7 clădiri impresionante pe fațada cărora arhitectura prinde viață -

7 clădiri impresionante pe fațada cărora arhitectura prinde viață

  • aprilie 5, 2019
  • Timp de citire:4 minute
7 clădiri impresionante pe fațada cărora arhitectura prinde viață

Trăim într-o lume atât de dinamică, încât și clădirile prind viață. Nu este o scenă din filme SF, e vorba despre arhitectura cinetică – o demonstrare a faptului că arhitecții și inginerii merg mână în mână pentru a transforma lumea. Ai mai jos 7 ilustrări demne ale acestui fapt.

1 Bund Finance Centre, China

Situat în centrul orașului Shanghai, acest complex artistic și cultural multifuncțional este doar o parte din arhitectura complexului Bund Finance Centre – un proiect comun al birourilor Heatherwick Studio și Foster + Partners. Situată între orașul vechi și noul cartier financiar, construcția îmbină expozițiile și spațiile de evenimente cu arhitectura performantă inspirată, potrivit arhitecților, „din culisele deschise ale teatrelor tradiționale chinezești”. Fațada este alcătuită din zeci de structuri ce imită tulpinile din bambus care se mișcă în continuu.

2 Dynamic facade (Kiefer technic showroom),  Austria

Clădirea a fost proiectată de Ernst Giselbrecht + Partner și găzduiește ofiicile și showroom-ul în care sunt demonstrate serviciile reprezentative și produsele unei companii metalurgice. Fațada acesteia este în continuă mișcare, în fiecare zi, în fiecare oră aceasta arată o nouă „față”. Cu ajutorul celor 54 de motoare, care controlează panourile, panourile exterioare regulează fluxul de lumină ce pătrunde în interior, devenind o sculptură dinamică.

3 Al Bahr Towers, Emiratele Arabe Unite

Al Bahr Towers reprezintă o pereche de turnuri din Abu Dhabi, proiectate de Aedas Architects. Fațada sensibilă a clădirilor își are inspirația din „mashrabiya”, un dispozitiv de umbrire tradițional islamic. Structura externă, creată din panouri, funcționează ca un perete extern. Acesta este instalat la doi metri în exteriorul clădirilor, pe un cadru independent. Fiecare triunghi este acoperit cu fibră de sticlă și e programat să răspundă mișcării soarelui ca o modalitate de reducere a captării luminii. Seara, toate panourile se închid.

4 ReActor, SUA

ReActor a apărut ca lucrare experimentală creată de artistul Shelley și arhitectul Alex Schweder. Casa, care se rotește pe o coloană de beton vine să exploreze arhitectura relaționată la societate.  Construcția se află în New York, iar autorii chiar au și petrecut câteva zile locuind în ea. Sculptura locuibilă are un perimetru de 13.4 x 2.4m și se rotește complet, la 360 grade la înălțimea de 4.5m.

5 Sharifi-ha House, Iran

Ideea proiectului aparține arhitectului iranian Alireza Taghaboni. La baza conceptului de design al proiectului se află flexibilitatea și incertitudinea.  Calitățile senzoriale, spațiale ale interiorului, precum și configurația formală a exteriorului său, răspund direct la deplasarea cutiilor care determină volumul clădirii să devină deschis sau închis. Aceste modificări pot apărea în funcție de schimbarea anotimpurilor sau de cerințele funcționale ale locatarilor.

6 Penumbra, SUA

Proiectul este semnat de Tyler Short. Acesta a fost conceput pentru a oferi o soluție cinetică și mecanică pentru o problemă care ar fi aproape imposibil de rezolvat cu componente arhitecturale statice: crearea umbririi în orice timp al zilei. În acest scop, fațada a fost acoperită cu o serie de fante verticale de umbrire, care se modelează independent pentru a maximiza protecția solară.

7 One Ocean, Coreea de Sud

Proiectul a fost dezvoltat împreună cu Knippers Helbig Advanced Engineering ca un efort de a introduce inovații orientate către public. Este cunoscut în mare măsură pentru caracteristicile sale asemănătoare cu cele de pește create de un sistem de fațadă de ultimă oră care este format din polimeri armați cu fibră de sticlă (GFRP) capabili să se transforme într-o serie de modele animate. Integrarea lamelelor mobile în interiorul clădirii a fost inspirată de un proiect de cercetare de la Universitatea ITKE din Stuttgart, care investighează modul în care mecanismul de mișcare biologică poate fi aplicat la scară arhitecturală. Acesta

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa