, în cazul în care vrei să obții o estetică industrială și rustică. Le poți integra ușor în orice timp de interior, fiind un element disponibil în diferite mărimi, culori și forme.

3 Iluminarea liniară

În orice spațiu, iluminarea creează starea de spirit și atmosfera potrivită. Acest lucru este valabil și pentru bucătărie. Privind această cameră ca spațiu nu doar de gătit, ci și ca unul de interacțiune, faptul că iluminarea liniară se numără printre trenduri în bucătărie în 2020 nu este uimitoarea. Aceasta unește toate zonele într-un singur concept, creând o atmosferă proaspătă, transparentă și modernă. Având o ușoară alură de vintage, iluminarea liniară nu face decât să sublinieze anturajul contemporan.

4 Electrocasnice îndrăznețe

Este o tendință potrivită pentru cei care optează pentru o bucătărie în tonuri calme. S-ar putea să nu  fii pregătit să îți schimbi întregul mobilier de bucătărie, dar să ai nevoie de un aragaz nou. În acest caz, e tocmai momentul potrivit să dai culoare spațiului. Optează pentru nuanțe îndrăznețe. Nu numai că acest aspect cheie va crea un punct focal, dar va acționa ca un punct de plecare pentru a vă inspira să vă păstrați întreaga estetică a bucătăriilor.

5 Mix de materiale

Era bucătăriilor cu fațade vopsite în alb imaculat se îndreaptă rapid și sigur către apus. În 2020 renașterea finisajelor naturale și din lemn revine în tendințe.  Această tendință industrială va cuprinde pete naturale prezentate pe texturi precum stejar, nuc și arțar.  Însă! Pentru a evita monotonia, încercați să le combinați  cu materiale precum granitul, cuarțul și sau betonul, pentru a crea un finisaj impresionant în bucătărie.

6 Șorturi de bucătărie curajoase

Șorțul de bucătărie este elementul care poate transforma radical bucătăria. Deși creat pentru a fi funcțional și practic, acesta îndeplinește cu măiestrie funcția decorativă. În 2020 renunță la șortul din plăci mici, deoarece plăcile mai mari din marmură, cuarț, sticlă, lemn și oțel inoxidabil sunt din ce în ce mai populare. Plus, ai și opțiuni de culoare interminabile.

7 Pereți de depozitare

Pereții de bucătărie pot fi folosiți ca soluție perfectă de depozitare pentru a vă stoca vasele și accesoriile. Această soluție practică și decorativă îțidă posibilitatea să personalizezi bucătăria. Trucul îți permite să păstrezi mobilierul și șortul, dacă e cazul, și vine ca un refresh ideal pentru bucătăria ta.

8 Chiuvete expresive, încă în trenduri în bucătărie

Tendința utilizării unei chiuvete decorative va continua să domnească în 2020, cu modele proiectate cu detalii complexe, metale uimitoare și finisaje de lux, care împodobesc bucătăriile. Robinetele sunt completarea perfectă a conceptului. Au apărut sute de modele pe care le poți integra, așa că de ce să nu le combinăm pentru a crea un efect unic?