8 Clădiri semnate de Frank Lloyd Wright, introduse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO -

8 Clădiri semnate de Frank Lloyd Wright, introduse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

  • iulie 9, 2019
  • Sursa:adaptat de pe archidaily.com
  • Timp de citire:2 minute
8 Clădiri semnate de Frank Lloyd Wright, introduse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Opt clădiri ale faimosului arhitect american Frank Lloyd Wright au fost introduse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Statutul de patrimoniu a fost oferit de către Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO în cadrul unei întâlniri din 7 iulie în Baku, Azerbaidjan.

Intitulată „Arhitectura secolului 20 a lui Frank Lloyd Wright”, lista celor opt lucrări majore este o revizuire a unei cereri anterioare depusă în februarie 2015. Prezentată de Frank Lloyd Wright Building Conservancy, lista cuprinde proiecte cum ar fi Templul Unity, Taliesin West, Fallingwater și Muzeul Solomon R. Guggenheim.

Cele opt proiecte au jucat un rol semnificativ în dezvoltarea și evoluția arhitecturii moderne în prima jumătate a secolului 20, continuând să influențeze tendințele până în prezent. Cuprinzând 50 de ani ale activității lui Wright, clădirile sunt unite prin trei atribute: manipulare spațială și abstractizare, forme și principii naturale și reacție la evoluția experienței americane.

Descoperă mai jos cele 8 clădiri semnate de Frank Lloyd Wright:

Unity Temple / Oak Park, Illinois

Frederick C. Robie House / Chicago, Illinois

Taliesin / Spring Green, Wisconsin

Hollyhock House / Los Angeles, California

Fallingwater / Mill Run, Pennsylvania

Herbert and Katherine Jacobs House / Madison, Wisconsin

Taliesin West / Scottsdale, Arizona

Solomon R. Guggenheim Museum / New York, New York

Pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO se numără peste 1000 de situri, incluzând unele dintre cele mai recunoscute clădiri din lume, cum ar fi Taj Mahal și Opera din Sydney. Aceste structuri sunt recunoscute pentru semnificația lor culturală extraordinară și „valorile universale remarcabile”.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Un interviu cu Viktoria @viprada despre fotografie și emoții, descoperiți în interviul video de pe 👉designcafeclub.md 🖤
Societatea din Xangjiang bazată pe Shanghai a proiectat librăria "chongqing zhongshuge" din China, cu o scară escher care crează o iluzie optică imposibilă.

V-ar plăcea să ajungeți aici?

Photo by @harimaolee 
#designcafeclub #designboom #architecture #bookstore #escher #staircase #lookingup_architecture #lookupotd#architecture #arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture #ic_architecture#ptk_architecture#instagram#vscocam#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#vsccam #ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
🔻Ești curios/ă să afli care sunt etapele de elaborare a unui Design corect? Dacă da, va trebui să fiți cu ochii pe noi pentru că vă vom prezenta aceste etape în mai multe părți. 📌Astăzi pe www.designcafeclub.md vorbim despre doi factori fiziologici, obiectivi care dictează construirea unui interior: cel funcțional și cel ergonomic.
Accesează Link-ul din Bio și spune-ne dacă articolul de astăzi ți-a fost de folos🖤☝️
#designcafeclub#interiors #design
Reflecția portului Tazacorte situat pe coasta de vest a orașului La Palma.
O adevărată creație arhitecturală!

Image by @mx.jack.
#designcafeclub #digitalart#architecturephotography#designboom#canaryislands#building#streetview#up#upthere#archi#archidaily#rustlord_unity#bestworldshots#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup #arkiromantix#jj_architecture
📌Astăzi îți vorbim despre pardoseli, tavane, fațade - într-un cuvânt FINISAJE. 
Recomandăm în acest sens pe cei de la Material MD @material_md_showroom care vă permite să găsiți toate soluțiile necesare pentru finisări într-un singur loc. 🛒

Pentru detalii accesați Link-ul din Bio☝️
#designcafeclub #finisaje #pardoseli #fatade #interiordesign #inspiration #showroom
”Micul adăpost” din Bangkok al firmei Department of Architecture co. încorporează o fațadă strălucitoare de lemn și policarbonat șindrile, prevăzute ca peștii de pește pentru a deveni un plan arhitectural etanș. 
Nu-i așa că arată minunat?
Photo by @wisont
#designcafeclub #designboom#architecture#hotel#bangkok#lookingup_architecture #lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#architecturephotography#sendinglove#airbnb#beautifuldesign#finearchitecture